• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

İhtida Öyküleri

29 Mayıs 2017
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Hayat bulmacamdaki her parça, İslam’ı tanımamda yerine tam oturmuş oldu.” Hüda/San Francisco

Bu haftaki kitabımız, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları’ndan. Üst başlığıyla “Neden Müslüman Oldum”, alt başlığıyla da “İhtida Öyküleri” adını taşıyor.

Aydoğan Arı ve Yusuf Karabulut’un hazırladığı eserde, dünyanın çeşitli ülkelerinde Müslüman olanların “Nasıl ve Neden Müslüman Olduklarını” anlatan hikâyeleri var.

Bu hikâyelerden birisi de yazının başına aldığım San Francisco’dan, Protestan bir baba ile Katolik bir annenin kızının hikâyesi.

Bu hikâyenin başlangıcındaki ifadeler şöyle: -“Geriye dönüp baktığımda hayatımın nasıl değiştiğini ve Allah’ın planındaki yerimi görmek bana çok ilginç geliyor. Bunları düşündüğümde beni bugüne getiren Allah’a şükrediyor ve sübhanallah diyorum.

Bazen de Müslüman olarak doğmadığım ve hayatımın tamamını Müslüman olarak geçiremediğim için üzülüyorum. Müslüman olarak doğmuş olanları takdir ediyorum ancak bunun kıymetini bilmeyenleri gördükçe hayıflanıyor ve onlara Allah’tan bağışlanma diliyorum”.

Hüda hanım bu girişten sonra nasıl Müslüman olduğunu anlatıyor. Devamı kitapta.

Eserde sonradan Müslüman olmuş 45 kişinin çok duygusal anlatımlara yer verilmiş. Çok samimi itiraflar var.

Esasında bu eseri Müslüman olacaklar yahut İslam’a karşı bir uzak duranlar değil de benim gibi kendisini Müslüman olarak kabul edip, “emeliyle ameli” birbirine uymayanlar okumalı.

Kısacası birbirine dini vaazlar veren en âlimimizden en bilgisi eksik olana kadar herkes okumalı. Müslüman bir evde ve çevrede dünyaya gelmek ile Müslüman olmayan bir aile ve çevrede Müslüman olmak kolay olmasa gerek. Geçelim.

Esere Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ali Köse bir önsöz yazmış ve şunları söylemiş:

“Batı ve Kur’an, bugün yan yana gelmesi pek muhtemel görünmeyen iki kavram gibi duruyor karşımızda. Ama gerçekte durum farklıdır.

Tüm olumsuzluklara, tüm negatif yüklemelere rağmen bugün Batı’da Müslüman olan, kendisine ‘mühtedi’ sıfatını layık gören insanların sayısı geçmişe göre hiç de az değil.

Hatta sayının yükseldiği ülkeler bile var. İhtida eden bu insanları İslamiyet’e davet eden en önemli etken ise Kur’an-ı Kerim’dir.

Bu kitapta sizlere ihtida hikâyelerini sunduğumuz Batılı Müslümanların önemli bir kısmını İslamiyet’e çeken asıl unsurun, Kur’an-ı Kerim olduğunu göreceksiniz.

Kitabımız, sizlere Avrupa ve Amerika’dan bugün hepsi hayatta olan mühtedilerinin hayat hikâyelerini ve İslamiyet’i tercih nedenlerini sunuyor.

Hikâyelerden bir kısmı, İngiltere’de gerçekleştirilen bir doktora tezi için yapılmış mülakatlardan oluşmaktadır.

Diğerleri ise çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanan ve internet ortamından ulaşılabilen hayat hikâyeleridir.

Sosyal bilimlerin mülakat yöntemine dayanan araştırma şeklinde, ‘kişilere gerçek isimlerinin kullanılmayacağı temin edildiği için’ burada hikâyelerini okuyacağınız kimi mühtedilerin gerçek isimlerine yer verilmemiştir”.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23