• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Karahasanoğlu
Ali Karahasanoğlu
TÜM YAZILARI

Haberin doğrusunu Akit’te yalanını Taraf’ta okuyun!

14 Eylül 2014
A


Ali Karahasanoğlu İletişim: [email protected]

Hafta başında Akit’te okumuştunuz.. Merkezi sistemle liselere kayıt uygulamasına geçilen bu yıl, 1 milyonun üzerinde öğrenci içinden 359 bin öğrenci, İmam Hatip lisesini tercih etmişti..

İHL’lerin kontenjanı ise, sadece 216 bin idi..

Bu durumda, 143 bin öğrencinin, İmam Hatip’e istediği halde kaydolamayacağı, baştan belli idi.

Bir de kontenjan 216 bin olmasına rağmen, yoğun talep gelecek yerleşim yerlerinde kontenjanı az tutup, dağın başında açılan okullara yüksek kontenjan verilmesi plansızlığı da işe eklenince..İHL birinci sınıflara fiilen kaydedilen öğrenci sayısı 159 binde kalmıştı. 

Sonuçta, İHL’ye gitmek isteyip de gidemeyen öğrenci sayısı 200 bine çıkıyordu..

Dürüst bir gazetecinin.. Ahlaklı bir medya organının.. Bu haberi bundan başka bir şekilde vermesi mümkün mü?

Değil..

Akit de, haberi aynen bu şekilde, “olması gerektiği” gibi vermişti..

Peki aynı haberi, himmet paraları ile desteklenen, müslüman parası ile Allahsızlık propagandası yapan ateist Taraf nasıl verdi?

Önce haberin gecikmeli verilmesine işaret edeyim.. 

Ateistlerin Taraf’ı, bu haberi, Akit ile aynı gün veremedi..

İhtimaldir ki; neredeyse her dört öğrenciden birisinin İHL’yi seçmesi karşısında önce bir şaşkınlık yaşadılar.

“Lise 1 seviyesindeki 1.2 milyon öğrenciden 359 bininin gitmek istediği İmam Hatip’e nasıl çamur atsak” diye kara kara düşündüler.. 

Solcu tayfaya sordular; olmadı.. Paralele sordular, mantıklı bir izahat bulamadılar..

Bütün hafta boyunca, düşündüler taşındılar.. Sonunda dünkü gazeteye, aşağıdaki haberi koydular..

Neymiş, koydukları haber?

359 bin öğrencinin İmam Hatip’i tercih ettiği doğru imiş. Kontenjanın 216 bin olduğu doğru imiş. Ama öğrencilerin sadece 159 bini İmam Hatip’e kaydolduğuna göre, İmam Hatiplerde 57 bin kişilik “boş kontenjan kalmış”mış!

Haberi hiç utanmadan-sıkılmadan “İmam Hatipler boş kaldı” başlığı ile vermişler..

Himmet paraları ile semirten ahlaksızlara hatırlatmak gerekir: 359 bin tercihe bir baksanıza.. Dört öğrenciden birisi, bu okulu tercih ediyor, bakıp birazcık utansanıza..

Milli Eğitim, tercih patlaması yaşanacak yerlerde yeterince İmam Hatip açmadı ise.. Birinci tercihi İmam Hatip olduğu halde, evine yakın o İmam Hatip’e puanı yetmediği için gidemeyen öğrenci, ikinci tercihi olan klasik liseye kaydoldu ise.. Bu tabloyu hemen, “İHL’ler boş kaldı” diye yorumlamak, nasıl bir utanmazlığın ürünüdür? 

Somut örnek vereyim..

Kartal İmam Hatip, üniversite imtihanlarında birinciler, üçüncüler çıkaran örnek İHL’lerden birisi. Kontenjanının 5-6 misli öğrencinin, bu İHL’yi tercih ettiğinden kuşkum yok. Ama, tercih edenlerin büyük çoğunluğu bu İHL’ye yerleştirilemeyince, aynı seviyede eğitim veren ikinci bir okul da, yakın çevrede olmayınca. Birinci tercihi Kartal İHL olan öğrencinin; muhtemeldir ki ikinci tercihi olan klasik liseye kaydı yapılmıştır. 

Bu durumda, tercihte bulunan her öğrenci, istediği okula kayıt yaptıramadı diye, o okullara yeterli tercih yapılmadığı söylenebilir mi? Küçük yerleşim yerlerindeki okullarda yeterince tercih yapılmadı diye, İstanbul’da, Ankara’da, Konya’da hiç boş kontenjan yok iken, “İHL’ler boş kaldı” denilebilir mi?

Ateist kafalılar diyebilir ki, “Sonuçta 216 bin öğrenci kontenjanı var. Kaydolan ise 159 bin.. Demek ki kontenjan dolmamış!”

İyi de, “Burada İHL istemiyoruz.. Şurada İHL istemiyoruz” diye Milli Eğitim Bakanlığı’nı baskı altında tutanlar sizsiniz.... “İşadamına İHL binası yapma zorunluluğu getirildi” diye kıskançlık haberleri yapanlar, sizin ağababalarınız cemaatçiler.. Bakanlık da sizlerin baskısına boyun eğip, İHL’lerin kontenjanlarını, mümkünce az tutup, verdiği kontenjanı da yerleşim yerlerinden uzak noktalara, dağın başındaki okullara tahsis ederse.. Genelde öğrenciler İHL’leri istedikleri halde.. İHL olarak hizmet verecek okulların yanlış planlanması ve yanlış yerlerde konumlanması sebebi ile bazı okullardaki kontenjanlar boş kalırsa.. Bunun sorumlusu öğrenciler.. Bunun sorumlusu halk mı olur?

O haberin başlığı “İmam Hatipler boş kaldı” mı olur?

Bu haberin ara başlığı “Zorla kayıt da dolduramadı” mı olur?

“Milli Eğitim’in ‘Talep var’ diyerek açtığı ve bu yıl 40 bin öğrenciyi zorla kaydettiği imam hatip liselerinde toplam 57 bin 190 kontenjan boş kaldı” diye yazmak, doğru habercilik mi olur?

359 bin talebe rağmen, siz “talep olmadığı”nı iddia ederseniz, bu gazetecilik mi olur?

Benim bire bir örneklerine şahit olduğum Bağcılar’da, Fatih’te, Başakşehir’de, Kartal’da, Pendik’te, Sultanbeyli’de.. Ve şahit olmadığım ama yüzlerce ilçede herkesin bildiği üzere.. Veliler, İHL müdürlerine “Benim çocuğumu da kaydedin” diye yalvarırken..

“İHL’ler boş kaldı” diye başlık atmak, cemaat destekli utanmazlık olmaz mı?

“Müslüman parası ile, Müslümana hakaret etme” sahtekarlığı olmaz mı?

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23