• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hacı Yakışıklı
Hacı Yakışıklı
TÜM YAZILARI

Paralelde son durum ve Boydak röportajının perde arkası

30 Ocak 2016
A


Hacı Yakışıklı İletişim: [email protected]

Toplumun dilinde “paralel” ifadesi devam etse de bu konu 2016 ile birlikte gündemdeki aktüalitesini kaybetmek üzere! Çok büyük bir hata yapıyoruz!!! Tarihî bir hataya düşerek gevşiyoruz. Gevşediğin vakit, tarih tekerrür edecektir. “Birkaç kanal kapatıldı, birkaç işadamı tutuklandı, kayyımlar atandı” diyerek iş bitti zannediyoruz. Ne bitti? Yeni bir televizyon açmak 3 günlük iş, tutuklananlar için henüz mahkeme kararı yok! Yani biz onları suçlu görsek bile, hatta yargılanmak üzere hapiste olsalar bile hâlâ “resmen” masumlar! Bakınız; “kesinlikle masumlar” demiyorum, ancak henüz legal/kanunî mekanizmalar onlar için “kesinlikle suçlular” demedi. Bunu iyi görmek, süreci iyi okumak gerek! Aksi takdirde hamur kıvamına gelen bir toplum oluruz; birileri tarafından servise hazır hale geliriz. Gevşemeyeceksin, sakin olacaksın, olaylara geniş açıdan tüm yönleriyle bakacaksın! Paralel yapıyı toplum olarak “suçlu” görsek bile, sahibi olduğumuz devlet mekanizması bu konu hakkında son kararını vermedi. Gözünüzü açın! İdeal olan ile gerçek olanı birbirinden ayırın! İdeal olan tüm paralel yapı ve terör örgütlerini düşman bilip kökünü kazımak; ancak gerçek olan durum terör faaliyetlerinin “her şeye rağmen” devam ettiği ve paralel yapıda son sözün söylenmediği! Hayallerle ve ideallerle bir düş dünyası bizi Büyük Türkiye’ye götürebilir; lakin bunu yaparken “gerçeklere” sırtınızı dönerseniz hançer vurmak isteyen elleri uzakta aramayın!

Nasıl ki “Paralel yapı bitti kardeşim, kökü kurudu, iyice zayıfladı” demek bizi zafer sarhoşu yapma hatasına iterse; “Paralel için hiçbir şey yapılmadı” demek de bizi yanlış yönlere sevk eder. Çok net söylüyorum ki paralel yapı ile ilgili bu güne kadar yapılanlar hatt-ı müdafaadır ve henüz sath-ı müdafaaya geçilemedi.Bakın dersaneler kapatıldı. Gerekli bir hamle; ama eğitim sorunu ve mekanizmadaki paralel sorunu bütünüyle çözülemedi. Yapılar, “özel okul” adı altında işliyor. Sadece eskiye nazaran öğrenci mevcutları azaldı. Ancak siz sağlam durmaz ve legaliteyi hızlandırmaz iseniz bu durum genel geçer hale gelir ve bu yapılar bir gün kaldıkları yerden devam eder.

Fetullah Gülen mevzusuna gelince! “Paralel yapı” dediğiniz olay sadece Gülen’den ibaret değil! Bu bir proje ve projeler şahıslar üstüne değil, sistemler üzerine kurulur. Öcalan ortadan kalksaydı, PKK bitecek miydi? En büyük zaafımız bu! Proje yapılar “sistem üzerine” inşa edilirken, milletimize ait olan anayasal devlet yapımız sistem üzerine değil “şahıslar üzerine” kurulu! Tarih ve talih bize çok güçlü bir lider olan Recep Tayyip Erdoğan’ı nasip etti. Bunun yanında Allah’ın yarattığı günler de kişiler ve devletler arasında dönüp duruyor. 100 yıl sonra tarih bizden yana olsa da bu “lider” sayesindedir. Seçilmiş liderler silsilesini muhafaza edecek bir sistemi ise kuramadık! Sorun burada!

Bu sebeple vakit kaybetmeden “şahıslar” sistemini bırakıp, “projeler” sistemine geçmemiz elzem! BAŞKANLIK SİSTEMİ denilen olay bahsettiğimiz projeler sistemini getirecektir. Bu sistem ivedilikle akademik ve bürokratik kadrolar tarafından, sivil toplum ve sendikal hareketler tarafından “milletin referandumuna” açılmalı; tüm yönleriyle konuşulmalıdır. Geleceğimizi tayin edecek sistemi maalesef net olarak topluma açamadık. Geç kalıyoruz ve geç kaldıkça gevşeyen yığınlar haline geliyoruz!

Hülasa: Paralel yapıda henüz neticeye varılmadığı unutulmamalı; bir yapı çökerken, yeni paralel yapılara dikkat edilmeli; öfke ile değil, akıl ile hareket edilmeli; kanuni sonuçlar derhal alınmalı!

“GELELİM MUSTAFA BOYDAK İLE RÖPORTAJA”

Kimseyi “karalamak” maksatlı bir hedefimiz olmadığı gibi kimseyi “aklamak” gibi bir hedefimiz de yok! Gazetecinin görevi uyarmak veya iletmektir! Akit’te yayınlanmak üzere Mustafa Boydak’a röportaj teklifini biz yaptık. 2016 hedefleri ve Türkiye ekonomisi üzerine röportaj yapacağımızı; sürenin 30 dakika civarında olacağını söyledik. Kendisi teklifimizi kabul etti. Buradan Mustafa Boydak’a bize güvendiği için teşekkür ediyorum. Zira bu işlerde güven çok önemli. Kendisi bize “Şunu sormayın, bunu demeyin” diye hiçbir telkinde bulunmadı. Zaten röportajdan bir müddet önce “Devlet mekanizması dışında herhangi bir farklı yapılanma içinde görünmeyi kabul etmiyoruz. Herhangi bir camia, cemaatle anılmak istemiyoruz” demişti. Biz de gazetecilik faaliyeti çerçevesinde, yani esas görevimizi icra ederek kendisiyle görüştük. Sorularımıza samimi bir şekilde cevap verdi, kimse de elimizi ayağımızı tutmadı. Gelen eleştiriler genelde “Niçin Mustafa Boydak bu açıklamayı 1 Kasım’dan önce yapmadı?” sorusunda yoğunlaşıyor. Peki, Sayın Boydak bunu demek yerine; “Devlet ne yaparsa yapsın biz paralel yapının arkasındayız” deseydi sevinecek miydik? Şimdi birileri “sözün sonunu” dinlemeden hemen kızmasın! Biraz sakin! Birisi “Ben buyum, geçmişte bazı şeyler olmuş olabilir, bundan sonra yapacaklarımıza bakın” diyorsa ne yaparsınız? Elbette bundan sonra yaptıklarına bakarsınız. Sadece Mustafa Boydak için değil genel söylüyorum. Şayet devletin illegal kabul ettiği yapılara doğrudan veya dolaylı destek veriyorsa işte o zaman eleştiri oklarını saplayın, mekanizmaları göreve çağırın! Birileri “Boydak’la ne tür ilişkin var ki bunları söylüyorsun?” diyebilir. Sayın Boydak’la röportaj yapmak dışında hiçbir ilişkim yok, kendisi de biliyor ve muhtemelen onaylayıp gülümsüyordur.

Son söz: Doğruları söylemek şayet risk almak ise biz o riskleri almaya devam edeceğiz! Yeter ki ezanlı toprağımızda Hakk’ın sözü geçsin, ümmetin felahı gerçekleşsin!

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23