• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

Ramazan ayı ve Kartal’ın zirveye imzası..

30 Mayıs 2017
A


Emrah Savcı İletişim:

Öncelikle Mübarek Ramazan ayının bütün Alem-i İslam’a hayırlara vesile olmasını dileyerek başlamak isterim..

Ligimizde son haftaya girerken, Beşiktaş’ın şampiyonluğunu ilan etmesiyle birlikte lig sadece Bursa mı, Rize mi düşecek sorusuna kilitlendi kesinlikle... 

Benim dikkat çekmek istediğim konu ise, yıllardır hiç gündemden düşmeyen futbolcularımızın dini vecibelerini yerine getirmedeki çifte standartlar konusu...

Biliyoruz ki; bu memlekette yabancı futbolcuların yaşadığı ayrıcalık ve tatil özgürlükleri bizim kendi öz vatanımızda yaşayan Müslüman futbolcular için uygulanmıyor..

Geçtiğimiz haftalarda Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat’ın Fenerbahçe maçı sonrası yaptığı açıklamalardaki sözleri hakikaten tam çerçevelikti.. Ne demişti Özat, “Şimdi Ramazan başlıyor, oyuncuya oruç tutma diyebilir misin? Yabancıyı bayramında gönderiyorsun. Haziran ayında lig bitiyor. İngiltere’de lig bitti. İspanya bizden 2 hafta sonra başlıyor, 2 hafta önce ligi bitiyor. Bu değişmeli. Bizim de artık Çarşamba-Pazar maç yapmaya alışmamız lazım. Bu tempoya ayak uydurmalıyız” demişti..

Elbette bu sözlere imza atmak gerekir... Ne var yani Ramazan ayı da dikkate alınsa, futbolumuzda bir değişiklik mi olacak, ya da başka malum çevrelere konu mu vereceğiz kaygısı var... Ramazan ayının günü ve saati belliyken yapılacak nokta hamlelerle futbolcularımıza jest yapılamaz mıydı?

Artık lütfen bu konularda bizler de yabancı ülkelerdeki hassasiyetleri örnek alalım.. İşimize geldiklerini örnek alıp, gelmeyen konuları da gündemimize almamak tamamen çifte standartlık olmuyor mu?

BEŞİKTAŞ’IN HAKETTİĞİ 

ŞAMPİYONLUK GELDİ

Beşiktaş’ın Gaziantepspor karşısında aldığı galibiyet sonrası gelen şampiyonluk, bana 90’lı yıllardaki üst üste 3 şampiyonluk yaşayan efsane teknik adam Gordon Milne dönemini hatırlattı. Tabii ki, Süleyman Seba gibi bir marka isimle birlikte... Bugün ise durum buna benzer şekilde seyrediyor.. Fikret Orman gibi yöneticilik konusunda çığır açan bir yönetici ve Şenol Güneş gibi teknik adamlığın zirvesini yaşayan bu ikili Beşiktaş için üçüncü şampiyonluk ve tarihin tekrar yeniden yazılması için büyük bir avantaj gibi durmakta...

Beşiktaş’ta geçen sezonun en önemli oyuncuları olan Gomez ve Sosa sonrası kendini hiç bozmayan bir ekip zorlu maratonu yine şampiyonlukla ve üç yıldızla tamamlamasını bildi.. Elbette bu başarının aslan payı kuşkusuz Şenol Hoca’ya ait.. Bir de sahada mücadelesini sonuna kadar ortaya koyan futbolcu topluluğunun da hakkını fazlasıyla vermek gerek..

Süper Lig’in en önemli yıldızı Talisca’sı ve yine ona estetiksel dokunuşlarıyla katkı yapan Quaresma’sı, küllerinden doğan yıldızlar Aboubakar, Babel, Adriano, Gökhan Gönül’üyle ve her zaman söylediğim gibi ligin en değerli orta saha oyuncusu olan Tolgay Arslan’ıyla, Siyah-Beyazlılar sezonun en güçlü ekibi olduğunu ispatladı..

Önümüzdeki sezon için büyük bir mali güce de sahip olacak olan Beşiktaş için artık yapılacak nokta transferlerle tarihin tekerrür etmesi hiç de zor gözükmüyor...

Ne diyelim, Beşiktaş’ın bu zirve yürüyüşünün Avrupa için de, artık kapıların ardına kadar açılması tek ama tek dileğimiz!..  

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23