• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hacı Yakışıklı
Hacı Yakışıklı
TÜM YAZILARI

CHP tek başına iktidara gelebilir

19 Kasım 2016
A


Hacı Yakışıklı İletişim: [email protected]

İroni yapmıyorum, herhangi bir yere mesaj da vermiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi doğru bir strateji izlerse önümüzdeki 4. seçim sürecinde yani 2034 yılında tek başına iktidara gelebilir. 

Bıyık altından gülümsediğinizi görüyorum, tarihi de biraz uzun buldunuz. İyi de Cumhurbaşkanı Erdoğan “2071 hedefi” dediği zaman hepimize gerçekçi gelirken; “CHP 2034’te iktidara gelir” dediğimizde neden gerçekçi gelmiyor? Bunun sebepleri her şeyi içinde bulunduğumuz şartlar içinde düşünüyor olmamızdan kaynaklanıyor. Bu açıdan herkes haklı! Uzun vadeli değerlendirmeler yapınca çok farklı tablolar ortaya çıkıyor. Bunu yapmalı ve hedefler koymalıyız. Ben şahsen CHP adına hedefler koyacak değilim, lakin onlar da bu ülkenin bir siyasi partisi ve “2023-2071” gibi köşe taşı olacak tarihlere onların da uzak durmaması gerekir. 

2017’de Başkanlık Sistemine geçiş olur ve 2019’da normal bir seyirde belediye, meclis ve başkan seçimleri aynı anda yapılırsa tablo hemen hemen biliniyor. Recep Tayyip Erdoğan ve onun işaret ettikleri yükü omuzlayacak.

Erken seçim daima masada, fakat olası böyle bir durumda sistem yerine oturmakta zorlanır. Kervanı yola çıkarken değil, yolda dizmek zorunda kalırsınız.

2019 ve 2024 seçimlerinde “Allah’tan mani olmazsa” Başkan veya başkanlık sisteminin Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan muhakkak seçilir. Bu süreçte Türkiye dünyanın yeni küresel gücü olur. Bu “küresel güç” tabirini sevmiyorum, ancak siyasi literatür şimdilik böyle!

Biraz daha ileri tarihlere gidince 2029 seçimleri karşımıza çıkacak, ölmezsek hep beraber görürüz. İşte bu süreçte değişen ve dönüşen Türkiye karşısında içerideki bütün resmi, yarı resmi, gayri resmi kurumlar da değişecek. CHP bu sefer değişimin önünde duramaz, kendi iç değişimini o da yaşayacak.

Türkiye’de derin devletin yerini derin millet alacak. Bütün akıllar “milletin uhdesinde” toplanacağı için içeriden ve dışarıdan müdahale eden bir üst akıl olmayacak.

2029 seçimleri CHP için bir fırsat olabilir. Aşırı uçlarını budayan, toplumun gerçeklerini görmeye başlayan, halkı aşağılamak yerine halkın seviyesine çıkmaya çalışan bir CHP 2029’da olmasa bile 2034’te neden iktidar olamasın?

Toplumun biricik ortak gerçeği Kur’an-ı Kerim ve peygamberimizin (sav) önderliğidir. Bu önderliği reddettiği müddetçe bu topraklarda kimse “halk nezdinde” başarılı olmaz. Farklı dinlere, kültürlere sahip olanların da bağrında yaşadığı bu toprakların gerçeklerini kabul etmek zorundasınız. Başkanlık Sistemi bu açıdan önemlidir!

Şehrimizdeki kiliseler de havralar da bize emanettir. Bu topraklar “emin” topraklardır. Hangi fikre, yaşam tarzına sahip olursa olsun güvenlik ve huzur içinde yaşamamız için önümüzde dini veya sosyolojik bir engel yok! Tüm engeller kafamızın içinde, dayatılmış engeller!

Hiç kimse “Başkanlık Sistemi gelirse CHP hiçbir zaman iktidar olamaz” demesin!

Başkanlık Sistemi gelirse CHP 2029’da olmasa bile 2034’te tek başına iktidara gelebilir. Şimdiden hazırlıklarını yapsın, zira o günler de gelir geçer!

**ANKARA’DAN NOTLAR**

*Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeyiz… TRT WORLD’ün programı var.. 

*Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en çok da “DİRİLİŞ ERTUĞRUL” dizisi ve Doğan Medya’nın verdiği Altın Kelebek ödüllerindeki rezalet ile ilgili yorumları akıllarda kaldı.

*TRT Genel Müdürü Şenol Göka’yı tebrik etmek gerekir, çok sakin ve mütevazı bir konuşma yaptı. Bir ara Şenol Göka’nın ağabeyi ve benim de çok değer verdiğim Prof.Dr. Erol Göka sağ olsun yanıma geldi. Akit Gazetesi Ankara İdari Temsilcisi olduğumdan dolayı tebrik etti. Erol ağabeyle tanışıklığımız Kayseri’den bu yana devam ediyor. Göka ailesi gerçekten çok mütevazı ve halkın içinde… Kalabalıkta pek konuşamadık ama Erol Göka ağabey gibi çok kıymetli bir ismin ziyaretine ilk fırsatta gideceğim. Kendisinden öğrenecek çok şeyimiz var. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23