• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

O teröristler İslam’ı öğretmeyenlerin eseri

15 Ocak 2015
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

Fransız okullarında Müslüman çocukların dinlerini doğru dürüst öğrenebilmesi için İslam dini eğitim yok.

Almanya İslam’ı din olarak tanımıyor ve okullarda İslam dini eğitimi yok. Bazı eyaletlerde denemeler var, bazı okullarda İslam dersini, Türkiye’den gidip Almanya’ya yerleşmiş ateist öğretmenler verir.

Sadece Avusturya İslam dinini tanıyor ve okullarda İslam dersi var.

Fransa’da Charlie Hebdo dergisi baskınına karışan Şerif Kuasi, Said Kuasi, Hayat Baumedienne, Amedy Caolibaly gibi gençler Fransa doğumlu ve orada eğitildiler. 

Fransız eğitim sistemi bu gençleri terörist yetiştirmiş. Fransızlar kendi eserinden utanmalı ve nerede yanlış yaptıklarını düşünmeleri gerekirken İslam teröründen bahsediyorlar. 

Robert Murdoch gibi bir Yahudi medya patronunun terörden Müslümanları sorumlu tutması evlere şenlik bir tavır. İslam düşmanlığı iliklerine işlemiş Yahudi bulmak zor değil. 

“Medeniyetler çatışması” tezini de Amerikalı bir Yahudi profesör icat etmemiş miydi?

Kur’an adam öldürmeyi en büyük günah sayar: 

Kim, öldürme hakkına sahip olmaksızın, yeryüzünde fesat çıkarmak maksadıyla bir kimseyi öldürürse sanki bütün insanları öldürmüş gibidir kim de bir kişinin yaşamasına sebep olursa sanki bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur.” (Maide,32) buyurur. 

Bu kitabı inanarak okuyan insan terörist olabilir mi?

İslam dini ırk üstünlüğünü kabul etmez. Dinî ve insanî kardeşliği öne alır. Veda Hutbesi’nde Gönüller Sultanı Hz. Muhammed (sav) şöyle buyurur:

“Arab’ın Arap olmayana, Acem’in Arab’a, sarı ırkın siyah ırka, siyah ırkın da sarı ırka üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir.”  

Bu hakikati bilen, cennete ve cehenneme inanan, Hz. Muhammed’e (sav) gönül veren Müslüman ırkçılık yapabilir mi?

Bu hakikatleri öğretmezseniz, Türkiye’de yapıldığı gibi gidip Hakkari, Şırnak, Diyarbakır’ın dağlarına, caddelerine “Ne mutlu Türk’üm diyene!” şeklinde bir ırkın üstün olduğunu ifade eden cümleler yazarsanız başka ırktan insanların ana dilini yasaklarsanız, onlara “hanzolar” bilmem ne diyerek hakaret ederseniz, adaletli davranmaz ve insan olduğu için değer vermezseniz Kürt ırkçısı üretirsiniz. 

İnsan yaratılış itibariyle değerlidir. Üstün bir akla sahiptir, meraklıdır. Hakkı ve hakikati arar. Allah’ı, ahreti, hakkı, hakikati, doğruluğu anlatmazsanız bulduğu yanlış görüşleri hak ve hakikat sanabilir.

Putlara, Güneş’e, ateşe tapan bir dünya insan yaşamış, yaşıyor bu âlemde. 

Haksızlık da yapmayın, haksızlığa boyun da eğmeyin” buyurur Hz. Muhammed (sav). 

İnsan yaratılış itibariyle hak ve adalete meyillidir. Haksızlığa karşı çıkar. 

Paris, Berlin, Londra banliyölerinde Müslümanları “yabancı” diye aşağılarsanız, sokaklara, duvarlara, caddelere Almanya’da “Auslander raus!” (Yabancı defol!) yazarsanız, okullarınızda Müslümanları yabancı diye aşağılarsanız, İslam dinini ve onun insana değer veren harika hakikatlerini anlatmazsanız Yunus Emre gibi, Mevlânâ gibi dervişler elde edemezsiniz.

Amerika, Avrupa ve Türkiye, terörist ve ırkçı yetiştiren eğitim sistemlerini kontrol etmek ve düzeltmek zorundalar. 

Aynaya bakma zamanı geldi, geçiyor.

Rüzgâr eken fırtına biçer.

Dünyayı sömürgeleştirir; Cezayir, Mısır, Suriye’ye demokrasiyi çok görür, oralarda darbe yaptırır, kaos üretirseniz yaptığınız haksızlıklara karşı çıkan birisi bulunur.

Ona terörist demekle yanlışlarınızı düzeltemezsiniz.

İslam dini barış ve selamet dinidir, Müslüman terörist olmaz. 

Ama siz Amerika’da İkiz Kuleler vuruldu diye gelir Afganistan ve Irak’ı işgal eder, milyonlarca Müslümanı öldürürseniz, kusura bakmayın, rüzgâr eker ve fırtına biçmeyi hak edersiniz.

Avrupa ve Amerikalılar İslam’ı din olarak tanımalı, ilkokuldan itibaren okullara İslam dersi konmalı, “İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır” hadis-i şerifini hayat prensibi edinen Müslümanlar ve Hıristiyanlar yetiştirmeli. 

Batı, öncelikle ve özellikle Müslümanları hor görme, hakir görme, Müslüman ülkelerde katliam yapma, İsrail’in katliamlarına göz yumma zihniyetinden bir an önce vazgeçmeli.

Yunus Emre ne güzel söyler:

“Gelin tanış olalım / İşi kolay tutalım.

Sevelim, sevilelim / Bu dünya kimseye kalmaz.”

Beyin Vitamini: İslam’ın ırkçılık bataklığını nasıl kuruttuğunu öğretmek için Kâinatın Efendisi Peygamberimizin Hayatı’nı(Salih Suruç); Sırp Voyvoda Livio’nun Müslüman olduktan sonra nasıl halim-selim bir insan olduğunu görmeleri için Avrupa’da İslam’a Gönül Verenler kitabımı, Malcolm X’in biyografisini (İnsan Yayınları) tavsiye ederim.İletişim: Nesil yayınları,0212- 5513225  

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23