• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

Seçtiklerimizden sorumluyuz

29 Ekim 2015
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

Hayat bir imtihandır, hep yol kavşağındayız, seçim yapmak zorundayız.

Sokrat, hayatta tesadüfe tesadüf edilemez, der.

Tesadüf yoktur, seçtiklerimiz vardır.

Seçtiklerimizden sorumluyuz. 

Allah bize iyiyi kötüyü, güzeli çirkini, doğruyu yanlışı, sevabı günahı ayırabilelim diye akıl vermiş, irade vermiş.

Aklın doğru seçimler yapabilmesi için kitap ve peygamberler göndermiş. 

Kur’an seçtiklerimizden sorumlu olduğumuzu beyan ediyor: 

“Biz ona (insan) iki yol gösterdik. (Beled,10)

Ak Parti okullara seçmeli de olsa Kur’an, siyer ve temel dini bilgiler dersi koydu. Bu dersler mecburi olmalı, istemeyenin dilekçe vererek tercih etmediğini bildirmesi daha doğru. 

Okullarda değerler eğitimine önem verdi. Ahlak, erdem, nezaket, temizlik, çevre bilinci, yardımlaşma, anne ve babaya saygı, büyüklere hürmet, küçükleri sevme gibi toplumun huzur içinde yaşatmasını sağlayan ahlakî erdemler önemseniyor.

İnsanı hayvandan ayıran en önemli şey; imanı, ahlakı ve temel dinî değerleridir.

Stephen Covey zekâyı dörde ayırır: Ruhsal, duygusal (kalp zekâsı), zihinsel, bedensel...

Milli Eğitim Bakanlığı Kur’an ve siyer derslerini koyarak ruhsal ve kalp zekânın varlığını kabul etti, geliştirilmesi için bu dersleri koydu.

İslam kitap dinidir. Sevgili Peygamberimiz (sav) kendisine indirilen Kur’an’ı insanlara 23 sene anlattı; dünyanın en cahil, en ahlaksız, en ilkel toplumunu en bilgili, en ahlâklı, en medeni hâle getirdi.

Okullara Arapça dersi konması Kur’an’ın anlaşılması için iyi bir başlangıç. Türkiye’de insanımız Kur’an’ı anlamadan okuyor. Hâlbuki Rabbimiz bu kitabı anlayalım ve emirlerini uygulayalım diye gönderdi.  Anlaşılmaz bir kitap, manasız bir kâğıttan ibarettir. Elbette Kur’an’ın her harfinin okuyana 10 sevabı var ama kutsal kitabını emirlerine uymak insana cenneti kazandırır.

Üstelik dil dersinin erken yaşta olması çocukta zekâ gelişimi çok hızlandırır. Çocuk yaşta dil öğrenmek hem daha kolay hem daha hızlıdır. Okullara ilkokul 2. sınıftan itibaren Arapça dersi konması, çocuklarımızın zekâsını geliştireceği gibi ahlaklarını da güzelleştirecek. 

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ilkokul birinci sınıftan itibaren en az iki saat olmalı. Religion dersi Almanya’da ilkokul birinci sınıfta başlar, lise sona kadar iki saattir. Bizde din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin 4. sınıfta olması büyük eksikliktir. Din, ahlakın kaynağıdır. Ahlak karakter, kişilik oluşmasında önemli rol oynar. Çocuklarımızın sağlam ahlak ve karaktere sahip olması için ilkokul birinci sınıftan itibaren iyi bir din eğitimi almaları gerekir. 

Pazar günü seçimde Ak Parti’yi seçeceğim çünkü:

Düz liseleri kaldırdı, Anadolu lisesi ve meslek lisesi sistemini getirdi.

Anaokullarını yaygınlaştırdı; zekâ gelişiminin çok hızlı olduğu 2-6 yaş sürecinde çocukların eğitimine önem verdi.

Üniversite sayısını 192’ye çıkardı, daha fazla gencimizin üniversite okumasını sağladı.

Mecburi eğitimi 5 yıldan 12 yıla çıkardı, eğitimin kalitesini yükseltti.

Okullara Kur’an, siyer, temel dini bilgiler dersleri koydu.

Teog sınavı ile okuldaki dersleri ve öğretmenleri daha önemli hâle getirdi. 

Okullardaki eğitim zaafını fırsata çevirerek para kazanan dershanelerin çanına ot tıkadı.

Sendikalı memurlara yardım yaparak, sivil toplumun güçlenmesine yardım etti. 

Okullardaki “milli güvenlik derslerini” kaldırdı, okullardaki fişlemelere son verdi.

Demokrasiyi yerleştirdi, darbe korkusunu yok etti.

Ekonomiyi iyileştirdi, kişi başına düşen milli gelir 2001 yılında 2100 dolar iken bugün 10 bin doları aştı, ülkeyi kalkındırdı. Şehirlerde Almanya’da olduğu gibi park yeri bulma problemi meydana geldi.

Yollar, barajlar, köprüler yaparak ulaşımı kolaylaştırdı. Türkiye metro ile tanıştı. Yurtdışında itibarlı hâle geldi, İslam ülkelerine umut oldu.

2001 yılında bin kişi yedi kitap okuyordu, 2014’te bir kişi 7.3 kitap okudu. Kitap ve okul önem kazandı.

Müslümanları “irticacı, yobaz, kaba softa” diye nitelendiren mason, lions, rotaryen, dinsizleri iktidardan etti ve halkın seçtiği insanlar iktidar ve muktedir oldu.

Ülkenin gelişmişliği eğitimin kalitesini gösterir. Eğitim nitelikli olursa insanımız daha nitelikli yetişir, işini kaliteli yapar ve ülke kalkınır.

Eğitimin daha kaliteli, ülkemizin daha kalkınmış, insanımızın daha ahlaklı, huzurlu, başarılı, zengin ve mutlu olmasını arzu ediyorum. Cumhuriyet tarihi boyunca dine ve dindarlara yobaz diyen CHP, Marksist ve Leninist terör örgütünün paravan şirketi HDP’nin yukarıdaki kazanımları yok edeceği kesin. MHP, Ak Parti ile birlikte siyaset yapsa iyi olur. Bahçeli koalisyonu redderek inançlı insanları hayal kırıklığına uğrattı. 

“Cemaat olarak düğün evinin tefçisi, ölü evinin yasçısı gibi olamayız. Akp karşıtı kim varsa (pkk dahil) yanında yer almalıyız.”diye twit atan paralel polis Önder Aytaç gibi şom ağızlılar ve milletin basireti ile alay edenlere 1 Kasım’da ders vermeliyiz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23