• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

İstiklal Savaşı Kahramanı Diyor ki

26 Temmuz 2017
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Bugün de yine Kadir Mısıroğlu’nun “Benden Tarihe Haberler” kitabından ilginç bir röportajı paylaşmak istiyorum.

CHP zihniyetinin zırnık değişmediğini, milletimizle barışma ve kucaklaşma nasiplerinin kapandığını, bu sebeple de sürekli halkımızın gücünü inkârda sebat ettiklerini, aşağıdaki röportajda görebilirsiniz.

İstiklal Savaşı kahramanlarından Cafer Tayyar Paşa’nın, 3 Haziran 1952 tarihli Hür Adam Gazetesi’ndeki röportajı, kitapta şöyle yer alıyor:

¥

“İnönü devri, Cumhuriyet tarihine; ‘zulüm, istibdat, saltanat devri’ olarak kaydedilecektir.

14 Mayıs seçimlerinden sonra hangi yüzle milletin huzuruna çıktığını bir türlü anlayamadığım İnönü, Türk milletinin mukadderatı ile oynamak hırsından vazgeçmeyen biri olduğunu göstermekte devam ediyor.

Bir insanın lafına bakılmaz işine bakılır. Köylümüz ve halkımız, bir daha İnönü’nün saçma sapan laflarına inanmaz ve aldanmaz.

Şayet aldanmış olsaydı daha kendisi iktidarda iken 14 Mayıs seçimleri ile İnönü saltanatını devirmez ve başına yıkmazdı.

Türk milleti; akıl, zekâ, mantık, şuur, idrak ve ahlak sahibi bir millet olduğunu tarihin her devrinde göstermiştir.

Tanzimat’tan beri birinci ve ikinci Meşrutiyet hareketleri ile Cumhuriyet devrinde ise 14 Mayıs seçimlerinde, milli iradesini kullanmasını çok iyi bilmiştir.

Türk köylüsü ve halkımız; namus ve fazilet aşığıdır. Kendisini aldatan insanların iş başındaki kötü idarelerini görüp yaşadıktan sonra 14 Mayıs günü son kararını vermiş olan bu kahraman milleti, hiçbir kuvvet bir daha esaret altına alamaz.

9 Eylül kararı ile bir günde etrafındakilere milyonlar kazandırmış olan İnönü, tarih ve millet huzurunda hesap vermeye mecburdur.

¥

Gazetelerde Avrupa ve Amerika bankalarındaki milyonların kimlere ait olduğunu soran yazılar okumuştuk. Fakat ne yazık ki, Türk basını eline aldığı bu memleket davasını, sonuna kadar takip etmedi.

Türk milletinin maddi ve manevi vebalini omuzlarında taşıyan ve umumi efkârın sözcülüğünü yapan Türk basını, bizim için çok mukaddes ve şerefli bir mevki sahibidir.

Memlekette ikinci bir İnönü devri yaratacak şekilde neşriyat yapanlar, istikbal mukadderatımız ve halkımızın huzur ve emniyeti bakımından çok tehlikeli ve korkunç bir harekete iştirak etmiş oluyorlar.

Sözün kısası İnönü devri; “ihtiras, iftira, tezvir, sefahat ve sefalet devri” olduğu için, memlekette ahlak ve namus mefhumu yıkılmıştır.

Fuhuş artmış, aileler bozulmuş, boşanma davaları çoğalmış, öksüz çocuklar sokaklarda kalmış, veremliler hastanelerde yatak bulamamış, halk ekmek yerine çamur yemiş, köylümüz ayağına pabuç, sırtına gömlek alamayacak hale getirilmiştir.

Hapishaneleri dolduran hırsızlar, katiller, aileleri perişan eden hayat pahalılığı hep İnönü devrinin saray ve saltanat hırsından doğmuş korkunç facialardır”.

¥

Evet, aklı erenler derler ki; “Kıyamete kadar bu topraklarda CHP’ye iktidar yok”. İnşaallah. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23