• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Binali Yıldırım’dan “Bin Ali Gücü” bekleniyor

25 Mayıs 2016
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

“Mesele memleket meselesi” Binali Yıldırım.

Altmış beşinci hükümeti kurmak üzere görevlendirilen Binali Yıldırım’ın çelebiliğini tarif eden söz kendisinden.

“Mesele memleket meselesi” olunca her yükü sırtlayacak bir isimdir Binali Yıldırım.

Bazı insanlar vardır hangi ortamda bulunursa bulunsunlar, beden dilleriyle insanlara güven verirler. Bu simalardan biri de eski bakan yeni Başbakan Binali Yıldırım’dır.

Bu tespiti 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde İzmir’de yapmıştım. Seçim çalışmalarını izlemek üzere üç gün İzmir’de araştırma ve gözlemlerde bulunmuştum.

İlk izlenimlerimi yazarken yazı başlığım şu olmuştu. “CHP İzmir’de Nakavt” AK Parti 2011 seçimlerine kadar İzmir’de böylesine şahlanmamıştı.

Yeni Başbakan Binali Yıldırım’ın kendine güvenen hali, sözlerinin arkasında durması, kimseye müdane etmemesi, “sebeplere sarıldıktan sonra kadere teslim oluşu”, izleyen ve dinleyenler nezdinde bir güven oluşturmaktaydı.

Bu fotoğrafı gördükten ve hatta su yerine alkolün tüketildiği mekânlarda yaptığım araştırmalarda da Binali Yıldırım’ın hatırı sayılır fark atacağını görünce, CHP’nin nakavt olacağını yazmıştım.

…………….

Kadercilik yapmamak için tekrar edelim; “çalıştıktan, çabaladıktan ve bütün sebeplere sarıldıktan sonra kadere ve nasibe teslimiyet, hırsın önüne geçer”.

Binali Bey’in kadere ve nasibe teslimiyeti tamdır. İş ve siyasi hayatı, bu minval üzere şekillenmiştir.

Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’yi, denizle tanıştıran ve buluşturan, Erzincanlı bu yağız delikanlıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmesiyle işbaşı yapan Binali Yıldırım, İstanbulluları ve Türkiye’yi denizle tanıştırmıştır.

Deniz, kara ve hava ulaşımında doksan yılda alınamayan mesafeleri son 13 yıla sığdırmış ve yaylalardan ana yollara kadar memleketi dört bir yandan, denizin üstü ve altı da başta olmak üzere demiryoluyla, hava yoluyla, kara yoluyla bağlamıştır.

…………….

Ve Binali Bey’in işi, esas şimdi başlamaktadır. Bugüne kadar omzundaki taşıdığı yük bine katlanmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çalışma temposuna ayak uydurmanın kolay olmadığını en iyi kendisi bilmektedir.

Milletimizin ekseriyetinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na olan güven ve inancı, şimdi Binali Yıldırım’ın da omuzlarına binmiştir.

Sadece Türkiye değil, gönül coğrafyamızın her noktasında, Binali Bey’den “Bin Ali” gücünde çalışma ve gayret beklenmektedir.

Kongredeki konuşmasına bazen sesi müsaade etmese de duyulması ve alınması gereken mesajları vermiştir.

……………..

AK Parti’nin olağanüstü bu kongresi, sadece Türkiye değil, bütün dünya için, özellikle de İslam âlemi için son derece önem arzetmiştir.

Kongre, Cumhurbaşkanı ve hükümet nezdinde, Türkiye’ye karşı çirkin ortaklıklarla kurulan tüm kumpasların ters teptiği bir başarıyla sonuçlanmıştır.

Kısacası; şirk, inkâr, iftira, ihanet gibi gayri insani ve hakiki şeytani plan sahipleri, kendi ürettikleri öfkelerinin seline kapıldıkları bir kongre görmüşlerdir.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23