• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Büyük ve güçlü millet olmak için

06 Şubat 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Millet olmak; maddede direnmek, manada ısrar etmektir”. İhsan Fazlıoğlu.

Büyük ve güçlü bir millet olmanın baharındayız. Seksen yıldır Batılıların büyük bedeller ödeterek verdikleri koltuk değnekleriyle emekleyip durduk.

Artık öyle değil hamdolsun. Faydasından çok zararlarını ödediğimiz koltuk değneklerinden kurtulduk.

Türkiye düşmanlığında ittifak eden bilumum terör örgütlerine her türlü desteği veren AB ile Amerika’nın ne büyük cani oldukları, Afrin’de açık ve seçik görülmektedir.

İşte bütün bu caniliklerinin sebebi, koltuk değneklerini attığımız içindir.

Malum ilahi bir ikaz vardır. Buyurulur ki:

-“Sen onların dinlerine uymadıkça, Yahudiler de Hıristiyanlar da senden asla memnun kalmayacaklardır. De ki: ‘Asıl doğru yol ancak Allah’ın yoludur’. Eğer sana gelen ilimden sonra onların arzularına uyarsan, bilesin ki artık Allah sana ne dost ne de yardımcı olacaktır. (Bakara 120)

Bu hususta bir başka ibret vesikası daha paylaşmak istiyorum.

92 yıl önce şapka kanununa muhalefetten idam edilerek şehit edilen İskilipli Atıf hocanın; “Frenk Mukallitliği ve Şapka” adlı kitabının dışında, bir de devlet idarecilerine hitaben yazdığı eseri vardır ve “Medeniyetimizin Sosyal Dinamikleri” adıyla İnkılâb Yayınları’ndan çıkmıştır.

Şimdi o kitaptan, mevzumuzla ilgili bölümü dikkatlerinize sunmak istiyorum.

“Müslümanlara ibret için Avrupa müsteşriklerinden birinin gayet mühim bir sözünü aşağıda veriyoruz.

İngilizlerden biri demiştir ki: ‘Doğunun ahlak, adet ve muaşeretteki uygarlığı gayet güzel ve gayet naziktir.

Ey Doğulular! Kendi medeniyetinizi hakir görmeyiniz! Terk ve ihmal etmeyiniz! Avrupa’nın o haşin uygarlığı, sizin nazik ve güzel medeniyetinizi mahvetmek azmindedir. Buna karşı hepiniz birlik olarak medeniyetinizi korumak için mücadele ediniz.

Avrupa’yla temasta bulunan Doğulular her zaman Avrupalıların en iyi kurallarını, en güzel adetlerini almıyorlar. Meyhanelerini, çirkefliklerini, oyunlarını ve süfli kurumlarını arzularıyla daha önce alıyorlar.

İşte Hindistan, Mısır, Tunus, Cezayir meydandadır. Yoksa fenler ve zenaat gibi milliyet renginden ari ve bütün insanlığın maddi ilerlemesi için üretim araçlarından sayılan aletlerin hepsini endişe etmeden alabilirsiniz.

Fakat milli kimliğinizi kaybedecek hareketlerde bulunmayınız. Hülasa yalnız Frenkliğe özenmeyiniz. Siz ne yapsanız bir İngiliz, bir Fransız olamazsınız.

Avrupa’yı yüzeysel olarak taklit eden İslamlıktan çıkar, iki arada bir derede belirsiz bir maneviyat içinde yaşarsınız. İşte bu sizin için büyük bir felakettir”.

Ezcümle:

Günümüzde Müslüman coğrafyalarda yaşayan milletlerin perişanlıklarının sebebi, topraklarına ve üzerindeki vatanlarına sahip çıkamamaları sebebiyledir.

Toprakları ve vatanları için direnmeyen milletler sömürge olurlar. Madde olmaksızın mana var olmaz, madde de mana olmadan değer kazanmaz.

“Madde” cephesinden “topraklarına”, “mana” cephesinden “devletlerine” sahip çıkamayan toplumlar, bağımsızlıktan söz edemezler.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23