• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Bu milletin adamı olmak için

28 Mart 2017
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Öncelikle Allah’ın adamı olmak gerekir. “Amentüsü sağlam bir Müslüman” olarak halkın dini ve milli değerlerini sahiplenip, onlar adına mücadele etmek lazımdır.

Hamdolsun Cumhurbaşkanımız Erdoğan öyledir. Amentüsü sağlam bir mü’mindir.

TBMM Başkanımız İsmail Kahraman öyledir. Amentüsü sağlam bir mü’mindir.

Başbakanımız, bakanlarımız, milletvekillerimizin önemli bir kısmı, velhasıl devlet hizmetinde bulunan pek çok insanımız, milletimizin amentüsüyle bir ve bütün halindedir.

¥

Bugüne kadar hayatı boyunca milletin adamı olmayı hiç aksatmamış, önüne çıkan her engeli, amentüsünün sayesinde aşmış bir ismin, İstanbul’daki birkaç saatini paylaşarak, “Bu milletin nasıl adamı olunur” örnekle vermek isterim.

Anlatacağım isim, ülkemizin en zor ve çileli yıllarına damga vuran TBMM Başkanı İsmail Kahraman.

Biliyorsunuz zorlu bir ameliyat geçirdi ve uzun bir tedavi sürecinden sonra mesaisine başlayabildi.

TBMM’de mesaisine geldiği gün söze; “Hamdolsun, Şükrolsun diyerek yol verdi.

Daha on-on beş yıl öncesine kadar o kürsüde söze böyle başlayan birisi olsaydı, neler konuşulur, neler yazılır, ne senaryolar sahneye konulurdu. Geçelim.

¥

Yaklaşık üç aylık bir aradan sonra geçtiğimiz cuma günü de İstanbul’a geldi.

Havaalanından sonra ilk durağı; “Hakk’a şükretmek, hamdetmek ve cuma namazını eda etmek” için Eyüp Sultan Camii idi.

Eyüp Sultan Camii her cuma olduğu gibi yine hınca hınç doluydu. Müminler saf saf namaza durmak için hazırlık yapıyorlardı.

İsmail ağabey camiye girerken büyük bir sevgi halesiyle karşılaştı. Yüzlerdeki gönüllü tebessümler ve gözlerdeki sevinç parıltılarıyla, “geçmiş olsun ve şifa dilekleri” arasında milletin adamı olarak namaza durdu.

İşte memleket işte millet budur! Başka bir inanca devşirilemez, başka bir inançla yaşayamaz, başka bir inanç sistemi bu halka uymaz.

Zorlamanın, baskı kurmanın, Haçlılardan yardım istemenin, devletin imkânlarından yararlanıp, halkımızın ekmeğiyle, emeğiyle beslenerek; ihanet etmenin, ihanetçilere sermaye olmanın ne anlamı var? Geçelim.

¥

Namazdan sonra yine büyük bir selamlaşma ve dualardan sonraki ikinci durağı, Anadolu ve İstanbul’a her ihanet döneminde sahip çıkan Milli Türk Talebe Birliği oldu.

İstanbul’da olduğu vakitler zaten her cuma namazından sonra mutat olarak MTTB’ye uğrar ve kimler varsa oradaki genç-orta-yaşlı MTTB’lilerle sohbet ederdi.

Eve gidip dinlenmek ve uzak-yakın aile fertleriyle buluşmak yerine yine MTTB’ye uğradı. Tanıdık tanımadık dostlarla buluştu ve uzun uzun sohbet etti.

¥

Evet, milletin adamı olmak, bu maya ile yoğrulup teçhiz edilmiş olmak; varlığımızın, varlığımızı sürdürmemizin, bir ve beraberliğimizin yegâne ve vazgeçilmez şartıdır.

Bunun için de insanı tanımak gerekir. Tanımanın yegâne yolu da kişileri maddi görünümleriyle değil, ruhi boyutuyla tanımak önemlidir.

Velhasıl, milletin adamı olanların yarınları aydınlıktır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23