• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hacı Yakışıklı
Hacı Yakışıklı
TÜM YAZILARI

Gül ve Erdoğan’dan Habil-Kabil çıkarmak!

20 Haziran 2015
A


Hacı Yakışıklı İletişim: [email protected]

Abdullah Gül başta siyasete girmeyi hiç istemez, fakat o zamanki Milli Görüşçü dostları onu aralarında görmek isterler. Sene 1991! O da Suudi Arabistan’da bulunan İslam Kalkınma Bankası’ndaki görevini bırakarak siyasete memleketi Kayseri’den başlar! O zamanlar MTTB’ci ve Necip Fazıl ekolünden! Abdullah Gül bir dönem İngiltere’de eğitim aldı. Okul arkadaşlarından biri de Fehmi Koru!

Recep Tayyip Erdoğan ise siyasete gönül rızası ile girmiştir. Rizeli’dir, Kasımpaşalı’dır ve yurtdışı bağlantıları yoktur.

HER İKİSİNİN SİYASETEN YEGÂNE ORTAK NOKTASI NECMETTİN ERBAKAN VE DAVASI!

Buraya kadar, hatta bu saate kadar bunların hepsini biliyorsunuz. Şimdi yazacaklarımız sübjektif görüşlerimizden ziyade toplumun ortak düşüncelerinin analizi olacak.

Abdullah Gül’ün millet nezdinde pozitif bir karşılığı var. 7 sene yaptığı Cumhurbaşkanlığı görevinde gülen yüzü hiç eksik olmadı. Halkın içinde oldu, vatandaşın değerlerine ters düşmedi. Hiç kimseye “Dün dündür, bugün bugündür” demedi. Ramazan ayında kimsenin gözü önünde lıkır lıkır su içmedi. Biz de Abdullah Gül’ü “millete dönük yüzü” vesilesiyle seviyoruz.

Ancak Ahmet Sever’in “Abdullah Gül ile 12 Yıl” kitabı Gül-Erdoğan ilişkisi karşısında beklenen o “büyük sesi” getirmese bile toplumsal açıdan bir dönüm noktası oldu.

Genel kanaat şöyle: Bu kitap Abdullah Gül ve ardındaki “henüz resmiyet kazanmayan” ekibinin bir nabız yoklamasıdır. Ahmet Sever, Abdullah Gül’ün Bülent Arınç’ı oldu! Sever, başlangıçta “Bu kitabı Sayın Gül onayladı” dedi. Ancak toplumdan öyle tepkiler geldi ki Sayın Gül, “Kitapta benim onayım yok” demek zorunda kaldı. Şayet millet kitabın içindeki “sırlara” ilgi gösterip ortalığı ayağa kaldırsaydı böyle bir açıklama sanıyoruz ki gelmeyecekti.

Rahmetli ve kıymetli Necmettin Erbakan Ak Parti kadrolarına demediğini bırakmadı, ama Erdoğan bir gün bile “hocasına” kem söz etmedi, hiçbir danışmanı da çıkıp “Hocası hakkında şöyle düşünüyor” diye tek kelime bile yazmadı!

Erdoğan, Türkiye’nin bugün için en sevilen siyasetçisidir. Ak Saray külliyesinden inip sil baştan bir parti kursa yine, yeni, yeniden tek başına iktidar olur! Abdullah Gül ise “bugün için” yeni parti kurmanın daha ilk kuvvetli sinyalinde siyaset sahnesinden silinir! Bunu temenni olarak söylemiyorum, sosyolojik gerçekler ortada. Netice itibariyle, Ahmet Sever veya ardındaki kişiler bu kitapla tarihi bir hata yapmıştır. Abdullah Gül ise bu hatayı sürdürmese bile siyasi akla bir “mim” düşürmüştür. Buna rağmen kim ne derse desin Gül ve Erdoğan’dan Habil-Kabil çıkaramazlar. Tarih müsaade etmez!

AKİT TV’Yİ HÂLÂ TELEVİZYONUNUZA EKLEMEDİNİZ Mİ?

Birçok Akit okuru, “Akit Tv’yi izlemek istediklerini ama televizyonda bulamadıklarını” söylüyor. Bu talepler o kadar çoğaldı ki açıklama yapmak zaruret oldu. Kıymetli dostlar, Türksat uydusu geçen sene değişince milletçe “çanak antencilere” akın edip 10 TL vererek kanal ayarları yaptırmıştık. Akit Tv’yi kurmak için çanak antenciye gitmenize gerek yok. Frekans ayarlarını televizyonunuza girince Akit Tv karşınıza gelecek. Bu ayarı siz yapamıyor olabilirsiniz, o takdirde komşunuzun oğlundan-kızından yardım isteyin. Etrafınızda muhakkak bu ayarı yapmayı bilen birileri vardır. Ona şu bilgileri verin: “Uydu: Türksat 4A, Frekans: 11.916 MHz, Symbol: 30.000, Pol: Dikey (V)” Bu bilgileri kumandayı kullanıp ayarlar bölümündeki gerekli yerlere yazınca Akit Tv ekranınıza kurulmuş oluyor. Daha da olmadı, çanak cihazını bir televizyoncuya götürün, rica edin, sadece 1 dakika içinde kuracaktır.

Bunları yazarken “Kardeşim, illa da izleyeceksiniz Akit Tv’yi” demiyoruz. Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu televizyon henüz kurulmadan, bir sivil toplum buluşmasında şöyle demişti: “Biz kimseye ‘İşte televizyon kurduk, ne yaparsak izleyin’ demeyeceğiz. İzlenecek programlar yapıp sizin beğeninize sunacağız. Olumlu veya olumsuz her türlü eleştirinize de açık olup, daima sizin hassasiyetlerinizi gözeterek daha iyi programlar yapmaya çalışacağız”

Yani “Biz yaptık oldu” diye bir şey yok! Ama Akit Tv’yi ekranlarınıza bir kurun, programları en az bir defa izleyin, beğenirseniz durmak yok yola devam; yok beğenmezseniz [email protected]  adresine görüşlerinizi bildirin! Akit Tv Genel Müdürü Nuri Karahasanoğlu ağabey muhakkak değerlendirecektir. Tüm bunları gazetemizin bir yayın organı olduğu için değil yüreğimden geçtiği için yazdım; Allah aşkına ülkemizde kaç televizyon ilk açılışına Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı!

Bir de “Ya ileride bu televizyon da diğerleri gibi bozulursa” diye peşin peşin hüküm verenler var! Akit Gazetesi 22 yıldır nasıl çizgisinden taviz vermediyse Allah izin verdikçe TV’si de taviz vermez! Yeter ki izle ve gördüğün programları değerlendir! Milletçe boş bıraktığımız alanları doldurmak isteyen o kadar çok mukaddesat düşmanı var ki! Boş bırakmayalım inşallah!

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23