• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hasan Aksay
Hasan Aksay
TÜM YAZILARI

BEŞTEPE’DE BAKANLAR KURULU VE BAŞKANLIK

26 Ocak 2015
A


Hasan Aksay İletişim: ,

Birkaç önemli iş, bir arada gerçekleşirse, dil alışkanlığı olan konu öne geçiyor. Çok daha önemli diğer başarılar, gölgede kalabiliyor. Başkanlık sistemi önemlidir. Sistemden daha önemlisi ise, ülkenin bu değişime ihtiyaç duyar hale gelmesidir. Beştepe’de sergilenen samimiyet, geniş istişare ve birlikte hareket iradesi, siyaset dünyasının kaybettiği fedakarlık ve vahdet ruhunu diriltmiştir. Baş mesele ise budur.

Siyasi gücü, “Kuvvetler ayrılığı” diye teslis akidesine döndüren, milletin siyasi iradesini, farklılaştırıp, birbirine ters, anayasa fırlatır hale getiren, demokrasiyi yozlaştıran, hizmeti imkansızlaştıran kavga ikliminden uzak, istişareyle hareket etme aklı ve ahlakı, insanlık için en güzel örnek ve rahmettir. 

Milletin, seçtiklerinden beklentisi, birlik içinde, sevgi ve saygıyla konuşup, yardımlaşarak hizmetlerin hızlandırılmasıdır. Milletin gücünü, şehadete varıncaya kadar kullanma yetkisi, içten ve dıştan gelecek saldırı ve fitnelere karşı, milletin maddi ve manevi değer ve imkanlarının korunup geliştirilmesi içindir. 

Her işten kuşku telkini, fitne hastalığıdır. Köprü, yol, Hava alanına itiraz, bu hastalığın koma halidir. Muhalefetin iktidar yarışı, hizmet engelleme gayretiyle değil, hizmete katkısıyla olur. Milletvekili dokunulmazlığı, devre sonuna kadar geçerlidir. Milletvekilliği biter, yargı başlar. Bugün TBMM’de 1018 dokunulmazlık dosyası var. Her dosyada dokunulmazlık kalkarsa, müfteriler, dosya sayısını iki bine çıkarır. Milli irade, mecliste tersine döner. Adil iktidarlara karşı, “İktidar hırsızlarını koruyor”yaygarası patlar. Muhalefetten tek dokunulmazlık kaldırılsa, “Demokrasi bitti” feryadı dünyayı ayağa kaldırır. 

Bu tür işler yaşanmıştır. 1961 meclisinde, AP Zonguldak Milletvekilinin dokunulmazlığı, sonra CHP milletvekili olan İller Bankası müdürünün, “Şöyle dedi” söylentisi ile kaldırıldı ve milletvekilliği bitti. O dönemde 111 milletvekili ve senatör partilerinden istifa etti. Çoğu CHP’ye geçti. Merve Kavakçı için, Bülent Ecevit’in, CHP gurubunu, “Bu kadına haddini bildirin” komutuyla taarruza geçirmesi hala tazeliğini koruyor... Dikta yönetimlerinin, dokunulmazlıktan başka imkanları da vardır. Siyasileri, “Şiir okudun” diye, “Çok Allah dedin” diye de suçlayabilirler. Dikta dönemlerinde, mazlumun sesi kısıktır. Derin yapı ve evrensel destekli yaygaraya karşı, millet iktidarlarının sesi kısılır. Taksim’de üç ağacın yeri değişse, Amerika’dan, Rusya medyasına kadar dünya ayağa kalkar. İsrail, Esat, Sisi, her gün insan avlar, soykırım yapar, zulmeder, mezar toprağı ve zindan duvarları, feryadı yutar. Halkın seçtiği Mursi, milletine hizmet etti diye zindanı boylar. 

Muhalefet, iktidar aleyhtarlığını, Esat ve Sisi dostluğuna kadar götürürse, ülkesine de, kendine de zarar verir. Millete hizmette, Beştepe iklimindeki birlik ve  dayanışmaya, inşallah muhalefette katılır. Kurumlar, hizmete karşı, gümrük duvarı gibi engel haline gelmemelidir. Millet iktidarına muhalefetini, düşmanla dostluk haline getirmek ciddi bir tehlike ve bahtsızlıktır. 

 Beştepe’de sergilenen, samimiyet, birlik ve hizmet aşkı, hizmetleri birlikte programlamak gayreti milletimizi memnun etmiştir. Yeni Türkiye, inşallah, birlik ve fedakar gayretleriyle inşa edilecektir. Bizi, böyle bir siyasi kadroya sahip kılan Allah’a hamdolsun. Niyazımız, muhalefet partileri, komşu devletler, İslam alemi ve bütün dünya ile oturup, istişare ederek, tüm insanlığı huzur ve sükuna kavuşturma yolunda gayret ve nasibimizi artırmasıdır. Hamd Allah’a!

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23