• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hasan Aksay
Hasan Aksay
TÜM YAZILARI

Terör türünde bir ilk ve çözüm süreci

03 Ağustos 2015
A


Hasan Aksay İletişim: ,

Bugün Türkiye’ye karşı yürütülen terör, bu güne kadarki terörlerden farklı bir terördür. Arkasındaki derin yapı dahi çatallıdır. Gizliliği esas alan derin yapıya ilaveten, bir de “Büyük Ortadoğu Planı (BOP)” denen maskeli derinlik vardır. Terörle ilgili, Büyük Elçiler ziyaret eden bir de partisi vardır. Allah’ın bir rahmeti olarak, bu yapının açık yönetiminde, meselenin farkında olan bir Müslüman’ın da yer alması, etkinliğinin bodur kalmasında bir imkan olmuştur. 

Türkiye’ye karşı yürütülen terör, çok başlı, çok çeşitli, her yöntemi kullanan bir terördür. Siyonist terörle başlayan, Osmanlı’yı hedef alan terör, isim ve yapı değiştirerek devam ettiriliyor. Kolonial fitne ve Lavrans’lerden, Ermeni ve komünist teröristlere, darbelere, PKK, PYD terörüne kadar uzanıyor. Esat’tan Sisi’ye, bütün terörlerin değişmeyen ortak vasfı, arkasında bir veya birçok düşman devlet desteği olmasıdır. Allah’a hamdolsun Türkiye, her tür terörü atlattı, atlatacaktır. Terör, ciddi hastalık; halletmek, önemli bir imtihan kazanmak ve güçlü bir diriliştir. 

Türkiye’ye yöneltilen ve Siyonist terörün farklılığı istisna edilirse, terör, üç gurupta toplanabilir: 1) Kökü ülkede çete terörü. Dış destek fahri. 2) Dış destekli, maşası içte terör örgütü. 3) Darbe, dış destek, milletin silah ve gücüyle iktidara el koymaktır. Allah (c.c.), Aklıyla sorumlu insanı, mahlukata üstün kılmıştır. Aklını, sorumluluk ve geçimini başkasına, özellikle de eşkıyaya havale eden kimse, insani yüceliği kaybetmekle kalmaz, “Belhum adal (Hayvandan aşağı)” duruma düşer. 

ÇÖZÜM SÜRECİ: Her yönetim, sorumlu bir baş ister. Terör, masonluk gibi, kademeli çok baş var. Konuşan, sahibinin sesi, asıl baş değil. Suriye’de görünen zalim Esat; Mısır’da Sisi; Kandil’dePKK? Söz, kimde? Desteğiyle besleyip sigorta edende. Esat değil, Rusya, İran; Sisi değil, İsrail ve Batı; PKK değil, İsrail, Batı. Onun için terörist, ömrü boyu maşa olarak kullanılmaya mahkum bir bedbahttır. Bu zavallılar, “Güç benim” diye başlar. Gururludur. İş işten geçince uyanır. Heyhat!.. Artık hainlik ödülü alsa da tutsaktır. Sadece avunmak için çırpınırlar. 

Eş Başkan Figen ve Demirtaş, İran, ABD, İngiltere elçileriyle görüşmüş. Hani, “Sırtımızı, YPJ’ye, YPG’ye, PYD’ye yaslıyoruz” diyorlardı? Ne oldu? Sırt dayama için üst akıl, üst dayanak mı aranıyor? Millete hıyanetin sonu bu... Alınan cevap, yoruma müsaitüslupla, “Teröre devam emri” olmuştur. “Ne kadar güvenilir?” Sorusunu tekrarlayalım: Ünlü bir iki kişiyi beslerler. “Müslüman’ım” diyen Selman Rüştü keferesine, İngiltere Kraliçesi, “Gladyatörlük” nişanı vermekle nerede kullanıldığını ve kullanılmaya devam edileceğini, münafıklığını, kendine göstermişti. 

Türkiye, kimseye düşman değildir. Bütün insanlığın fıtratta bir eş olduğuna inanır. İki asırdır, ümmete düşmanlığın, bir bedeli olmaması, birçok felakete yol açmıştır. İnşallah, İslam düşmanlığın, bedel gerektireceği günler yakındır. 

Çözüm sürecinin tahribatı görülmüş, önemli yararları dikkatten kaçmıştır. Tek parti devrinin Müslüman’a zulmüyle başlayan ayrımcılığı kaldırmıştır. Aşırı özgürlük ve müsamahanın yanılttığı kimseler olmuştur ama, Türkiye’nin aydınlık yolunu herkese anlatmıştır. Bugünkü düşmanlar, yanlışlarımızdan ziyade doğrularımızın, kalkınmamızın düşmanıdır. Yara başları kaşıyarak kanatma imkanı kalmamıştır. Aynı iman ve ahlakla kaynaşmış milletimizi parçalayıp yutmak isteyen, terörün arkasındaki düşman yüz, tüm çirkinliği ile ortaya çıkmıştır. 

Suça ceza, adalettir. Adalet yaşatılmalı, suç odağı parti kapatılmalıdır. Halkın hizmet gayretiyle kurduğu partilerin kapatılması ile suç odağı partinin kapatılması farklı netice doğurur. Genel değerlendirme yanıltır. Adalet, “Caniye idam cezası” ister. Terör, idam cezası uygulamasını acil hale getirmiştir.

Devletimizin teröre karşı başlattığı bu tedavinin, tam sağlığa kadar devamını, başarı ile neticelenmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Devletimize, hükümetimize, ordumuza, polisimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İslam’ın güçlü kalesi Türkiye’yi korumakta şehadete eren aziz kardeşlerimiz için sabr-ı cemil diliyor, “Askere gidelim” diye sıraya giren vatanperverlere, Hava kuvvetlerimize saygılarımı sunuyorum. Yaralanan gazilerimiz için acil şifalar niyazıyla, şehit ve gazilerimizin aile ve yakınlarına, millet ve ümmetimize baş sağlığı diliyorum.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23