• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

28 Şubat’ı Unutmak Geleceğimizi Karartmaktır

26 Şubat 2019
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Sadece 28 Şubat’ı mı? Elbet değil!

İstiklal savaşından yorgun, aç, sefil ve kimsesiz çıkarak; bütün yoksulluklara, işgallere, ihanetlere rağmen bağımsızlığını kazanmış milletimizin başı, doksan yıldır darbelerden kurtulmuyor.

Bizim gibi milli ve dini değerlerle geleceğini ihya etmeye çalışan ve bu uğurda iç ve dış ihanet güçleriyle mücadele eden bir başka toplum daha gösterilemez.

Müslüman bir coğrafyada, Müslüman bir toplumda, Müslüman olmanın suç sayılmasını, hangi inançtan olursa olsun, insani melekeleri bakımından “insan” olan kime sorsanız, asla kabul etmez ve etmeyecektir.

İttihat ve Terakkicilerin yediyüz yıllık muhteşem bir devleti yıkarak, devamları olan CHP zihniyetine teslim ettiği ve 780 bin km mahkûm ettiği ülkemizde bile rahat vermediler ve 90 yıldır değişik şekillerde darbelerle yaşamaktayız.

¥

Hayati bütün imkânlarını topraklarımızdan, milletimizin sırtından, emeğinden temin edenler ve her türlü hizmetlerinin bedelini devletimize-milletimize ödetenler, devletimizin bekası için sağlanan tüm imkânları, kendi malları ve sanki istedikleri gibi kullanma hakları varmış gibi darbeler yapmış ve yaptırmışlardır.

Dünyanın herhangi bir yerinden ezeli ve ebedi bir Türkiye düşmanı bulsanız, onlar bile bunlar kadar düşmanlık edemezlerdi. Yıllarca her lokmamızı zehir ettiler.

Bu nasıl bir insanlıktır ve nasıl bu hale gelmişlerdir? Bugüne kadar ne anlaşılabilmiş ne tanınabilmiş ne de hâlâ çözülebilmiştir.

İttihat ve Terakkicilerle başlayan darbelere ve teşebbüslere bakıldığında, isimlerinin ayrı ama cisim ve zihniyetlerinin aynı olduğu meydandadır.

Bu sebeple, toplumsal hafızamızla birlikte kişisel olarak da hafızamızı canlı tutmak, millet ve devlet olarak istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkmak mecburiyetindeyiz.

¥

Bekasını sahiplenen milletler, devlet ve millet bütünlüğü adına hafızalarını canlı tutar ve gelecek kuşaklara; eğitimiyle, kültürüyle, tarihiyle, sanatıyla, sosyal, siyasal bütün kurum ve kuruluşuyla olup bitenleri anlatır-anlattırır ve anlaşılmasını sağlar.

Bu büyük vazife; ister içten, ister iç ve dış işbirlikçilerinden gelsin, devleti ve milleti tehdit eden tüm kalkışmalar ve darbelerle birlikte, terör altında devam eden ihanetlere karşı namusunu, şerefini, vatanını, devletini, bayrağını, dinini korumak isteyen her ferdimizin boynuna borçtur.

Bu borcu ödemediğimiz ve üstlenmediğimiz müddetçe, istiklalimiz ve istikbalimiz adına yapabileceğimiz bir şey yoktur.

Varlığını kaybeden milletlerin kuru kalabalıklardan öte bir işe yaramadıklarına dair dünyada örnekler vardır. Sömürülen ülkeler ve toplumlar bu örneklerin şahitleridir.

¥

Geçtiğimiz Cumartesi günü Birlik Vakfı’nda 28 Şubat Darbesi üzerine bir panel gerçekleştirildi.

Ak Parti 23., 24., 25. dönem milletvekili Yaşar Karayel, Avukat Cüneyt Toraman ve MÜSİAD Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay 28 Şubat dönemi ve sonrasını anlattı.

Esasında o konuşmalardaki notları aktaracaktım ama söz uzadı ve yarına kaldı. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23