• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Başından Boran Eksik Olmayan Ramazan

27 Haziran 2017
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Ramazan-ı Şerifi, Kur’an ve Sünnet çerçevesinde, sadece Allah’ın rızasını kazanmak için ibadet halinde yaşayan aksakallarımız derler ki;

Oruç ayı olan Ramazan-ı Şerif, feyizli bir hayatın yaşandığı mübarek bir mükâfat ayıdır. Oruç, hayat mücadelesinde zaruri olan “sabır, irade, nefsi arzulardan uzaklaşma” gibi hallerin talimi ile ahlaki durumumuzu kemâle erdirir.

Yine bu ibadet, nefsin bitmez tükenmez arzularına karşı insanın şeref ve haysiyetini koruyucu bir kalkandır.

Ramazan-ı Şerif; merhamet ve şefkat hisleriyle yüreklerimizi hassaslaştırır. Şükran duygularını canlandırır.

Bu vasfıyla oruç, sosyal hayattaki kin, haset, kıskançlık gibi kitleyi huzursuzluğa boğan menfilikleri bertaraf etmekte en müessir ilahi bir emirdir”.

………………

İşte böyle bir emri yerine getirmekle yükümlüydük. Bu yükümlülüğü kim ne kadar yerine getirdi, getiremedi bilemeyiz ama başından boranı eksik olmayan bir Ramazan yaşadık.

Bunu bir şikâyet olarak söylemiyorum. Asla ve haşa! İçten ve dıştan tüm şeytani oyun ve müdahalelere rağmen hamdolsun, millet ve devlet bütünlüğü içerisinde güçlü bir Ramazan eda ettik.

Bizim böylesine güçlü olmamız ve yeni Türkiye’nin temellerinin atılmış olması, elbette Batı âlemi başta olmak üzere çeşitli ülkeleri rahatsız etmektedir.

……………….

Malum olduğu üzere dünya uzun zamandır sonu kestirilemeyen kesif bir ideolojik çatışma içinde bulunmaktadır.

Devletler aktif veya pasif olarak bu çatışmanın bir parçası haline gelmiştir. İnsanın şahsiyetini alçaltan, onu eşyayla bir tutan her şey gayri insanidir.

Ne yazı ki, dünya insaniyetsizleşmeye ve kendi kendine yabancı olmaya doğru seyretmektedir. Bu hakikati fark eden yine devlet ve millet olarak biziz.

Bu sebeple dünyanın neresinde mazlum milletler varsa oraya koştuk.

Devletimizin eli ve sivil toplum örgütlerimiz, bütün dünya coğrafyasındaki mazlum milletlere elini uzattı ve yardım götürdü.

…………….

Büyük güçlerin baskı politikası tarihin her döneminde görülmüş, yaşanmıştır. Bugün de devam etmektedir. Bu güçlerin menfaatleri her şeyin önünde ve üstünde gelir.

Başına örülmek istenen binbir musibete rağmen Türkiye bu durumu değiştirmiştir. Mazlum coğrafyalar üzerinde tahakkümlerini sürdürmek isteyen batılı ülkelere, sömürgen ülkelere “Hayır” diyebilmektedir.

Kısacası her şey insanla başlar, insanla biter ve insan içindir. Milet de, devlet de insanla yaşar. En kıymetli varlık insandır.

Ancak insanın içindeki cevher kendiliğinden dışarı vurmaz, bu cevherin ortaya çıkması için millet-devlet işbirliği gerekir.

Türkiye bu hakikati başarmış ve yoluna gitmektedir.  Üzerinde yaşadığımız dünyanın her tarafı, hatta daha ötesi görülebilir duruma gelmiştir.

……………..

Ezcümle:

Bize düşen görev; birbirimizi sevmek, güvenmek, inanmak, devletimizle birlikte hareket etmek, acılarımızda, sevinçlerimizde bir olmak, paylaşmak ve yardımlaşmaktır.

Bayramlarımız da bu yardımlaşmanın şahidi olacaktır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23