• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ersoy Dede
Ersoy Dede
TÜM YAZILARI

Hamas Terör Örgütü Değildir

23 Ekim 2015
A


Ersoy Dede İletişim: [email protected]

PKK terör örgütüdür. 

Bunun ne tartışması yapılabilir, ne de aksine bir yorum yükseltilebilir. 

Bizim topraklarımızda, 40 senedir aldığı canları, verdiği zararı düşündüğümüzde, kimse PKK’yı tanımlayacak başkaca bir argüman üretmeye kalkmasın.. 

Bu, bugün böyle olduğu gibi dün de aynıydı, tarih yazılmaya devam ettiği için söylüyorum, yarın da aynı olacak..

Peki ya birinin, PKK’nın terör örgütü olmadığını iddia etme hakkı var mı?..

Bir kaç gündür tartıştığımız işin aslı esası bu olsa gerek..

Eğer çıkıp da PKK’nın ya da DAEŞ’in terör örgütü olmadığını iddia ederseniz ne olur?..

Ben size lafı uzatmadan yanıtını vereyim. Eğer bugün, hâlâ daha şehit verdiğimiz bir atmosferde biri çıkar da PKK’nın terör örgütü olmadığını iddia ederse, o kişi, ‘Medeni Ölü’ haline gelir.. Yok hükmündedir yani.. Sözüne itibar edilmez, dikkate alınmaz. Artık kendine konvansiyonel medyada yer bulamaz, marjinal medyada fikirlerini seslendirmeye başlar.. Başka?.. Başka bir şey yok.. Olacağı, olması gerekeni, gelmişi, geçmişi, neticesi bu.. 

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’ye, ‘PKK terör örgütü değildir’ dediği için, ‘örgüt propagandası yapmak’ suçundan dava açılmış.. Bu dönemde en çok ihtiyacımız olan da buydu (!).. Bir sivil toplum örgütü temsilcisinin, sözlerinden dolayı yargı önüne çıkması, cepheden eleştirmemiz gereken bir şey.. Diyorlar ki ‘ana akım medyada, her gün şehit cenazelerinin geldiği bir ortamda, buz gibi terör örgütü olan bir yapının, terör örgütü olmadığını iddia etmek suçtur’… Ben de diyorum ki, böylesi bir ortamda, böyle bir iddiada bulunmak zinhar yanlıştır.. Neye göre?.. Benim durduğum yere göre.. 

Ben bir Dağlıca’da şehit verdiğimiz Yarbayımın yetim yavrusuna bakıyorum.. Bir de PKK’ya.. Öfkeden gözümden kıvılcımlar çıkararak diyorum ki: “Bu alçak ve kalleş yapı, terör örgütü değilse, nedir?”.. Elbette ki, benim açımdan PKK, tartışmasız bir terör örgütüdür.. Zerre şüphe duymam. İsmimden, annemden nasıl eminsem öyle eminim.. Aksine de beni ikna edebilecek güç inmedi henüz..

Ben böyle net bir biçimde, ‘PKK terör örgütüdür’ derken, birileri de çıkıp, ‘hayır PKK terör örgütü değildir’ diyor.. Kendime göre çok sağlam argümanlarım var. Ama ona rağmen adam diyor ki: “Sen neye inanırsan inan, PKK terör örgütü değildir”.. Ve yargı, bu tanımlamayla ilgili olarak, derhal harekete geçip, bu sözü söyleyen birini gözaltına alıyor.. Ve sözü söyleyen kişiyle ilgili olarak da yargı sürecini işletiyor.. Daha açık arz edeyim.. Tahir Elçi, televizyonda söylediği bu söz nedeniyle yargılanıyor.. 

Değerli dostlar.. Tahir Elçi’nin yargılandığı bu davanın bir sonucu olacak.. Yani mahkeme, işin sonunda bir karar açıklayacak..

1) Mahkeme, bu suçtan dolayı Tahir Elçi’yi suçlu bulabilir.

2) Mahkeme suçlamayı yersiz bulup, Elçi’yi beraat ettirebilir.

Diğer bütün ihtimaller bu iki ihtimalin altında bir yerde alt başlık olabilecek kuvvette ihtimaller.. Buraya kadar hemfikir miyiz?.. Eğer öyle ise, mahkemenin vereceği muhtemel iki karara ilişkin iki muhtemel sonuç ifade etmem gerekecek.. 

Eğer mahkeme, Tahir Elçi’yi, ‘PKK terör örgütü değildir’ dediği için suçlu bulur ve ceza verirse, aralarında 80 HDP milletvekilinin de bulunduğu, binlerce kişiyi, bir anda cezaevine atmamız gerekecek. Çünkü benim tanıdığım bütün HDP’liler buna inanıyor.. PKK’nın terör örgütü olmadığına.. Bir kez daha söylüyorum. Sayıca fazla olmaları, haklı oldukları anlamına gelmiyor. Ama Kürt coğrafyasında PKK’nın algılanış biçimi ile batıdaki bakış açısının aynı olmadığını görmemiz gerekiyor.. Tam tersi mahkemenin, bu suçlama nedeniyle ‘PKK terör örgütü değildir’ demeyi suç saymadığını düşünelim.. O vakit ortaya çıkacak olan tabloyu biliyor musunuz?.. Tıpkı ‘Sayın Öcalan’ kararında olduğu gibi, bu defa PKK’nın bir terör örgütü gibi değil bir STK ya da bir legal siyasi parti gibi tanınmasının hukuken önü açılacak.. Mahkeme Elçi’yi beraat ettirirse, yarın bir gazetenin, ‘PKK Terör Örgütü Değildir’ başlığıyla çıkmasına hukuken kimse itiraz edemeyecek.. İşin yargıya taşınmasının sakıncalarını görüyor musunuz..

Son söz: Hamas bir terör örgütü değildir.. Kalın sağlıcakla.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23