• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hasan Aksay
Hasan Aksay
TÜM YAZILARI

Sisi zulmü, İslam Dünyası ve seçim

25 Mayıs 2015
A


Hasan Aksay İletişim: ,

Osmanlı’nın eli yetişmez olduğundan beri, İslam dünyası yanıyor. Hele, Sisi ve Bangladeş gibiler, düşmana yaranma zulümleri? 1950 öncesi, bu zulümler, ya hiç duyulmaz veya zalimden yana haber olurdu. Fransa’nın, Cezayir soykırımı ve Çad’ın ileri gelenlerini, camiye doldurup ateşe verme yarasının üstü hala açık. İsrail’in Filistin zulmü, başka bir vahşet ucubesi? Hesap soran olmayınca, kendileri hesap soruyor? Heyhat ki heyhat! Bütün bunlar, Müslüman’ın zulmedilecek zafiyetten kurtulup, bütün insanlığa yardım etmesi, adaleti tesis etmesi sorumluluğuyla görevlendirildiğini ihtar eden çağrılardır. Şanı yüce Kur’an’ın, “Bir olacaksınız” gibi güç nasihatlarına gafil olunca, acılar böyle dillenip çağırıyor.

Çözüm, İslam kardeşliğini, iradi, siyasi, fert ve toplum olarak yaşayabilmekte. Eşkiya dayanışıyor. Dayanışmakla sorumlu Müslüman, parçalanma sevdalısı?

Dünya; komünist, kapitalist, “İki kutup” propagandasıyla her kutup, “Öbür kutbu” gösterip, kendi felaketine gönüllü topladı. Oysa, ikisi de çıkarından başka değer tanımıyor. Manevi değer kaybolunca, utanç duygusu da yok oluyor.

Eski sömürgecilikte yolun sonu görüldü. Daha ucuz, daha ömürlü alternatif yollar aradılar. Kukla darbecileri keşfettiler. Ama satılık vicdan sırıttı ve tiksindirdi. Darbeci, kendini de, ülkesini de perişan etti; efendisine de ağırlık oldu. Afganistan Sisi’si Babrak Karmal, Rusya’yı çöküşe sürükledi. ABD, darbecilerine desteğini devam ettirse bir türlü, ettirmese bir türlü fatura geliyor. Yaratanın desteğinden her zaman mahrum olan sömürü sistemi, zaten zayıf. Gücü, Hakkı temsille sorumlu Müslüman’ın zaafından. Her konuda olduğu gibi, uluslararası ilişkilerde de, solmayan, pörsümeyen sistem, İslam ahlakıdır. Muhacire karşı da ENSAR!               

Devlet olmadan, Haktan, hukuktan, güvenlikten bahsetmek imkanı yok. Şimdi Esat ve Sisi zalimlerinden kaçan, varını yoğunu korsana veren göçmenler, kaçmasa zalim öldürüyor; kaçanı soyguncular denize döküyor. İçindeki Esad, Sisi dostlarına rağmen, Ensar olan yalnız Türkiye. 

Irkçılık ve bölgecilikle devletini kaybetmek, felakettir, karanlığa düşüştür. AB, asırların farklı devletlerini tek bayrak altında topluyor. Ama İslam ülkeleri, terörle, darbeyle ufalanmaya itiliyor. Düşman sevindirmemek için dikkat gerekir. Fitne, kaç ülkeyi kaosa soktu. Gaflete düşülürse, seçim de kaos doğurur. Böyle fitne zamanlarında nimete şükür ve istikrarı sahiplenmek zarurettir.

İhtiras fırtınası darbelerin, devlet çatılarını uçurduğu bölgede Türkiye, borç batağına batırıldı. Tankını, İsrail’de tamir ettirmekle övünen mütecavizler, “Tankımızı kendimiz tamir edelim” diyeni, “Yahudi düşmanı” diye tehdide kalkıştı. Hamdolsun, artık istikrarla kalkınıyor, tamir değil, hepsini kendimiz yapıyoruz. Nimeti görüp, şükrünü eda etmeden insanlık olmaz.

Muhalefet, istikrarı, yolu, köprüyü, millete hizmeti sevmedi? Ana muhalif, alkışlı reklam yapmış, “Gelin oy verin gitsinler” diyor. Bir ülkenin %52’si giderse kim gelir? Sisi gelir. Kaos gelir. Partiler anlaştı, anayasa komisyonu kurdu. İki sene çalıştı. Tek madde kanunlaştı mı? Yok!.. Bir de, “Barajı kaldıralım” diyorlar. AK Parti gider, baraj kalkarsa, sadece, “İstemezük” nakaratı ile anlaşıp, meclis başkanı seçmek dahi önemli bir problem olacaktır. 

AK Parti istikrarı, bu seçimde oylarını artırarak devam etmelidir. Güneş motel modelleri? Güven alamayan fakat hükümet etmek zorunda kalan, programsız plansız zaman dolduran geçici hükümetler? İstifa ettirilen milletvekilleri ile değişen millet iradesinin tahribatı, darbeden kalası felaketler değildir. Bunlar yaşandı. Allah, bir daha milletimize yaşatmasın! 

İslam dünyasının bu bataklıktan çıkabilmesinin görünen yolu, ümmet şuuruna ve dayanışmasına varabilmemizdir. Aklın ve vicdanın bu konuda ciddi mesafe aldığını görmek mümkündür. Türkiye’nin istikrar ve itibarı, İslam dünyası için olduğu kadar, bütün insanlık için de, son derece önemli neticeler doğuracaktır. Zaman, o zamandır. “Milletler, layık oldukları idareye kavuşurlar” Yani, önemli olan, sevgimizi, bilgimizi, irfanımızı, fedakarlığımızı, sabrımızı, gayretimizi artırmak, devlet şuurumuzu şehadete uzanan iman nimetiyle besleyerek, bütün insanlığa karşı sorumlu oluş hayatına, milletçe layık olmaya çalışmaktır. Hamd Allah’a!.. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23