• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

Şimdi yeni moda Bafetimbi Gomis!

19 Eylül 2017
A


Emrah Savcı İletişim:

Her ne kadar yabancı konusunda gündem bir türlü netleşmese bile, Galatasaray’ın Türk futboluna kazandırdığı Gomis rekor üstüne rekora imza atmaya devam ediyor...

Zaten 5. maçında 7. gole ulaşan Gomis için çok net şunu söyleyebilirim ki; Süper Ligin bu seneki gol kralı şimdiden hayırlı olsun... Evet bunu bu denli erken söylememin çok bariz belirtileri var.. Öncelikle Galatasaray’da kimyası tutan ve attığı gollerle takımını sırtlayan Fransız yıldız için en önemli artı bitmek bilmeyen hırsı!..

Evet adam olmuş dakika 80 attığı gol sonrası zannedersiniz, zincire vurulmuş bir Aslan!..

Böylesi bir futbolcuyu ligde kim istemez ki!.. Ben açıkçası Galatasaray’ın Hagi’ler, Drogba’lar, Sneijder’lerden sonra yaptığı en iyi transfer diyebilirim...

Elbette takım anlamında işleyen bir mekanizma sonucu bir Gomis izliyoruz haklısınız.. Ama attığı goller ve girdiği pozisyonları görünce aklıma şu komiklik de gelmiyor değil!..

Acaba Gomis’i Türk yapıp araya adam koyup Milli Takıma mı alsak?!?

Galatasaray’ın Kasımpaşa karşısında oynadığı futbola da bir ışık tutarsak net görebildiğimiz gerçekler ortaya çıkıyor..

Özellikle yabancılar (!) kaldı ki takımda 9 yabancı vardı...

Sağ bekte Mariano ve Linnes’in yerine sahaya sürülen yeni transfer Latovlevici de kusursuz oynadı.. Dedik ya tam bir makina gibi işledi Galatasaray..

Orta alanda Ndiaye’nin bitmek bilmeyen enerjisine Fernando’nun katkısını da eklemek lazım..

Belhanda’yı ise halen tutuk görüyorum.. Gomis’e attırdığı gol dışında etkisini fazla göremediğim Belhanda için de beklemek lazım anlaşılan...

İleri uçta Gomis’i besleyen Belhanda’ya ek olarak Tolga ve Rodrigues ise yine form grafiklerini yükselten isimlerdi..

Gomis için artık ligin 5. haftasında şu denilebilir ki; ‘Bu adam normal bir adam değil’... Bu takıma da işlenmiş gözüküyor.. Tam istenilen yerde ve istenilen zamanda Gomis yerini alıyor ve golü buluyor.. Ne diyelim Gomis gibi futbolcular tüm dost ve düşman takımların başına!..

Galatasaray’da bu denli güzel şeylerin yanında değinilmeden geçemeyeceğimiz bir konu da Selçuk İnan krizi!..

Kriz diyorum çünkü Tudor’un maç sonu basın toplantısında Selçuk’la ilgili açıklamaları bende şu intibayı bıraktı: Selçuk’a kibarca artık bu kadroya giremezsin denildi!

Bu çok açık; zaten Tudor’un kafasına koyduğu isimleri tıpkı Sneijder’de olduğu gibi, Selçuk’u da artık silinenler kulübüne koyduğunu anlamamak için kör olmak lazım..

Selçuk için en önemli artı Türkiye Kupası maçlarında iade-i itibarla ödüllendirilmek olacaktır..

Tudor için böylesi bir kadro seçiminde Selçuk İnan’la yapacağı barış kendi gidişatını zedeleyeceği için ben Galatasaray’da Selçuk İnan defterinin kapandığını söyleyebilirim.. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23