• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Av. Yaşar Baş
Av. Yaşar Baş
TÜM YAZILARI

Türkiye gerçekten büyük devlet

02 Şubat 2018
A


Av. Yaşar Baş İletişim: [email protected]

Geçen hafta Fenerbahçe’nin efsanesi Milan Rapaic ile otururken ağzından TÜRKİYE GERÇEKTEN BÜYÜK DEVLET sözleri dökülüverdi.

Türkiye kariyeri başladığında, 2000 yılıydı. Anayasa kitapçığı fırlatılınca hayatların altüst olduğu, Amerika’dan ithal bakan aradığımız, adam daha gelmeden telefonuyla on günde on kanun değiştirdiğimiz, IMF personeli tarafından yönetildiğimiz yıllara tanıklık etmişti.

Geriye hem de 3-0 geriye düştükleri maçta sonradan oyuna girerek maçın gidişini değiştirmiş, Aziz Yıldırım başkanlığındaki ilk Fenerbahçe şampiyonluğunun kapısını açmıştı.

Onun gol attığı maçta Galatasaray’ı yenmelerinden bu yana Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi bir daha yenemedi.

Geçen aylarda Fenerbahçe’nin oynadığı bir basketbol maçına gitmiş, tam 15 yıl önce ayrılmasına rağmen Rap Rap Rapaic tezahüratlarıyla salon yerinden oynamıştı.

Yemek de neşeli bir sohbet halinde iken birden dedi ki; Türkiye gerçekten çok büyük bir ülke. Kuzey sınırlarında savaş halinde. Ama biz burada ne iş planımızı değiştiriyoruz, ne de günlük programımızı. Dünyanın bir başka yerinde bu olayların çok daha küçüğü olsa, insanlar gıda stoklamak için marketlere koşar, bankalarda bir tek kuruş kalmazdı, Avrupa’da oynayan oyunculardan çok elit olanların dışındakilerin tamamı da Türkiye’de oynamak için can atıyor. Bir taraftan da dünyanın bütün büyük ülkeleri ile kendi politikaları üzerinden çatışma yaşıyor ve sonuç olarak kendi politikalarını kabul ettiriyor. Halbuki dünyada birçok ülke, büyük devletler tarafından verilen ev ödevini yapmakla uğraşıyor. Tayyip Erdoğan da gerçekten çok büyük bir lider dedi.

Türkiye’ye yerleşmek istediğini de söyledi.  

Oğlu Boris geçen yıl İnter’in altyapı takımında oynarken, bu yıl Fenerbahçe U21 takımına transfer oldu. Bir antrenman maçını izledim. Gerçekten çok büyük bir oyuncu olacak. Çok kuvvetli. Her iki ayağını da çok iyi kullanıyor. Önde sağ, sol ve merkezde oynayabiliyor. Oyun görüşü ve vuruşları çok sağlam. Tam elit bir futbolcu. Oynadığı ilk maçında geçen hafta golünü attı. Kısa zaman sonra A takım kadrosunda görürsek şaşırmamak lazım.

Türkiye’nin son yıllardaki değişimine ve dönüşümüne içimizden tanıklık etmiş, hiçbir politik ön yargısı olmayan Avrupa Birliği vatandaşı bir yabancının gözlemi bu. 

Daha 15 yıl önce, yurtdışına çıkma fırsatı bulan herkesin dışarıya kaçmak için fırsat kolladığı bir ülkeden geldiğimiz nokta bu.

Armudun sapı ve üzümün çöpü elbette var. Ama armudun sapına ve üzümün çöpüne takılmak yerine meyvenin kalitesine baktığınızda herkesin iştahını kabartan, büyüyen bir Türkiye de var.

Bugün dünyanın büyük güç merkezleri tarafından yönetilen değil, müzakere edilen bir Türkiye var. Hatta doğru politik tercihlerle dünyada takip edilen bir Türkiye var.

Doğu-Batı ve Kuzey Güney ekseninde olayların merkezinde bir Türkiye var.

Türkiye dünyada hiçbir milletin ve devletin başaramayacağı sıçramayı yaşıyor. İçindeki ihanet odakları ile mücadele ederken, dünyanın geriye kalanının önünde ezilmiyor aksine ezilenlerin sesi oluyor.

Dünyanın geriye kalanında servet-iktidar ilişkilerinin çürümeye başladığı bir dönemde kendi yapısal dönüşümünü gerçekleştirip, yeni dünyanın merkezine oturmaya hazırlanıyor.

Bunu görenlerin kazanacağı, bunu görmeyenlerin kaybedeceği beş yıllık bir dönem yaşayacağız.

Şunu görüyoruz ki, Afrin, Suriye ve bahsedilen diğer krizler bizim kimyamızı bozamıyor. Allah ordumuza kuvvet versin. Onlar da ellerindeki silahı kullanmak için ötekinden berikinden icazet aranmamasının öz güvenini yaşıyor.

Türkiye artık bir karar alacaksa, devletinin, milletinin ve insanlığın çıkarı neyse sadece ona bakıyor. Çıkar odaklarından icazet almak zorunda kalmıyor.

Artık bir kriz olduğunda, onlar ne diyecek diye bakan biz değiliz. Bizim ne diyeceğimize onlar bakıyor.

İşte büyük devlet böyle olunuyor.

Türkiye yelkenleri dolu. 

Şimdi süzülüp keyfini çıkarma zamanındayız.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23