• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hacı Yakışıklı
Hacı Yakışıklı
TÜM YAZILARI

Akit kimin gazetesi değil?

27 Eylül 2013
A


Hacı Yakışıklı İletişim: [email protected]
12 Eylül 1993. Defalarca kapanmak zorunda kalan bir gazetenin resmen kurulduğu gün! Akit herhangi bir holdingin, partinin, cemaatin, tüccarın gazetesi değil! Millet yararına olan işlerde “411 el kaosa kalktı” diyenlere ve başörtülü kardeşime “fahişe” iması yapanlara “Şerefsiz” manşeti ile cevap veren..
“Hakka ve hakikate” inanmış birey’lerin gazetesi!
60 kuruş karşılığında satın alınan değil, 60 kuruş karşılığında “talep edilen” bir gazete. Bizzat senin, “müslümana müşfik, kafire şedit” anlayışını benimsemiş olan senin bizzat para vererek bastırdığın bir gazete. Bulmacası, spor sayfası, afedersiniz manşetten göze sokulan çıplak kadınları için talep edilen değil; kim olursa olsun ezilenlerin yanında dimdik durduğu için talep edilen bir gazete.
Akit’i bilmeyenler veya ilk kez tanışacak kişiler “Hangi cemaattensiniz?” diye soruyor. Peygamber Efendimiz (sav) nereden ise biz de oradanız. Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin yolundan kim varsa biz ondanız. İsminin muhterem Zahit Kotku, Süleyman Hilmi Tunahan, Said Nursi, İskilipli Atıf, Mehmet Akif Ersoy, Timurtaş Uçar ve nice kıymetli kişiler olması bizim için Hakk yolda giden yiğitler olması hasebiyle önemlidir. Hepsine mütevazı bağrımız açık ve hepsinin İslam nuruyla dolu bağrına başımızı yaslayacak güvene sahibiz.
Türkiye’de Akit’ten başka hiçbir gazete “Biz herhangi bir partiye, holdinge, cemaate bağlı değiliz; sadece ve sadece Hakk’a ve hakka inanmış ahaliye bağlıyız” diyebilecek tek bir gazete dahi yoktur. Varsa derhal buyursun. Tabii ki bir cemaate, partiye bağlı olmak kötülenecek bir durum değil; olabilir, olması da gerekebilir. Burada “ufuk” meselesi devreye giriyor. Bir yere bağlıysanız sadece o yere hitap edersiniz. Akit’in elini kolunu bağlayan hiçbir unsur yok. İşte o yüzdendir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tamı tamına 312 generali birden bu gazeteye dava açmıştır.
Buraya bak vatandaş, buraya iyi bak, buradan hissene bir pay düşecekse bunu iyi gör. 312 general diyorum. Tanklar yürüten, jetler uçuran, Başbakan asan, adam yasaklayan, bir zamanlar seçilmiş  iktidarlardan daha muktedir bir ordunun neredeyse bütün bir kadrosu! Niye, söyle niye? Çünkü Akit’i “rahat/hazır ol/marşşşşş” komutlarıyla hizaya getiremediler. Akit, milletten yana olan hizasını bozup zalimin safında el bağlamadı. Çünkü Akit’e “Senin holdingini batırır, cemaatini çürütür, partini sürdürürüz”  diyemediler. Zira Akit’i tehdit demek, koskoca “milleti” tehdit demektir. O sebep işi kökten çözmeye çalıştılar. Amma velakin tüm muktedirlerden, krallardan, diktatörlerden, demokrasilerden, teokrasilerden, tiyatrosilerden, firavunlardan, âlemlerden daha üstün olan; onların biricik yaratıcısı Er-Rahman, El-Şedid, El-Kahhar olan yüce “Allah” onların hesaplarını öyle altüst etti ki kimi zindanda, kimisini ecel alıp götürmüş! Duracaklar mı? Kesinlikle hayır!
Peki biz duracak mıyız? Onlardan daha keskin ve gür bir sesle haykırıyoruz: Zalimden korkan bir tıyniyette değiliz, asla durmayacağız!
Bakınız kıymetli Akit okurları, bu gazetede müptezellerin, baldırı çıplakların, milleti sömüren faizci/tefeci bankaların, sözde sanatçıların, millet düşmanı partilerin “reklamını” göremezsiniz. Bizim refikimiz olan gazetelerde boy boy “Cola Reklamı” yayınlanırken Akit’te bu yoktu! Akit, başörtüsüne öcü gibi bakan partilerin reklamını birileri gibi gazetenin en afilli yerinde tam sayfa reklam etmez.
Bir gazetenin ayağı yere sağlam basacak. Öyle sağı solu çengi gibi oynamayacak. Diğer gazetelerin yazarlarını ve muhabirlerini tenzih ederim. Bir gazete yazarı “bir yerlere bağımlı” bir yayın kuruluşunda elinden geldiğince “bağımsız” yazıyor olabilir. Sayısı çok az olan bu yazarlarımızı, meslektaşlarımızı tenzih ederim. Onlar üzerlerine alınmasın.
Bir gazete bayisine akşamüzeri gidin. Orada iri medyanın gazetelerinin hâlâ raflarda durduğunu görürsünüz. Satılmayan gazeteler iade edilir. Buna tuzu kuru olmak diyoruz. Akit’i ise akşamüzeri bulmak çok zordur. Zira Akit “satılan” değil, “talep edilen” bir gazete olduğu için “okur”u onu çoktan almıştır. Niye almasın? 60 kuruşa gazeteyi bastırmış, gidip sahibi olduğu “öz” gazetesini alacak.
Akit’in tirajı ise tam 76 milyon. Zira Akit bugüne kadar birçok olayda tek başına 76 milyonun gündemini belirlemiştir. Baskı olarak tirajı soruyorsanız işte elinde tuttuğun o “1” gazete var ya! İşte o “1” gazete dahi mazlumun ahını yerde koymamanın adıdır ve bu “ah” dünyayı yerinden oynatacak güce sahiptir.
Akit gücünü sadece okurlarından aldığı için ve her reklamı yayınlamadığı için “ultra lüks” bir şekilde fazla gazete bastıramaz. O sebeple ricam şudur ki şayet Akit’e abone olabilecek yerdeyseniz abone olup günlük alınız. Yok dağıtım güzergahı dışındaysanız “bayiden” rica edip her gün bir Akit gazetesi ayırt ettiriniz. Unutmayınız ki bizi tutan Allah’tır, ondan başka “azad edici” de talep etmeyiz. Bu yolda beraber yürüyelim istiyoruz.
Bizimle yürüyenlere sonsuz selam ve hürmetlerimle, esselamü aleyküm ve rahmetullah!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23