• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hacı Yakışıklı
Hacı Yakışıklı
TÜM YAZILARI

Ankara’da fırtına öncesi sessizlik

08 Ekim 2016
A


Hacı Yakışıklı İletişim: [email protected]

Hiçbir şey eskisi gibi değil; ne bizler ne de ülkemiz! Bu iyi bir işaret mi? Kesinlikle!

Kendi ülkesinde, kendi vatandaşına “parya” muamelesi yapan zihniyet ölmese bile ortaya çıkacak arena bulamıyor. Eskiden öyle miydi ya? Önüne gelen muhteremler, milletin omzuna koyup emanet ettiği “paşa” gibi yıldızları milletin bağrına çakan adamlar adeta podyuma çıkıyor, şovunu yapıyordu!

Şimdi söz milletin! Bu söze sıkı sıkıya sahip çıkmak gerek, aksi takdirde bunu milletten almak isteyenler pusuda! “Her şey halloldu” sanılan en rahat anda daima fırtına çıkar.

En flaş ve en sessiz tartışma şu anda “Erken Seçim” üzerinden yürüyor. Türkiye’de erken seçim çoktan olmuştu. Ekonomik veriler ve yoğun sisli hava buna müsaade etmedi. Şimdi bir seçim olur mu? Her an sürprizler yaşanabilir; ama ortada bir FETÖ mücadelesi var, dışarısı öyle kirli ki içeriye girmek için önce kapının önünü temizlemek gerektiği anlaşılıyor.

Ankara’da hava çok sakin görünse de çoğu kimse diken üstünde! “Tamam, emniyet temizlendi” rehaveti oluşacakken 12 bin polis açığa alındı. Daha çok iş var ve bu işi yapacak çekirdek kadrolar da var. En büyük “güven” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın etrafında oluşmuş durumda ki 14 yıldır böyle bir mekanizma var. 

Türkiye’de en çok güvenilen kurum Cumhurbaşkanlığı Makamı, en çok güvenilen kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır, dileyen istatistik çıkarabilir.

Rutin gözüken işler var, oysa bu monoton gidişin etrafında bir fırtına dönüyor. Özellikle Ahmet Davutoğlu ve Efkan Ala’nın görevlerinden gidişi “bazıları” için büyük paradoks oldu.

Ankara’da şu anda en rahat parti CHP, her zamanki gibi rahatlar. “Yüzde 20’li oylar cepte nasılsa” mantığı böyle giderse hiç bitmeden sürecek!

SAADET ve BBP’de lider değişiklikleri kapıda! Tabandan gelen sesler nihayet karşılık bulmaya başlıyor, aksi takdirde taban kalmayacak, sadece bir tabela olarak kalacaklar.

Mecliste olmaları artık bir ağırlığa dönüşen HDP ise gücünü sanıldığı gibi PKK’dan almıyor. “Biz sırtımızı PKK’ya, PYD’ye dayadık” diyerek hedef saptırıyorlar. FETÖ gücünü nereden alıyorsa, HDP de oradan alıyor. Çok adaletsizler ve son konjonktürde hiç kimseye, hiçbir faydaları yok! Sadece “uzaklardan” yeni görevler verilmesini bekliyorlar. 

Bakanların performansı sürekli masada! Yeni bir dönem yaşanırsa 7 Haziran veya 1 Kasım gibi olmayacağını herkes biliyor. Başkanlık sistemine çok yakın olunan bir döneme girdik. Geçen seçimlerde tartışılan “Erdoğan’ın miting meydanlarına inmesi” bu dönem tartışılmayacak. Halk, Erdoğan’ı görmek istiyor, tıpkı 15 Temmuz gecesi bir telefon ekranından gördüğü gibi! Üstelik bu halkın içinde bu kez MHP’liler de var. MHP az kalsın FETÖ’nün çerçevesine girecekti, bu açıdan onlar da Başkanlık’ı onaylamak durumunda.

Bakanlar içinde özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı çalışmalarla sinsi planları deşifre etti. Doğu’daki belediyelerin gerçek yüzünü ortaya koydu. Milletin parasını dağa götürüp yine millete karşı kullananların engellenmesinde büyük pay sahibi oldu. Bu süreci en iyi okuyanlardan birisi o, çıkardığı raporlar hayati derecede önemli!

Ankara’da halkın en yakınındaki seçilmişler olan Belediye Başkanları işlerini yapmaya devam ediyor. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk özellikle 15 Temmuz yaralarının sarılmasında önemli işlere imza attılar. Sincan 28 Şubat’ın merkez üssüydü, orada da Başkan Mustafa Tuna çok seri ve sakin bir şekilde hizmetlere devam ediyor. Pursaklar’da Selçuk Çetin, Türkiye’de “ilk” olabilecek işler yapıyor. Diğer başkanlar hakkında şu an bire bir bilgim yok! En sevindirici durumlardan biri Yeni Mahalle’de yaşanıyor. Bizim çoğu kez eleştirdiğimiz CHP’den bir isim şu anda Başkan; Fethi Yaşar! Lakin kendisi önyargılarını bir kenara bırakmış, “herkese hizmet” sözünü şiar edinmiş. 15 Temmuz ruhu dediğimiz olayı yıllar önce Fethi Bey zaten yakalamış.

Bazı şeyler hızlı ilerlese bile bürokrasi freni devreye girdiği zaman saatlerce trafikte kalmış gibi işler yavaşlıyor. Birçok FETÖ mağduru hâlâ haklarını alamadı. Geçenki yazımızda bahsettiğimiz Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk’ün sürgün hayatı sürüyor. Üstelik milli iradenin en üst seviyeden olayı biliyor olmasına rağmen! Bu konu üzerinden mağdurları daha geniş anlatacağız, bence herkes anlatmalı!

Son olarak şunu sormak lazım: Fırtına sesli mi olacak, sessiz mi olacak? Göreceğiz! Lakin bir fırtına olacağı uzaktan sinyallerini vererek geliyor.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23