• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ersoy Dede
Ersoy Dede
TÜM YAZILARI

Özgür Basından Tehdit

15 Aralık 2014
A


Ersoy Dede İletişim: [email protected]

Gün boyu İngilizce-Türkçe sloganlarla özgür basının susturulması üzerinden yaygara koparan S Haber’de dün açık açık tehdit edildim. Özgür basın savunucuları, beni, ağzımı burnumu kırmakla tehdit ettiler. Hiiiiç destek beklemiyorum. Bu nedenle yazıyor değilim.. ‘Nerede bu bilmemneler’ falan diye haykırmak değil niyetim. Sadece tarihe not düşmek adına yazıyorum bunu.. S Haber’in sunucusu beni ‘Cumhurbaşkanının uçağına binen bir gazeteci’ gibi garip bir sunuşla duyurdu. Bu nasıl bir kriter bilemiyorum. Tek bildiğim, Tayyip Erdoğan’ın uçağı, daha bir yıl öncesine kadar Ekrem Dumanlı binmeden havalanmıyordu. Adem Yavuz Arslan’sız bir dış gezisi yok denecek kadar azdı. Köşk’te yahut Başbakanlık’ta en seçkin toplantıların baş konuğu Hidayet Karaca’ydı.. Tamam?.. Sunucunun durumu bu.. 

Gelelim aldığımız tehdide.. HaberErk diye bir site varmış. Başında da İsmail Türk diye biri. Kimdir bilmem. Küfür, hakaret, tehdit, bir cümle içinde, tam tamına bir kaç saniye içinde söylemediği şey kalmadı. Hem de sunucu, ‘ismini anmaya bile gerek yok’ diyerek kendince beni küçültüp ama adımı gizlerken, konuğu ‘yok yok tanısın bu millet bu yalakaları’ deyip ismimi de verdi..   ‘Senin de ağzını burnunu kırarlar’ dedi.. Adımı da bizzat verdiğine göre herhalde ‘gidin kırın bu adamın ağzını burnunu’ demeye getirdi.. Farketmez. Bu sözünün hesabını (o her ne kadar şiddet teklif etse de) yine hukuk önünde verecek.. Gelelim bana bu kadar öfkelenmelerine neden olan sözüme.. 

Ekrem Dumanlı gözaltına alınırken kendisine üç de milletvekili eşlik ediyordu.  Önce bir iki cümle ‘Ekrem Dumanlı neden gözaltına alındı?’ sorusunun yanıtı vermemiz lazım. Haberimizde okudunuz elbette ama tarihe not düşmek adına buraya da yazalım.. ‘14 Aralık Soruşturması’ konu başlığıyla ve 2014/133596 sayılı soruşturma dosyası kapsamında; silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, örgüt kapsamında sahtecilik, iftira suçlarından ifadeleri alınmak üzere şüpheli sıfatıyla gözaltı talimatı veriyor İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı.. Kararı 3.Sulh Ceza Hakimliği alıyor ve yayınlıyor. Diyor ki kararda; “Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanarak örgütsel yapı oluşturmak....” Neyse neticede bu suçlamalarla birlikte Ekrem Dumanlı gözaltına alınıyor..  Bu gözaltı işlemi sırasında ise yanında gölge gibi dolaşan üç milletvekili.. Açık açık ve yüksek sesle, bu örgüt suçlamasıyla gözaltına alınan isimlere sahip çıktıklarını gösteriyorlar. Polisler, şüpheliyi milletvekilleri eşliğinde götürüyor arabaya.. Ben de dedim ki, bu kadar suçlamanın olduğu bir ortamda, nerede durduklarını açıkça beyan eden bu milletvekilleri de elbette yargılanacaklar.. Bu kadar net.. Bugün milletvekili dokunulmazlıkları var. Ama bir kaç ay içinde o da bitecek..  Ancak eğer suçlama sahiden ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğini ele geçirmek’ iddiasıysa, bu iddianın ortağı olma sıfatıyla bu milletvekillerinin de milletvekillikleri düşürülerek soruşturmaya dahil edilmelidir.. Hatta ve hatta bunu bizzat kendileri talep etmelidir bence.. Bu kadar net ve berrak. Şimdi ‘bu milletvekilleri de yargılanacak’ dediğim için SHaber,  ağzımın burnumun kırılması gerektiğini söylüyor. Peki SHaber’in kıymetlileri. Ergenekon ve Balyoz yargılamalarını Silivri’de izlemeye giden milletvekillerini neden eleştirdiniz, neden o insanların da yargılanması gerektiğini savundunuz?.. O zaman yanlış olan bugün nasıl doğruya döndü?..  Silivri yargılamalarına milletvekili desteğini de açalım bu arada.. CHP’li vekiller ilk desteği Mustafa Balbay milletvekili olduktan sonra verdi. İlhan Selçuk alınana kadar Cumhuriyet Gazetesi bile sahnede yoktu.  Benim yargılanmam kısmına gelince.. Dünden beri hep öyle dediler.. ‘devran dönecek sen de yargılanacaksın’.. İnsafınız kurusun, Akit yazarlarını daha ne kadar yargılayacaksınız?. 28 Şubatçılar yargıladı, 27 Nisancılar yargıladı, Cemaatçiler nefes almadan dava üstüne dava açıyorlar.. E yeter artık. Daha ne kadar yargılamak istersiniz bizi?..  Kalın sağlıcakla.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23