• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ayhan Demir
Ayhan Demir
TÜM YAZILARI

Kötülük hareketi

06 Mart 2019
A


Ayhan Demir İletişim: [email protected]

İnsanları, kendimiz gibi düşünmeye zorlayamayız. Bizim gibi konuşmuyor, yaşamıyor diye kin güdemeyiz, düşmanlık edemeyiz.

Muhalefet elbette olur, olmalıdır. Eleştiri, yıkmak değil, yapmak veya onarmaktır. Hakkaniyetli eleştiri, nice hatadan dönülmesini sağlar.

İtiraz, imha için değil, ihya için olmalıdır. İsabetli ve seviyeli itiraz, farkına varılmayan, birçok hata veya haksızlığın giderilmesinin yolunu açar.

Öte yandan…

Gün gelir, devran döner. Dün faydalı olan, zannedilen; bugün zararlı hale gelebilir. İyi bilinen kötü, şer zannedilen hayır olabilir.

İnsanlar, hata da yapılabilir. Böyle söylemek, daha doğru olacak: Hata yapmak, insana mahsustur. Zaten dünyaya, hata yaptığımız için gönderilmedik mi?

Yeri gelmişken, hatırlatalım: İtiraz etmek ile ihanet etmek birbirinden bambaşka şeylerdir. Eleştirmek ile düşmanlık etmek arasında, kocaman bir niyet farkı vardır. Yerinde ve dozunda itiraz ve eleştiri iyidir. Düşmanlık ve ihanet, her yerde ve her dozda kötüdür.

Kırmak, rencide etmek, kara çalmak ve muteber olanı itibarsızlaştırmak, düşmanlığa dâhildir. Açık aramak, uygun vakti beklemek ve iftira atmak, ihanetin alt başlıklarıdır.

Kötülükten hareket edenlerin, örgütlü kötülüğün bir mensubu olanların nereye vardıklarını ve nasıl bir şeye dönüştüklerini hep birlikte gördük, görüyoruz.

Çıkış noktası hırs, ihtiras ve kıskançlık olanların varış noktası sağlıksızdır, hastalıklıdır.

İşte, onlardan bir tanesi: Makedonya’daki Türk Hareket Partisi’nin MYK üyesi ve Kalkova Şube Başkanı Ersan Fetikov. Aynı zamanda Valandova Belediye Meclis Üyesi.

Adet yerini bulsun: Biz susalım, o kendisini anlatsın.

17/25 Aralık kumpasının üzerinden dokuz ay geçmişken, sosyal medya hesabından, teröristbaşı Gülen’in sözlerini paylaşıyor: “Sıkın dişinizi hele biraz daha dayanın. Görün ne baharlar ihsan edecektir… Ne bulutlar gönderecek, ne çimenler yaratacak Allah (c.c)..! İnayeti sizinle beraber olsun…” (13 Ekim 2014)

İki ay sonra AK Parti logosu eşliğinde bunu paylaşıyor: “Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası” (17 Aralık 2014)

Aynı gün, bir başka ibretlik karikatür paylaşıyor. Karikatürde, takvim yapraklarını karıştıran kara karganın yanı başında, aynen şu yazıyor: “Yok artık! 17 Aralık da çalınmış!”

20 Aralık 2014 tarihinde, FETÖ yayın organı, Zaman Makedonya’nın genel yayın yönetmeni Mehmet Emin Çoban’ın Dnevnik gazetesine verdiği röportajı paylaşıyor.

Ertesi gün, gazete kupürü eşliğinde, Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı hedef alarak, “Makedonya Dnevnik gazetesinde Türkiye’de medyaya darbe operasyonunda Tayip’in oynadığı oyun yazıyor” mesajını paylaşıyor.

Teröristbaşının sözlerini, hem Makedonca hem de Türkçe, paylaşıyor: “Terörist Müslüman olamaz, Müslüman da terörist olamaz.” (21 Aralık 2014)

Teröristbaşının, FETÖ yayın organı Zaman’da yayınlanan, bir başka demeci eşliğinde şunu söylüyor: “Hiçbir şey olmamış gibi daha da istekli bir şekilde Cemaat hizmet etmeye devam ediyor. Hizmet anlayışı bu olması gerek.” (29 Aralık 2014)

“Neyse :))” yorumuyla paylaştığı bir başka mesajı ise şu şekilde: “Cemaate İSRAİL ile hiçbir organik bağı yokken “Yahudi uşağı” dediler..! Merak ettiğim ise tüm Yahudi lobisini AK Sarayda ağırlayanlar ne oluyor..?” (13 Şubat 2016)

Ersan Fetikov, eski Başbakan Davutoğlu’nun “Dünyanın en özgür basını Türkiye’de” ve Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın “Ben diktatör olsam, sen o yayını yapamazsın” açıklamaları eşliğinde şunu da söylüyor: “Türkiye’de Erdoğan’a uymayan medyalar kurumlar tek tek kapatılıyor ama nasılsa diktatörlük olmuyor. #AllahSabredenlerleBeraber.” (5 Mart 2016)

Ve 16 Temmuz 2016...

Darbe girişiminin ertesi günü bolca asker fotosu eşliğinde paylaştığı şu mesajla algı operasyonuna katkı sağlıyor: “Emir geliyor. Boğaziçi köprüsüne gidiyorsun. Kafanı kesip vatan haini diyorlar. Emir geliyor. Doğuya gidiyorsun ölüyorsun. Şehit diyorlar… Olan hep garibe oluyor…”

Eskiler, zor zamanlarda ayağa kalkanlara, “ehli vatan” dermiş. Yani, vatan ehli… Biz bunlara ne diyelim?

Hayır, buna körlük diyemeyiz. Buna, nankörlük diyebiliriz. Buna “örgütlü kötülük” veya “kötülük hareketi” diyebiliriz.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23