• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

Avrupa’ya rağmen Euro 2024’ü istiyoruz!

21 Mart 2017
A


Emrah Savcı İletişim:

Avrupa’yla gerilen ilişkiler sonrası aklıma şu soru geldi acaba Euro 2024 için bir hayal kırıklığı yaşayabilir miyiz? Neden bu sorunun cevabını böyle algıladığımı şu tespitlerle açıklayalım...

Malum iki hafta önce TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve kurmayları UEFA Genel Sekreteri Theodore Theodoridis’e, başvuru dosyasını İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA’nın idari merkezinde teslim etti. Ülkemiz için yapılan her türlü saldırı ve spekülatif haberlerin çığ gibi arttığı bir dönemde bile Türkiye büyük bir avantajla bu turnuvayı inşallah alacaktır. Şöyle ki; uluslararası futbol organizasyonlarına ev sahipliği hakkı kazanan birçok ülke stat yapımı konusunda skandallar yaşarken, şu anda ülkemiz 30 stadın inşaası ile ilgili aynı anda hamlede bulunacak güçte.. Ve yine; son üç yılda yapılan 30 stadın 10’u tamamlandı, 9’u bitme aşamasında ve 4’ü de inşaat aşamasında...

Tam bu noktada Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın sözlerine kulak vermek lazım...

Sayın Bakan’ı en son Erzurum’da başarıyla sonuçlandırdığımız EYOF toplantısında dinlemiştim. Ve son olarak dün Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Sporun Zirvesi’ etkinliğindeki kararlılığına bir defa daha şahit oldum.. Bakan Kılıç; özellikle Hollanda’yla yaşanan gerilimin ardından şampiyona ile ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye şu anda Euro 2024’e adaydır. Bu adaylık için öncelikle altyapı çalışmaları çok önemlidir. Ülkemizin ulaşım altyapısı, konaklama altyapısı, çizmiş olduğumuz ilerlemeyle, biz Euro 2024’ün en kuvvetli adayıyız. Türk misafirperverliğini ve ev sahipliğini dünyaya gösterme şansımız olacak” diye konuştu.

Bu sözlerin üzerine Almanya ile gireceğimiz yarış sonrasında kazanılacak şampiyonun Avrupa’ya cevap niteliğinde olacağı kuşkusuz. Elbette, 2018 Eylül’ünde açıklanacak ev sahibi için öncelikli olarak kusursuz bir şekilde yarım kalan tesislerin hızlı bir şekilde tamamlanıp kafalarda soru işareti bırakılmaması en önemli madde olmalıdır.

Bendeniz, her zaman spor ve siyaset sarmalının kendi işleyişini bozmadan süreç içerisinde ilerlemesi taraftarıyım. Ama maalesef, tüm kurumlar, ‘topu saha dışı’ olaylarla konuşturma tarafını seçiyorlar.

Hollanda’nın ‘atlarla ve itlerle’ saldırdığı günler sonrasında ise, cevabın verileceği yerin sadece diplomasi olacağını bunu yeşil sahalara dökmenin anlamsız olduğunu düşünenlerdenim. Sosyal medyada dolaşan Hollandalı Sneijder ve Van Persie aleyhine atılan anlamsız tweetlerin saçmalık olduğunu da eklemek lazım..

Ülkemiz, Euro 2024 için dünya futbolunda söz sahibi olan Panzerler ile kapışacak. Almanya’nın ajandasına baktığımızda da; 2006 Dünya kupasını görüyoruz.. Tabiî olarak bu tür organizasyonların en önemli ölçüsü tecrübedir.. Ama temennim o ki; Avrupa’yla ilgili yaşanan son günlerdeki elektriklenmelere rağmen ben bu turnuvayı modern statlarımızla, tesislerimizle ve kuşkusuz vaat ettiklerimizle alacağımızdan eminim. 

Artık Avrupalı zihniyetin de Türk sporunun ivmesini fark etmesi lazım... Bunları söylerken, yapılan olumsuzlukların kendi tarafımızca istismar edilmesine de sonuna kadar karşı durmak gerekli.. Sadece ve sadece yapılan artı hamlelerle adaylık sürecini ilerletebiliriz. Euro 2020’de sadece en az yarı final maçlarına ev sahipliği söz konusuyken ve yarışta önde olduğumuz halde adaylıktan çekildiğimizi de not düşelim.. 

Avrupa’da son günlerde artan Türk karşıtlığının önüne geçmenin en masum ve kolay yolu spor dünyasında kazanacağımız başarılar olacaktır.. Ne yaparsak onun karşılığını bulacağımızı düşünerek diyorum ki; Euro 2024 bence bu yolda kazanılacak en büyük başarı olacaktır. Euro 2020’den çekilip, Euro 2024’e katılmak istememizin ana sebebi de, bir uluslararası organizasyonu tam anlamıyla yapabilmenin gücünün ve enerjinin ülkemizde var olmasıdır...

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23