• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ersoy Dede
Ersoy Dede
TÜM YAZILARI

Muhalefetin Gizli Planı

20 Nisan 2014
A


Ersoy Dede İletişim: [email protected]

“Yüzde 45 oy aldın, demek ki yüzde 55 sana karşıymış” diyorlardı ya.. Bununla dalga geçmek için ben de; “CHP yüzde 25 oy alıyor sürekli, demek ki yüzde 75 CHP’ye karşı” diyordum.. “Hatta bu mantıkla MHP’ye karşı olanların oranı yüzde 85 falan olmalı” diyordum.. Çünkü bunun rasyonel bir siyasi tahlil olmadığını düşündüğümden ciddi ciddi yanıt verilmemesi gerektiğine inanıyordum.. Meğer paralelciler ile CHP ittifakının, kafalarda 45/55 paradoksu oluşturmaya çalışmasının bir nedeni varmış..  Şeytanca bir plan.. Ve bu plan üzere yapılan gayr-ı ahlâki hesaplar.. 

NE OLMAZ?

Önce ne olmayacağını arz edelim müsaadenizle.. Mansur Yavaş formülü, cumhurbaşkanlığı seçiminde tutmaz.. Yani katı kemalist laikçi ulusalcı seçmeni, ülkücü ya da dînî bir cemaat tarafından desteklenen birine oy vermeye ikna edemezsin..

Somutlaştıralım.. İBDA-C üzerinden 20 yıldır aralıksız nefret kusmuş laikçi kesim, Salih Mirzabeyoğlu’nu terörist zanneden statükocu tayfa, Haşim Kılıç’ın aday olması halinde oy vermez.. Zaten böyle riskli bir tercihi Haşim Bey de yapmaz.. Ya da tam tersi.. Emine Ülker Tarhan profilindeki bir adaya, muhafazakâr seçmen oy vermez.. Ne bileyim mesela birine Kürt oy vermez, birine milliyetçi oy vermez, birine dînî hassasiyetleri yüksek olan kesim oy vermez, birine laikçilik dininin doğal üyeleri oy vermez.. Yani ez cümle, bu ittifak, ham bir hayalden başka bir şey değil.. 

NE OLUR?

Anayasa, cumhurbaşkanlığı seçimlerini tarif etmiş. Birinci turda en çok oy alan iki aday ikinci tura kalır demiş.. İkinci tur seçimleri öncesi ise, adaylardan biri seçilme vasıflarını kaybederse (ölürse, adaylıktan çekilirse) “diğer aday otomatik olarak cumhurbaşkanı olur” dememiş.. “Seçim iptal olur” da dememiş.. Ya? “Tek adaylı seçim yapılır” demiş.. Yani “referandum”.. Sığ muhalefetle operasyoncu paraleller şimdi harıl harıl bunun üzerinde çalışıyorlar.. Yapmaya çalıştıkları şu; birinci turda herkes kendi adayını çıkaracak, ikinci tura CHP’nin adayı kalacak.. Erdoğan tam seçimi “çantada keklik” görürken, ikinci aday, adaylıktan çekilecek.. Böylece 45’e karşı 55’lik formül hayata geçmiş olacak.. 

NEYİ HESAPLAYAMIYORLAR?

CHP, tavandan tabana bu tertibe evet diyebilir.. Bu çok da hoşlarına gidebilir. Ama MHP, liderinden seçmenine hiç bir dönemde demokrasi dışı oyunların içinde yer almadı.. Yani ittifak sanmasın ki MHP’nin yüzde 15’i Erdoğan karşıtı bloku koşulsuz destekleyecek.. Ayrıca BDP seçmenini hesaplamıyorlar.. Yüzde 7’lik BDP seçmeni, tavrını çözüm sürecindeki istikrardan yana koyacaktır.. Bir yanılsama nedeniyle yanlarında zannettikleri BBP ve SP de bu tertibin içinde olmayacaktır.. Ve eğer hakikaten böyle bir referanduma dönüştürme operasyonu yapmaya kalkarlarsa, Tayyip Erdoğan, yüzde 90’lık seçmen katılımı ve yüzde 75 oyla, gelmiş geçmiş en meşru seçim sonucunu alır, ilk devlet başkanı sıfatıyla gelmiş geçmiş en güçlü lider olarak tarihe altın harflerle adını yazdırır.. 

VELEV Kİ!

Diyelim ki hakikaten bu hesap tuttu ve Erdoğan seçimi kaybetti.. Ne olacak? YSK yeni bir takvim açıklayacak.. Aralık ayında seçimler yenilenecek. Gül 90 gün fazladan Köşk’te oturacak. Erdoğan yeniden aday olacak ve ilk turda rakiplerinin üzerinden silindirle geçecek.. Bence boş hayallerin peşinden koşmayı bırakın da biraz aday çalışın.. Kalın sağlıcakla.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23