• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Çöplükte Birleşmek

22 Kasım 2017
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Belki daha önce okuyanlarınız veya dinleyenleriniz olmuştur ama Suriye’deki zulümden kaçıp, Türkiye’ye sığınmış, şimdi ise Gaziantep çöplüğünde plastik ve karton kâğıt toplayan Suriyelinin sözlerini hatırlamakta fayda vardır.

Bu ifadelerin nerede ve ne zaman geçtiğini bilmiyorum, dostlardan Necati Sancaktutan göndermiş. Suriyeli şahsın pişmanlık sözleri şöyle:

“Biz Suriye’de peşin hükümlü ve ön yargılı yaşıyorduk, birbirimizi dışlamaya başladık, bu ayrımcılık yavaş yavaş arttı.

Şiisi iktidar olduğu için kimseyi beğenmiyordu. Sünnisi çoğunluk olduğu için kimseyi beğenmiyordu, Hıristiyan’ı zengin olduğu için kimseyi beğenmiyordu.

Kürdü başka beğenmiyordu, Arabı başka beğenmiyordu, Türkmeni başka beğenmiyordu. Yani hiç kimse kimseyi beğenmiyordu.

Herkes dedikodu yapıp sosyal medyada küfürleşiyordu, herkes herkesten uzaklaşıyordu, herkes çokbilmişti, herkes en ahlaklı en dindar en namuslu benim diyordu.

Şimdi durum değişti. Hepimiz Gaziantep çöplüklerinde birleştik. Çöp toplarken artık kimse kimseyle tartışmıyor, çöplüğe düşünce birleşmeyi öğrendik”.

¥

Kağnı devrilince yol gösteren çok olurmuş, ne kadar yol gösterilirse gösterilsin, kaybedilen yerine gelmiyor.

Suriye, Irak, Afganistan, Yemen, Libya ve halkı Müslüman diğer ülkelerdeki kamplaşmaların patronları ve yönetenleri, pekâlâ o ülkelerin halkları tarafından bilinmektedir.

İşte insanın bu noktada aklı, mantığı, fikri, düşüncesi, velhasıl tüm insani melekeleri darmadağın oluyor.

Mesela yıllardır üzüldüğüm ülkelerden birisi Afganistan’dır.

Otuz yıldır aşikâr ki; Rusya, Amerika ve İngiltere’nin kıskacı altında birbirlerini yemekteler ve üç büyük şeytan devletin oyuncağı olmaktalar.

¥

Bir başka üzüldüğüm ülke ise Yemen’dir. onbinlerce Mehmetçiğimizin yattığı coğrafyada, Osmanlı’nın çekilmesinden bu yana kargaşa bir saat bile durmuş değildir.

Yemen’in de Afganistan ve Suriye’den farkı yoktur. Suriyeli mültecinin anlattığı gibi birçok İslam memleketinde âliminden zalimine kadar kimse kimseyi beğenmiyor.

Batı kaynaklı bu mikrop ne yazık ki, çeşitli İslam ülkelerinde önlenemez şekilde yayılmakta ve bir tek biz devlet ve millet olarak direnebilmekteyiz.

Bizde de kıpırdanmalar yok değil. Dünyevi menfaatlerini din mayasıyla karan şöhretperestler, insanları birbirine kardeş olmaktan ayırıp, düşman olmaları için gizliden gizliye, sürekli kaşıma yapmaktalar.

Dini değerler şemsiyesi altında içten içe “Mü’minler kardeştir” emri ilahisi sulandırılmakta, sünnet ile farzın, hadis ile Kur’an’ın arasına fitne sokulmaktadır.

¥

Rabbime şükür ki, kadim bir inanç medeniyetimiz var da devlet-millet olarak ülkemizi bölmek isteyenleri görülebilmekte, bölünmezliğimiz koruyabilmekteyizdir.

Dileğimiz ve duamız şudur ki, FETÖ terör örgütü gibi bir facia daha yaşamadan, bu ve benzeri oluşumlara karşı acil tedbirler alıp, kimseye uşak durumuna düşmemeliyiz.

Ülkemiz üzerine oynanan oyunlar artık çok açık oynanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin iradesiyle birleşen milletimizin iradesi bölünmedikçe, Allah’ın yardımıyla bütün oyunlar geri tepecektir.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23