• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

Galatasaray’da ‘ihraç tiyatrosu’!..

28 Mart 2017
A


Emrah Savcı İletişim:

Galatasaray’da haftasonu yapılan Mali Genel Kurul’da, kulübün borçları, projeleri ve en önemlisi Avrupa Kupaları’na katılım konuları ön plandayken, bir anda rüzgar tersine döndü..

Galatasaray’da yönetimin ibra edildiği genel kurulda çıkan skandal karar ise sadece Galatasaraylı taraftarları değil, tüm spor kamuoyunu infiale sürükledi. Beni esas şaşırtan ise; Mali Genel Kurul’da FETÖ’yle bağlantıları oldukları tespit edilen Zekeriya Öz, Şehabettin Harput, Hüseyin Avni Mutlu, İsmail Demiriz ve Hazım Sesli ihraç edilip, kulüple ilişiği kesilirken, Hakan Şükür ve Arif Erdem’e ayrıcalık yapılma isteği..

Genel kurulda yapılan oylama sonucunda Şükür ve Erdem kulüpten ihraç edilmedi ama,  daha sonra yoğun kamuoyu baskıları akabinde yönetim kurulu olağanüstü toplanıp ‘aidat ödememe’ gibi komik bir gerekçe ile ihraç kararını verdi...

Böylesi güzide bir ekipte, böylesi bir tiyatroya ne gerek vardı sormak lazım?..

Genel kurul üyelerinin açıkça FETÖ terör örgütü üyeliğinden yakalama kararı bulunan bu eski futbolcuları bu denli savunmasının anlamı ne olabilir?.. Söz alan birkaç isim vardı ve ısrarla, ‘Onlar bizim efsanelerimiz’ diyerek olayı tam bir dramatize yoluna gitmeleri şaşılacak bir durumdu... İhraç kararlarının genel kurulda oylamaya sunulduğu esnada sayın Başkan Dursun Özbek’in genel kurul salonundaki o skandal fotoğraflarda olmaması ise, Galatasaraylıları da düşündürmüş olmalı.. Böylesi gergin ve bence kulüp tarihini etkileyecek bir oylamada neden Özbek salonda değildi ve bu duruma başkanlık sıfatının verdiği sorumluluk duygusuyla ağırlığını koymadı?

Oysa ki; Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek yönetimine yapılan ayrıcalıklar söz konusu iken...

O en önemli ayrıcalığın 1 numarası kuşkusuz, 304 milyon liralık vergi borcunun görüşmeler sonucu 19 milyona indirilmesiydi..

Yine, Riva arsası üzerinde 550 milyon TL’lik ipoteğin 350 milyon TL’lere indirilmesi ve Emlak Konut tarafından 342 milyon TL’lik bir fonun oluşturularak yönetime verilen mali anlamdaki cansuyuydu..

Şunu unutmayalım ki, geçen sezon Galatasaray’ın aldığı Avrupa Kupaları’na katılmama cezasının ana sebebi, mali tabloydu. Devlet tarafından tanınan böylesi ‘açık bir çek’in yönetim tarafından hunharca katledilmesi anlaşılır gibi değil... 

Daha önceki yazımızda da bahsetmiştik, spor ve siyaset sarmalının kesinlikle birbirine karıştırılmaması gerektiği görüşünü savunmaktan taviz vermeyeceğim. 

Ve yine maçlarda atılan siyasi sloganların yerinin de sadece miting alanları olduğunu defaatle söylemeye devam edeceğim..

Ama şu gerçeği de Galatasaray genel kurulunda alkış tutan üyelerin bilmesi lazım...

Ülkemiz; 15 Temmuz’da hain bir darbe kalkışması yaşadı ve yüzlerce vatan evladını şehit verdi ve buna rağmen bir insanın affedilir olmayacak ‘vatan hainliği’ hatasını görüp de sadece ‘Efsane’ kelimesinin şaşasıyla basitleştirmek kimsenin haddine değildir ve olmamalıdır da... Evet Galatasaray yönetimi, bir gün sonra yanlıştan dönüp bu iki ‘eski’yi ihraç etti etmesine de, camianın imajını ne denli zedelediğini de şapkalarını önlerine koyarak acilen düşünmeleri gerekli... 

Unutulmamalı ki; hainler çabuk unutulur ama, Galatasaray gibi büyük camiaların böylesi önemli konularda aldığı kararlar dilden dile sürekli konuşulacaktır!..

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23