• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

'Yabancı' konusuna nokta koyuldu!..

14 Kasım 2017
A


Emrah Savcı İletişim:

Malumunuz Milli takımların başına geçen Lucescu’nun Türk futboluna armağan ettiği yeni bir konusu oldu: O da, “Yabancı kısıtlaması”..

Bir hafta boyunca deyim yerindeyse konuşmayan kalmadı..

Öncelikle son olarak Lucescu ne demişti ona bakalım?!

Bay Lucescu, İtalyanların ünlü gazetesi La Gazzetta dello Sport’a verdiği röportajda, “Ligdeki futbolcuların yüzde 65’i yabancı, fakat ülke dışında oynayan Türk futbolcular var. Federasyonla yabancı sayısına limit koyacağız” diye açıklamalarda bulunmuştu...

Ve ondan sonra fırtına koptu, bir yanda TFF Başkanvekili Ali Dürüst, daha sonra Kulüpler Birliği Başkanı Dursun Özbek ve Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ açıklamalarla aslında Lucescu’ya teknik anlamda ders verdiler..

Özellikle Sayın Ali Dürüst’ün açıklamalarında Lucescu’nun kendi fikirleri denilerek konunun derinliğine inilmezken, Dursun Özbek Başkan’ın gerçeklerle yüzleşerek açıklama yapmasını hakikaten anlamlı buldum...

Sayın Özbek, “Yabancı futbolcu sınırlaması konusunda şu anda yapılacak bir değişiklik söz konusu değil. Ligler belli bir statü çerçevesinde yürüyor. Sayın Lucescu şahsi görüşünü ifade etmiştir. Konunun muhatabı federasyon ve Kulüpler Birliği Vakfı’dır. Federasyon başkanı ile yaptığımız toplantılarda da bunun inceleneceği konusu gündeme gelmiştir. Kısa vadede bir çözüm üretilmesi çok zor. Çünkü yapılan kontratlar var” diyerek aslında işin gerçeğini ortaya koymuştur..

Bende tam bu konuda Sayın Özbek’in açıklamalarına ek yapacak olursak şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki; Türk futbolunun ilerlemesi için bol sıfırlı sözleşmeler önererek yabancılara Türkiye’yi cennet ilan ederseniz, bu sıkıntıları daha çok yaşayacağız.. 

Burada Lucescu’nun oturduğu yerden her gün açıklama yapması da TFF tarafından bir an önce törpülenmelidir.. Bakıyoruz TFF Başkanvekili, Lucescu’nun sözlerini düzeltmeye kalkıyor.. Romen teknik adam Lucescu ile çıktığımız 5 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi almışız... Ve halen Lucescu’nun ağzından çıkacak kelimelere bakıyoruz.. Pes doğrusu!?! Bana göre ise; Türk futbolunun bu çıkmazdan kurtulması için öncelikle altyapıya gerçek anlamda 'sözde değil özde' desteklerin çoğaltılarak gerçek 'Türk Messi'lerin çoğaltılması gerekmektedir...

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, önceki gün NTV Spor'a konuşan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ise, yabancı konusunun kulak ardı edilmemesini tavsiye ederek, şunları söyledi: "2019'a kadar anlaşmalar yapıldığına göre, bunun üzerinde herhangi bir spekülasyon yapmaya gerek yok, 2019'da TFF tüm kulüplerle oturup masaya yatırmalı.."

Devletin tepesinden gelen bu ciddi sözler sonrası tüm gözler artık Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminin bu işin altından kalkıp kalkamayacağına çevrilecek... 

Hakikaten Türk futbolunun üstündeki bu kamburdan kurtulması ve en önemlisi de 'turnuvaları evden seyretmeyen' bir takım oluşturmak için büyük bir fırsat bizleri bekliyor!.. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23