• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hacı Yakışıklı
Hacı Yakışıklı
TÜM YAZILARI

Kur’an okunurken insanları parçalayıp film çekiyorlar!

27 Ağustos 2018
A


Hacı Yakışıklı İletişim: [email protected]

Sinema salonlarındaki filmlere dikkat! Kur’an-ı Kerim’den ayetler okunurken bir kadının karnı parçalanıyor. Bir kişi Kur’an’dan sûreleri okurken ağzından birdenbire kan fışkırıyor. Şûra sûresi okunurken bir kadın mezar başında çocukların kafasını parçalıyor.

“Korkunun kaynağı Kur’an’dır” algısı filmlerde böyle işleniyor!

Tüm bunlar Türk yapımı korku filmi olan Siccin’de geçiyor. Filmin şimdi 5’incisi vizyonda! Yani şehirlerimizin sinema salonlarında! Çocuğunuz en son hangi filme gitti haberiniz var mı? Bir gün çocuk İslam düşmanı olarak karşınıza dikilince, “kendi paranızla kendinize” düşman yetiştirmiş olmanın vebalini kimin üstüne atabilirsiniz?

Sadece İslam’ı karalayan filmlere değil; haksız yere bir topluluğu, kültürü, inancı karalayan filmlere de gitmeyin! Hristiyan ve Musevilerle aynı inancı asla paylaşmam fakat onların inandıklarıyla alay etmem, alay edeni de sevmem! 

Bu filmi yapanlar kutsallara saygısı olmayan müptezeller, onu anladık da bu filmlere izin verenler kimler, hangi yetkililer? Neden susuyorlar? 

Bu çağrıyı 01 Ağustos 2015’te 3 sene evvel yine bu sütunlardan yapmıştık. Siccin diye bir korku filmi yapıldığını ve “korku” kavramını/duygusunu kullanarak Kur’an-ı Kerim üzerine algı yönetimi yaptıklarını söylemiştik. O vakit “Siccin 2” çekilmişti. Şu anda “Siccin 5” gösterimde ve filmin fragmanı yine Kur’an’la başlayıp Kur’an’la bitiyor. Fragman 2 milyona yakın seyredilmiş. Bu filmi yazanları, yapanları, yönetenleri tanımam; derdim şahıslar değil, onların yaptıkları işler!

Fragman şöyle: Başta ve sonda yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim okunuyor. Arada ise cinler kadınları parçalıyor, insanları delik deşik ediyor, ağızlarından gözlerinden iğrenç şeyler çıkıyor vs. Siccin biliyorsunuz Kur’an’da geçen bir kelime!

Bu filmi izleyenler günlük yaşamda Kur’an-ı Kerim dinlerken ister istemez bu sahneler gözlerinin önüne gelecek. Kur’an adeta “korkunun, kanın, dehşetin kaynağı” gibi algılanacak. İnsanlar çocuklarını Kur’an’dan, Peygamberimizden, İslam’dan uzak tutmaya başlayacak.

Bu filmlerin “ana amacının” bu tür bir algı yönetimi olduğunu düşünüyorum.

Onlar algı yönetimi yapacak kadar cesur olacak; ama biz ses çıkarmayacağız, duyurmayacağız, yaymayacağız, paylaşmayacağız öyle mi?

Onlar işlerini ne de güzel yapıyorlar! Şimdi çıkıp da “Kur’an vahşetin kaynağıdır” diye bir cümle sarf etseler büyük tepki görürler. Ama bunu demek yerine filmini çekiyor ve daha etkili bir yöntemle “söylemin gücünün” ötesine geçiyorlar.

Birileri de izleyip bunlara üstelik İslam’ı daha çok karalasınlar diye para kazandırıyor.

Bazıları daha ileri giderek filmi savunabiliyor, bunların çoğunun yurtdışında açılmış sahte hesaplar olduğu belli! Şöyle diyorlar: “Kur’an okunurken böyle büyü işleri ile uğraşmayın mesajı veriliyor.”

Vay be, mesaj böyle mi veriliyor? Kadının karnını parça parça ederken Kur’an okuyup mesaj mı veriyorsun? İnsanlar korku filmi izlerken o mesajı alabiliyor mu? Alamıyor; gözleriyle korkuyu seyrederken, kulaklarıyla da Kur’an’ı dinliyor ve ikisini zihninde birleştirip “Korkunun kaynağı Kur’an’dır” algısını beyninin bir yerlerine yerleştiriyor!

Görev burada kime düşüyor? Bana düşüyorsa elimden gelen uyarmaktır ve talep etmektir, sinema salonlarının önüne gidip “Açeydim kollarımı, getme deyeydim” diyecek halimiz yok. Görev Kültür ve Turizm Bakanlığı’na düşüyorsa belli ki 3 yıldır tek adım atılmamış. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy şayet fırsat bulursa bu işlere de bakar mı bilmem? Mesele biraz da duyarlılık meselesi! Ezanlı toprakların inancına duyarlı olmazsanız Anadolu’nun ruhunu kaybedersiniz.

Kim sahip çıkacak bizim değerlerimize? Bakan’lar baktıklarıyla kalacak mı? Bu vebal hepimizin omzundadır? Bir yazı yazıp bu vebali omzundan atma gayreti içinde değilim; bu durum düzelmedikçe sorumluluk hepimizdedir.

Biz “korku filmleri” çekilmesin demiyoruz. Ödünü patlatmak isteyen buyursun gitsin! Biz bu korku filmlerinde “İslam’ın korku kaynağı gibi gösterilmesine” itiraz ediyoruz. Bunların DAEŞ zihniyetinden özde farkları yok. Ne yapıyor bu IŞİD/DAEŞ; bizim kavramlarımızı alıp etrafa korku salıyorlar. Tekbir getirerek masum insanları boğazlıyorlar. Tam bir alçaklık, tam bir İngiliz tipi terör örgütü! Dün “İslami terörizm” diyorlardı, bugün “İslami korku filmi” diyorlar!

Lütfen dikkatli olalım, bu tür filmlere gitmeyelim, çocuklarımız sinema salonlarında hangi filmlere gidiyor bir kontrol edelim! Bunları izleme, izletme, insanları uyar, uyarıları paylaş, kendi paranla kendine hakaret ettirme! İnancına sen sahip çıkmazsan kim sahip çıkacak?

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23