• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Hayır Diyebilmek İçin Çok Beklenildi

18 Ocak 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Batılı devlet kişilerinin, hatta bizdeki karşılığı bir daire başkanı olan bürokratların dahi karşısında, koca bir devletin başbakanından, bakanlarına ve memurlarına kadar nice hallere düştüğümüz yılların üzerinden çok geçmedi.

Onbeş yıl öncesine kadar her türden batılı yetkili karşısında iki büklüm beklemenin ne demek olduğunu, binbir çeşit isteklerine “EVET” diyerek sığınmacılık yapılan devirleri belki genç nüfusumuz idrak edemeyebilir yahut anlam veremeyebilir.

Bu onurlu ve şerefli milleti, 70 cente muhtaç edip, ardından da batılı hükümet merkezlerinin şehirlerindeki otellerin kapısında günlerce yol gözledikten sonra “Gelsinler görüşelim” diye haber beklenildiğini nasıl anlatabilir ve inandırabiliriz ki?

Batıya boyun eğmeyen rahmetli Menderes, Özal ve Erbakan dışında yaşayan eski başbakanlar, bakanlar, bürokratlar, büyükelçiler-konsoloslar bu acı yılları tarihe not etmeliler.

Ölmekle sürünme arasındaki bir kıskaçta ülke olmanın ne demek olduğunu, bizim neslin bir üstü ile bir altı iliklerine kadar yaşamıştır.

Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ı ve Devlet Bahçeli’yi anlamak için geçmişi iyi bilmek ve okumak gerekir.

Hamdolsun artık Türkiye senelerdir “HAYIR” diyen bir ülkedir. Millet-devlet bütünleşmesinin haysiyet ve şerefi korunmaktadır.

Yaklaşık 80 yıldır batı kapılarında olur olmaz her isteğe boyun büküp “EVET” diyen Türkiye’nin, “HAYIR” diyen konuma gelmesi tüm dünyayı şaşkına çevirmektedir.

İşte bu sebeple batılıların, CHP ve onların kayığına binen küvez partileriyle, içeriden ve dışarıdan destekledikleri terör örgütlerini nasıl kışkırttıkları ve kullandıkları meydandadır.

Allah’ın izniyle bütün musibetler sahiplerine geri dönecektir. Milletimiz kurduğu devletine bütünüyle sahiptir ve MHP-AK Parti ittifakı, “durmak yok yola devam” demiştir.

Sağduyu sahibi millet olarak devletimiz için varız, devletimiz de milletimiz için varlığını sürdürmektedir. Böyle bir idare yetkisini ne batıdan ne doğudan almamıştır. Bizzat milletin reyi ile sandıktan almıştır.

Yeri gelmişken geçmişteki halimize bir devlet adamının ifadeleriyle örnek verelim: 

Eski Dışişleri Bakanlarından Kamran İnan, 1990’lı yıllarda devlet erkânına şöyle ricada bulunur:

- “Devleti idare edenler, devletimizin büyüklüğünden korkmamalılar. Dışarıya göstermeliler, devleti kendi çaplarına indirmek yerine kendi çaplarını büyütmeliler.

Türkiye ayağa kalkmalıdır. Kalktığı zaman, karşısındakilerin daha uzun boylu olmadığını görecektir.

Şimdiye kadar batılı ülkelere arka arkaya sıraladığınız ‘EVET’lerden utanacak, başınızı dik tuttuğunuzda, ‘HAYIR’ demenin zor olmadığını göreceksiniz.

Ufkunuz genişleyecek, büyük Türk dünyasını görebilecek; tarihimiz ile barışacak, içinizdeki küllenmiş heyecan dışarıya vuracak, üzerinizdeki ürkekliği atacak, güven kazanacaksınız.

Türkiye’nin kendini bulması için şok tedavisine ihtiyacı var. Altmış milyon olarak, hep beraber çığlık attığımızda, pek çok çığ başlatacağımızdan eminim”.

Evet, muhterem İnan’ı rahmetle anarak “HAYIR” diyen bir Türkiye’ye sahip olduğumuzu söyleyelim. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23