• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ayhan Demir
Ayhan Demir
TÜM YAZILARI

FETÖ Kosova Yapılanması - 2

19 Ekim 2016
A


Ayhan Demir İletişim: [email protected]

FETÖ’nün, Kosova’daki kamu arazisi vurgunundan bahsedeceğimizi söylemiştik. Sözümüzde duruyoruz. Kosova halkının uğrunda kan ve can vererek elde ettiği toprakları, okul bahanesiyle, nasıl ele geçirdiklerini örnekleriyle anlatacağız. 

Teoman Duralı şöyle söylüyor: Utanmanın dışında insanı dizginleyebilecek bir şey yoktur. Prizren ve Lipyan Mehmet Akif Kolejleri’nin inşa edildiği arazilerin ele geçirilme hikâyeleri tam da bu sözün örnekleridir.

Prizren Belediyesi Başkanı Ramadan Muya, Prizren Mehmet Akif Koleji’nin inşa edildiği araziyi, Şubat 2011’de imzalanan bir protokolle Gülistan Eğitim Kurumları’na ücretsiz tahsis etti. Bu protokolde; Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muya ve o dönemde Gülistan Eğitim ve Öğretim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı olan Z. Turgay Şen’in imzaları var. 

Açılışı Aralık 2011’de yapılan bu kolej binası ve yerleşkesi tam 50 bin metrekarelik bir arazi üzerine inşa edilmiş. Bunun anlamı şu: 50 bin metrekarelik kamu malı, tek kuruş bedel ödemeden ve belediye meclisinin onayına sunulmadan FETÖ’ye verilmiş.  

2012 yılında dönemin Prizren Belediye Meclis Üyesi Ridvan Hoxha, bu konuyu yargıya taşıdı. Prizren Bölge Savcılığı ve Avrupa Birliği Kosova misyonu EULEX nezdinde suç duyurusunda bulundu. Hoxha’nın iddia şu: “Belediyenin taşınmaz malları, Prizren Belediye Meclisi’ne sunulmadan, Gülistan Eğitim ve Öğretim Merkezi bünyesindeki Mehmet Akif Koleji’ne tahsis edildi.”

Yargılama tam üç yıl sürdü. Neticede Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muya “görevi kötüye kullanmaktan” suçlu bulundu. Muya, iki yıl hapse mahkûm edildi. Fakat Muya, kararı temyize götürdü. İkinci derece mahkemesi kararı onarsa, Ramadan Muya 30 ay kamu görevi yapamayacak. ‘Hırsızlık’ ve ‘yolsuzluk’ naraları atan FETÖ’cülerin, haramzade oldukları da bir kez daha görülecek.

Gelelim Prizren Belediyesi ile Gülistan Eğitim ve Öğretim Merkezi arasındaki sözleşmeye... Sözleşmenin, dört fıkradan oluşan, üçüncü maddesi oldukça dikkat çekici. 

Üçüncü maddenin birinci fıkrasına göre; “Gülistan Eğitim ve Öğretim Merkezi, her sene 5 şehit çocuğunu ücretsiz okutacak. Şehit çocukları, Prizren Belediyesi’nin önerileri doğrultusunda, kabul sınavında başarılı olanlar arasından seçilecek. Eğer şehit çocukları sınavda başarı gösteremezlerse, onların yerine sınavı başarıyla geçen, fakir ailelerin ve Korisha Köyünün çocukları okula kabul edilecektir.”

Üçüncü maddenin ikinci fıkrasına göre; “Gülistan Eğitim ve Öğretim Merkezi, Prizren Belediyesi’nin önerileri doğrultusunda, Belediye Meclis üyelerinin, şehit ailelerinin ve yoksul ailelerin çocukları için ücretsiz kurslar düzenleyecektir.”

Üçüncü maddenin üçüncü fıkrasına göre; “İhtiyaç halinde alınacak personeller için Prizren Belediyesi’nin tercihleri dikkate alınacak.”

Üçüncü maddenin dördüncü fıkrasına göre; “Prizren Belediyesi’ndeki kamu okullarıyla, eğitim - kültürel ve spor faaliyetleri organize etmek için işbirliğine açık olunacak.”

Bu maddeleri görünce, birkaç soru sorma ihtiyacı doğuyor. FETÖ’nün Kosova şubesi olan Gülistan Eğitim ve Öğretim Merkezi, bu maddelerden hangisini yerine getirdi? Kaç tane şehit ve fakir ailesinin çocuğu, burslu okuttu? Kaç tane şehit ve fakir ailesinin çocuğuna, kurs verdi? Kaç tane personel, Prizren Belediyesi’nin görüşüyle aldı? Kaç kez, Prizren Belediyesi ve kamu okullarıyla, ortak spor ve kültür etkinliği düzenledi?

Ne yazık ki bu soruların cevapları, hiç de iç açıcı değil. FETÖ’ye bağlı kolejlerde, şehit ve fakir ailelerine burslu eğitim imkânı verilmedi. Onlar tercihlerini paradan yana yaptılar. Zengin ailelerin çocuklarını burslu okuttular. Böylelikle, zengin ve ülke yönetimde söz sahibi olan aileler ile yakın temas sağladılar. Ardından onların imkânlarından istifade etmeye başladılar. Durumu iyi olan öğrencilerden, insani yardım adı altında, para toplanıyor. Ülke yönetiminde söz sahibi olan aileler de, FETÖ’nün kirli işlerine paratoner yapılıyor.

Benzer bir olay, Lipyan’da yaşandı. 2008 yılında Lipyan Belediye Başkanı Shukri Buya, Lipyan Mehmet Akif Koleji’nin inşa edildiği araziyi, 99 yıllığına Gülistan Eğitim ve Öğretim Merkezi’ne tahsis etti. Priştina - Üsküp yolu üzerindeki FETÖ koleji binası ve yerleşkesi, 52 bin metrekarelik bir arazi üzerine inşa edilmiş. 

Lipyan’da belediye ile Gülistan Eğitim ve Öğretim Merkezi arasında nasıl bir sözleşme yapıldı bilemiyoruz. Fakat aynı durumun, üç aşağı beş yukarı, burada da söz konusu olduğunu kestirmek pek zor değil.

Ne derler bilirsiniz: İnsan sözünden, hayvan yularından tutulur. Bunların sözü başka, yaptıkları başka. Bunları sözlerinden tutamıyorsak, insan da diyemeyiz. Peki, ne diyeceğiz? İbrahim Tenekeci’den ödünç alalım: Bizim için vatan, namus demektir. FETÖ’nün vatansızlarına, rahatlıkla namussuz diyebiliriz.

Haftaya, FETÖ okullarındaki namussuzların, sosyal medya üzerinden yürüttükleri kara propagandayla devam edelim inşallah.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23