• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ersoy Dede
Ersoy Dede
TÜM YAZILARI

İşadamları da rahat bir nefes alsın

21 Kasım 2014
A


Ersoy Dede İletişim: [email protected]

Tufan Ergüder’in her hafta her hafta CnnTurk’te boy göstermesinin bir okuması olması gerektiğini yazmıştım dün.. Tufan Ergüder ve Ali Fuat Yılmazer ile ilgili gerçekler zamanla daha belirgin biçimde ortaya çıkacak. Eğer bugün başında Tufan Ergüder’in olduğu bütün büyük soruşturmalar sil baştan yargılanıyorsa, evvela bunu kendisinin sorgulaması lazım zaten. Ergenekon’dan Balyoz’a, KCK’ya, kadar bütün Ergüder dosyalarının üzerine şüphe düşüren ben değilim. 

Doğan Grubu’na gelince.. “CHP Genel Başkanı’nın grup toplantısını canlı yayınlıyorum” diye Erdoğan ve ailesine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarını CnnTurk’ten vermekte herhangi bir sakınca görmedi biliyorsunuz.. Ama Fethullah Gülen’in yapmış olduğu bir telefon konuşmasında Aydın Doğan ve damadına gönderdiği selamı herhangi bir yayın organında göremedik.. Tipik bir ‘senin kasetin benim kasetim’ durumu yani.. Bu ikinci kaset CHP Grubu’nda da CnnTurk’te de yayınlanmadığından Gülen’in ilgilendiğini anladığımız 2 tane hususun ne olduğunu da öğrenemedik dolayısıyla.. Sonuçta Doğan Grubu’nda gazetesiyle, televizyonuyla 17 Aralık tezleriyle yayınlar devam ediyor. Sayın Aydın Doğan’ın durumu tam da ‘Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar’ gibi.. Bir yandan Cumhurbaşkanı’na ve hükümete yakın mesajlar verirken bir yandan da televizyonlarında, gazetelerinde 17 Aralık tezleriyle yapılan yayınlara müsaade ediyor. Bunların nedeni ne peki?.. Sahiden söylendiği gibi Pensilvanya’nın bizzat ilgilendiği ‘iki husus’un bir ilgisi var mı bununla?.. 

Bugünlerde iddianamesi tanzim edilen Erdoğan’ın ofisine böcek yerleştirilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı çok net bir adres gösterdi; Pensilvanya.. Bu böcek meselesinin iki ayağı var anlaşıldığı üzere.. Bir talimatın geldiği yani merkez karar bürosu.. Bir de kayıtların gittiği ülke yahut gizli servisler. Öyle ya binlerce kişinin binlerce saatlik kaydını hatıra diye saklayacak değiller ya..  Elbet bir yerlere gitti bu kasetler.. Peki kimler var dinlemelerde?.. Kimler yok ki?.. Meğer Aydın Doğan’ın telefonları da Ocak 2009 ile Temmuz 2009 tarihleri arasında dinlemeye alınmış..  Doğan grubunun patronu, ‘Ahmet ve Ahmet Doğan’ isimleri ile dinlenmiş. IMEI numarası ile alınan dinleme kararının talep yazısında, dönemin İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in imzası var. ‘Ahmet’ adı ile talep edilen ilk dinleme talebine onay veren hakim ise, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin eski başkanı Gökmen Demircan.  Üç ay dinlenen Aydın Doğan ile ilgili ikinci kez dinleme kararı istenmiş. Üç ayın sonunda istenen dinleme talep yazısında bu sefer ‘Ahmet Doğan’ ismi kullanılmış. Bu yazının altında da Erol Demirhan’ın imzası yer aldı. Bu talebe, Balyoz davasının başkanlığını da yapan Hâkim Ömer Diken olur vermiş. (29 Temmuz 2014 - Al Jazeera / Selahattin Günday) Peki ama nerede bu dinleme kayıtları?.. Tapeler.. Kim adına yapıldı dinlemeler ve bu dinlemeler neticesinde ne elde edildi?. Sonra bu kayıtlar nerede saklandı/saklanıyor?.. 

Sadece Aydın Doğan mı? Peki İBDA-C üyesi olduğu iddiasıyla Aydın Doğan’ın kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ da dinlenmedi mi? Yeni Şafak Gazetesi ‘VIP Dinleme’ başlığıyla yazdı biliyorsunuz.. Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın dinlenmesini talep eden isim, İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Coşkun Çakar. Çakar, dinleme talebinde mahkemeye sadece IMEI numarasını belirtti. Dinlemelere karar vermekte başı çeken 11. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Rüstem Çiloğlu ise, ‘x şahıs kim’ diye sormadı. Belirtilen numaranın kime ait olduğuna dair belge bile aramayan hakim, Çakar’ın dinleme talebini kabul etti. Başka? Ertuğrul Özkök de dinlendi. Aynı isim tarafından.. Nerede bu kayıtlar?.. Ne çıktı bu dinlemelerden?. Yargıya intikal etmeyen ama herkesin bildiği bazı tapeler mi var görmediğimiz?. Bilmiyorum.. 

Özellikle paralel yargı tarafından sıkıştırılan bütün işadamlarının şuna dikkat etmesi lâzım. O korku dönemi geçti. Yargı içinde hukuk tanımaz çetenin  varlığı bitmek üzere.. Özellikle HSYK seçimleri bu noktada önemli bir kırılmaydı. Yargının cemaat vesayetinden kurtarılması adına destek veren de kurtuldu bu tahakkümden destek vermeyen de.. Kalın sağlıcakla.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23