• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ersoy Dede
Ersoy Dede
TÜM YAZILARI

Ekmek ve Gazze

22 Temmuz 2014
A


Ersoy Dede İletişim: [email protected]

Dünya 5’ten Büyüktür”.. Özellikle Mısır‘daki kanlı darbe günlerinin başında bunu sıklıkla söylüyorduk.. Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyi üyelerinin, bütün dünya hakkında nasıl olup da karar verebildiklerini eleştirmek adına.. Bu ne kudret değil mi?.. Neden? Çünkü orada müslümana sıkılan kurşunların hepsi, o karar verici 5 ülke tarafından üretiliyor.. Daha dün, ABD ordusu, senatonun da onayı ile İsrail’e yaklaşık 10.000 adet bomba verme kararı aldı.. 647 milyon dolar gibi bir para karşılığında üstelik.. Listede 3 bin 450 adet 1 tonluk, 725 adet 250 kiloluk, Bin 725 adet BLU-109 sığınak delen bombalardan, 3 bin 450 adet ise GBU-39 tipinde sığınak delen bombalardan var.. Şimdi böyle bir Amerika‘nın Başkanı‘ndan, İsrail‘i eleştirmesini mi istiyoruz? 

KİMDEN MEDET UMACAĞIZ?

ABD, İngiltere, BM, AB gibi sözleri de nüfuzları da tesirli güçlerin nerede durduklarını artık biliyoruz.. Medeniyetler İttifakı aldatmacasından kalktık geldik Haçlı Seferleri‘ne.. Uyutulmuşuz, kandırılmışız.. Bunun başkaca bir açıklaması yok.. Keşke bu özeleştiriyi, önemli teşkilatların başında uzun yıllar mesai vermiş ve hiç bir şey yapamamış kişiler de yapsa.. Mesela İslam Konferansı Örgütü yahut sonraki adıyla İslam İşbirliği Teşkilatı‘nın 9 yıl başında olan biri, çıksa ve dese ki; ‚yapamadık arkadaş, yaptırmadı bu alçaklar“ nasıl büyür biliyor musunuz, anlatamam... Ama yok.. İlla o günlerde yap-a-madığınız herşeyi ‚başarı‘ gibi satmaya devam edin siz.. Bizim zaten hiç bir beklentimiz yok da, birbirimizi kandırmayalım diye diyorum..

EKMEK FİYATI

Dün Ankara temsilcimiz Yener Dönmez, bir Türkiye gerçeğiyle kendisini yüzleştirince Ekmeleddin İhsanoğlu- “siz zaten ne isterseniz onu yazıyorsunuz” diyerek Akit‘i eleştirmiş.. Sanıyorum tepkisi bugünkü Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin olmasa gerek.. Çünkü onu sert şekilde eleştirdiğimiz günler, bu günler değil.. Bugünler, bir yıl evveline göre daha soft geçiyor... Zira ben bugüne kadar Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili ne yazmışım diye arşive daldığımda, lime lime olmuş canına okunmuş bir islam coğrafyası için Ekmeleddin Bey‘in kılını bile kıpırdatmadığını yazmışım.. Acaba Ekmeleddin Bey; “Kabile savaşları var” denilerek parça parça el konulan İslam topraklarını savundu da, ben mi atladım?.. İİT‘nin Ana kuruluş gerekçesi olan Kudüs hakkında ne yaptı peki? İsrail terör devleti tarafından, Suriye’de ya da Filistin’de işgal edilmiş olan topraklar konusunda ya da?.. Moro’da, Patani’de, Arakan’da, Doğu Türkistan’da Müslümanlar, sadece Müslüman oldukları için kıtır kıtır kesilirken bir şey yaptı mı bu teşkilat? Benim hafızamda yok.. Biz de bunları yazmışız, Ekmeleddin Bey; “ne isterseniz öyle yazıyorsunuz” diyerek, tam da 28 Şubatçıların, ergenekoncuların ağzıyla Akit‘i eleştirmiş.. 

NASIL DA NEZAKETLE SORDU..

Yener Dönmez ekmeğin fiyatını soruyor.. Bir şey mi diyor?. Ayıp da olmasın diye, “vatandaşlar, aralarında‚ ‘acaba biliyor mu?’ diye konuşuyorlar” şeklinde nazik bir üslupla soruyor.. Orada Ekmeleddin Bey, “biliyorum biliyorum, bugünlerde ekmek ile ilgili herşeye çok çalıştım” deyip espriye vursa, germese ortalığı artı iki puan alacak.. Bu antipatik tavrıyla, mevcuttan iki puanı gitti.. Ne oldu Ekmeleddin Bey‚ ‘normal ekmek 1 tl, halk ekmek 60 kuruş’ diye cevap verince? Biz kendisinin sahiden memleket meselelerine karşı duyarlı olduğuna mı ikna olduk? Ekmek fiyatı metaforik bir analizdir. Bu analiz, halkına yabancı, sokaklara uzak, sorunlara karşı pratik çözümleri olmayan kişileri tarif ederken kullanılır.. 5 dil bilen Ekmeleddin Bey, ekmek fiyatı sorusuyla neyin kastedildiğini de çok çok iyi biliyor.. Ama sıradan bir seçmen televizyon izlerken, her hadiseyle ilgili Sayın İhsanoğlu‘nun; “Ben Köln‘deyken, Ben Kahire’deyken, Ben Paris‘teyken...” diye başlayan cümleler kurduğunu görünce, haklı olarak bu adamın Adıyaman‘da geçmiş, Zonguldak‘ta geçmiş, Hakkari‘de geçmiş bir anısı yok mu?” diye soruyorlar.. Ekmeğin fiyatı hadisesinin çıkış noktası bu.. Kalın sağlıcakla..

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23