• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Büyük Aile Büyük Devlet

24 Ocak 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Bizim vatan-millet anlayışımızda devlet, aile kurumumuzla eş değerdedir. Bizde devlet teşkilatına aile yapısı olarak bakılır ve sahiplenilir.

Aile mefhumu ile devlet mefhumu arasındaki bağ, “ataerkil aile sistemi” içerisinde kabul edildiği için devlet-millet bütünlüğümüz sağlanmaktadır.

Milletimiz yüz yıldır, dışarıdan ve içeriden, topraklarımızı parçalamak isteyen güçlere karşı her hal ve şartlarda devletimizi korumuş ve kollamıştır.

“Büyük Aile, Büyük Devlet” olmanın gereği de bu değil midir? Biz bir “Aile Milletiz” “Akraba Milletiz”. 

Bu hakikatin en güzel örneğini, Mehmetçiklerimiz sınırlarımızdan geçerken insanımızın gösterdiği baba ve anne şefkatidir.

Camilerimizde okunan fetih sureleri, gece gündüz yapılan dualar ve destekler, “Aile Millet” olmanın getirdiği hasletlerdir.

Dünyanın başka memleketlerinde böyle bir anlayış ve sahiplenme yoktur. Hamdolsun dini ve milli değerlerimiz, “Millet-Devlet” oluşumuzun mayası ve çimentosudur.

Merhum Cahit Zarifoğlu; “Bizim kendimize has oluşumuz, başkalarınca kahreden bir kinle izlenir” der.

İşte bu gerçeği ve mayayı bir türlü hazmedemeyen kesimler düşman safındadır.

Seksen yıldır yıpranmamıza ve keçe gibi dövülmemize rağmen, “Büyük Aile-Büyük Devlet” oluşumuza dair şu hakikati de derç etmekte fayda vardır.

Nedir o hakikat:

Batının, dünyanın geri kalan memleketlerin sefaletinden çıkar sağlamayı kendisine ödev bilmesi ve hak olarak görmesini kabul etmediğimizdendir.

Bize karşı duranların hazmedemedikleri gerçek, devlet ve millet olarak bu gasplara-sömürgelere karşı onurlu duruşumuzdur. 

Yanımızda olmaları beklenen ama Haçlılardan yana duran Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Suudi Arabistan gibi “halklarını haçlılara peşkeş çeken” ve sözde Müslüman görünümlülerin neden karşımızda olduklarına da değinelim.

Dinlerini, dillerini, kültürlerini, uygar olma ve onlara benzeme adına, Batıl inanç ve değerlere teslim ettikleri ve bu şekilde gelişebileceklerini zannettikleri için.

Batılılar, modern kılıklı eşkıyalar olarak söz konusu bu ülkelerin yönetimlerinde söz sahibidirler ve halklarını terörle sindirmektedirler.

Arap ülkelerinin çoğunda zaten yönetimle halk arasında uçurumlar vardır. Devlet idarecileri, İsrail ve ABD’ye köle olsalar da halkları yanımızdadır.

Sık sık dile getirmeli. Amerika ve Avrupa, servetlerini mazlum coğrafyalardan temin etmiştir, halen de etmektedir.

Afrika’da, Asya’da, Ortadoğu’da başı terörle belada olan bütün ülkelere bakalım. Hepsinin de koordinesi Amerika ve Avrupa’dan yapılmaktadır.

Hal böyle olunca bu ülkelerden terör eksik olur mu? “Küreselleşme” adı altında ABD merkezli çok uluslu şirketler, iliklerine kadar sömürdükleri memleketlerin topraklarından kazandıklarını geri onlara silah ve ilaç olarak satmaktadır.

Dikkat edilirse yeraltı ve üstü zenginlik kaynakları gasp edilen ülkeler, Amerika ve Avrupa’dan en çok; silah, ilaç ve sinema filmiyle televizyon dizisi almaktadır. 

Ezcümle: Büyük Aile Büyük Devlet oluşumuzu güçlendirmeliyiz.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23