• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Hakkında En Çok Kitap Yazılan Ulu Hakan

12 Şubat 2019
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Cennet mekân Ulu Hakan II. Abdülhamid Han’ın vefatının 101. sene-i devriyesindeyiz.

İslam coğrafyası yahut gönül coğrafyamız dediğimiz ve ezan-ı şerifin okunduğu her kara parçasında, II. Abdülhamid Han’ın eserlerini görmek mümkündür.

Kudüs başta olmak üzere Irak ve havalisiyle birlikte üzerinde yaşadığımız vatanımızın her karışına sahip çıkarak, devleti ve milleti bir arada tutma mücadelesi, sadece kitaplarda ve dizilerde değil, ilköğretimden, üniversitelere kadar ders olarak okutulmalıdır.

Dinsiz tarih, tarihsiz din yoktur. Hangi inançlara mensup olurlarsa olsunlar, diğer dünya devletlerinin tarihleri o inanç çerçevesinde yaşanmış ve yazılmıştır.

Zaten başka türlüsü de olmaz. Dinden ve dini değerlerden koparılarak yazılan tek tarih ne yazık ki sadece bizde görülmektedir.

Hâlâ şu kompleksten kurtulamadık gitti ya.

¥

Devlet-i Aliye’nin tarihi içerisinde hakkında en çok kitap yazılan, konuşulan, tartışılan isim II. Abdülhamid Han’dır.

Genelde Osmanlı düşmanı olan, (esas İslam düşmanı oldukları için) özelde II. Abdülhamid’e düşman olanları anlamak imkânsız.

Kendisini bu topraklara ait hisseden, vatanı-yurdu bilen, (Müslüman olması şart değil, insan olsun yeter) bayrağını sahiplenen, devletine ve içinde yaşadığı millete aidiyet besleyen ve beş duyu organı normal kimseler, keşke neden düşman olduklarını anlatabilseler.

Mesela şu kesimlerin düşmanlıkları anlaşılır.

Yahudiler, İngilizler ve bilumum İslam düşmanları ile Türkiye düşmanlarının, II. Abdülhamid’e öfke duyma hakları vardır. Ya diğerleri? Geçelim.

¥

II. Abdülhamid Han’ın 33 yıllık iktidarında verdiği mücadelenin gerçeğini kabullenmek; gırtlağından haram geçen, kalbinde fitne, fesat ve bilumum din ve devlet düşmanlığı zerre eksik olmayanlar için kabul etmek zordur.

Yüzlerce misalden birini hatırlatalım:

¥

Bugün İsrail’in işgali altında bulunan ve Nisan 1948 yılından itibaren Müslüman nüfusun sürekli baskı ve şiddetle yok sayılacak konuma geldiği Hayfa şehrinde, II. Abdülhamid Han’ın, Hicaz Demiryoluna bağlantı olarak yaptırdığı bir hat bulunmaktadır.

Yine aynı şehirde, II. Abdülhamid Han adına dikilmiş bir abide vardır. Şimdi ne halde bilmiyoruz ama bu abidenin üzerinde günümüze aktarılan şekliyle şöyle yazdığı kayıtlıdır:

“Peygamberimizin halifesi ve müminlerin emiri, iki kıtanın sultanı ve iki okyanusun hanı büyük Fatih Sultan Abdülmecid Han’ın oğlu, Şam’dan başlayan bir demiryolu inşaatını emretti ki, Ümmet-i Muhammed, Beytullah’ı ve Ravza-i Mutahhara’yı ziyaret edebilsinler’ ve yine Hayfa’dan Hamidiye Hicaz hattına birleştirilmek üzere bir hattın döşenmesini emretti.

Böylece Hac farizasını yerine getirecek ve Peygamber Efendimizin (s.a.v.) kabrini ziyaret edecek her Müslüman, sultanın büyük hilafeti için Hazreti Allah’a (c.c) dua etsin”.

¥

Şimdi II. Abdülhamid Han’a düşman yahut dost olmak için bu icraatı yetmez mi?

Ruhu şerifleri için el-Fatiha. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23