• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Allah’ın dost edinmediğini

01 Ekim 2014
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Allah’ın dost edinmediğini, bunu da âyetleriyle açık ve net anlattığı bir kavmi, bir Müslüman dost edinebilir mi? Müslümansa edinemez.

Allah’ın buyruklarına rağmen dost edinenler, tabii ki çok cesur (!) insanlardır ve haşa Allah’tan daha bilgililer demektir.

Kur’an-ı Kerim’de yahudiler için pek çok ayet vardır. Rahman bu ayetlerle yahudilerin karakterlerini açık açık anlatmış ve “inananları” ikaz etmiştir.

Eğer işgalci ve terör devleti İsrail’e tepki göstermek, yahudi karşıtlığı ise o zaman Yahudiler dışındaki bütün milletler antisemitisttir.

Ayrıca antisemitizm, yahudilerin kendi uydurmasıdır. Kimsenin kendi halinde yaşayan ve milletlerin içine fitne, fesat ve terör sokmayan yahudilere karşı bir diyeceği yoktur.

İsrail dışında diğer dünya ülkelerinde bir sürü yahudi yaşamaktadır. Hangisine bir düşmanlık vardır?

Hatta bu yahudiler bile İsrail terörüne karşı Filistin halkının yanında yer almıştır. Aklıselim sahibi her insan, elbette İsrail vahşetinin karşısında olacak ve tepki gösterecektir.

Tepki göstermeyenler ise Siyonizmin uşağıdırlar. Yahudilerin dünya üzerindeki en büyük destekçileri de kendilerine tepki göstermeyen menfaatperest yamalıklardır.

Ayrıca antisemitizm, Siyonistler ve Siyonizme sempati duyanlar tarafından bir etkisizleştirme karalama yöntemidir.

Hatta Siyonistler, Siyonizmi tenkid eden yahudileri karalamak için; “Kendi benliğinden nefret eden yahudi” diye bir kavram bile üretmişlerdir.

İsrail’i tenkid eden yahudileri bu kavramla ifade eder ve böylelikle, onları psikolojik olarak sorunlu birer “vatan haini” gibi lanse ederler.

Bu suçlamaları öne süren Siyonistlerin amacı, elbet Siyonizm karşıtı çalışmaları sindirmektir. Bu hakikati bilmeyenler ise yamalık vazifesinde kusur işlemeyenlerdir.

Kraldan çok kralcı olarak İsrail terörüne karşı sessiz kalınmasını isteyen ve ses çıkaranları da antisemitizmle suçlayanlara, İsrailli pilotların “reddiyelerini” hatırlatalım.

İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Moşe Yalo’nun İsrail’in şiddet yanlısı politikalarına yönelik eleştirel açıklamaları üzerine harekete geçen yirmiyedi İsrailli pilot, Hava Kuvvetleri Komutanı General Dan Halutz’a bir dilekçe ile başvurarak; “Filistin topraklarına hava saldırısı yapmayı reddettiklerini” bildirirler.

Pilotlar kendilerine verilen görevi reddettiklerini belirten dilekçelerinde şöyle derler;

“Bizler, emekli ve aktif pilotlar; İsrail’in yabancı topraklarda sürdürmek için verdiği ahlak ve yasadışı saldırı emrine karşıyız. Ayrıca sivillere saldırılara devam etmeyi reddediyoruz.”

Bu pilotlardan birisi daha sonra İngiliz The Guardian gazetesine verdiği demeçte şöyle demektedir.

“Düşman tanklarını yok etmek için tasarlanmış F-15 ve helikopterle dünyanın en yoğun yerleşim alanlarından birinde araçlara ve evlere saldırmak yasal mıdır? Terörizm yüzünden, yüzümüzdeki kendi kanımızdan gözlerimiz körleşti.”

Neyse biz Kur’an’a iman etmiş insanlarız. Bize Kur’an “dost edinmeyin” diyor. Müslümanız ve Kur’an’a, Rasule uyarız. Rabbim bizi kendisine dost olanlardan eylesin. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23