• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

Müfterilerin “Sözcü”sü, Kur’an, Siyer, Temel Dini Bilgiler

28 Ocak 2021
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

Saymaz imzalı, sırtını mukaddeslere dönenlerin “Sözcü”sü bir mevkutede, seçmeli dersler Kur’an, Siyer, Temel Dini Bilgiler ile ilgili yazı çıktı. 

Milli Eğitimde Neler Oluyor” diye bağırmış kutsalsız biri.

Eğitim yazarı olarak başlık dikkatimi çekti. Okudum.

Neler oluyormuş milli eğitimde yasa dışı, illegal, ahlak ve erdemlere, bilime aykırı! Böyle şeyler okuyacağımı sanıyordum.

Birçok sivil toplum örgütü (Eğitim Bir-Sen, Ensar, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Kadem, İlim Yayma, Tugva) Kur’an, Siyer, Temel Dini Bilgiler derslerini seçtirmeye çalışıyorlarmış. Diyarbakır’da ilan panolarında Kur’an, Siyer, Temel Dini Bilgiler derslerinin seçilmesi için ilanlar asılı imiş. Bu işlerin arkasında Eğitim Bir-Sen varmış. Kastamonu, Denizli ve birçok yerde yöneticiler bu dersleri seçtirmek için çaba sarf ediyorlarmış. Din Eğitim Genel Müdürlüğü de WhatsApp’tan talimatlar veriyormuş. Bütün okulları İMAM HATİPLEŞTİRMEK istiyorlarmış.

Hay Allah razı olsun. Epeyce bir zamandır Eğitim Bir-Sen ve iyilik muştucusu STK’lar kahramanlık yapmıyorlar sanıyordum. 

Saymaz’ın başına taş düşmüş, bilincini yitirmiş veya kafayı yemiş ya da alkolü fazla kaçırmış olmalı.

Kur’an, Siyer, Temel Dini Bilgiler dersleri kanunla konulmuş dersler.

Milletin seçtiği vekiller, milletin taleplerini dikkate alarak bu derslerin konmasını sağladılar. Bu derslerin seçimine kanunlar güvence altına alıyor; son derece demokratik ve yasal. Özellikle de gençlerimizin karakter ve kimlik oluşumunda çimento görevi yapacak ahlakî değerlerin sağlanması için konulmuş dersler.

Din Eğitim Genel Müdürlüğü işin içinde ne demek? Adı üstünde din eğitimi verdirmekle görevli müdürlük. 

İnsanlığa cenneti müjdeleyen Kur’an dersinin seçilmesinden kim rahatsızlık duyar?

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin (sav) hayatının öğrenilmesi kimi rahatsız eder?

Adaleti, iyiliği, doğruluğu, yardımlaşmayı, anne ve babaya itaat etmeyi, komşuya iyi davranmayı, çocuklara merhamet etmeyi, büyüklere saygı göstermeyi tavsiye eden; adam öldürmeyi, zinayı, hırsızlığı, arsızlığı yasaklayan İslam dininin öğretilmesi kimi memnun etmez?

Müslümanlar, müjdeler kitabı Kur’an’ın öğretilmesine memnun olur.

Doğruyu yanlıştan ayıran, bize merhametli ve şefkatli Rabbimizi tanıtan, ölümün yokluk ve hiçlik olmadığını, ölümden sonra ebedi bir hayat müjdesini getiren MÜJDELEYİCİ KİTABI OKUMAK, her müminin kalbine ferahlık, aklına huzur, gönlüne sevinç verir. 

Kutsallara sırtını dönen İsmail kime yaranmak istiyor? 

Köy Enstitüleri kurucusu, CHP’li bakan Hasan Ali Yücel adına ikinci defa öykü yarışması düzenleyen Bakan’a duyurmak istiyorsa boşuna. Ziya Selçuk o derslerin kanunla konulduğunu zaten bilir.

Hesap uzmanı olduğunu söyleyen ama başkanı olduğu önemde Sosyal Sigortalar Kurumunu batıran Kemal Kılıçdaroğlu’na duyurmak istiyorsa nafile. Kemal’in derdi başından aşkın. Sarıgül bir yanda Muharrem bir yanda partiyi bölüyorlar. 

Kur’an okumamış, siyer ve ahlak öğrenmemiş adamların partideki seks skandalları adamı köşeye sıkıştırmış durumda. CHP’de her gün bir zina skandalı patlak veriyor, adamın ağzını bıçak açmıyor.

Ortağı HDP zaten terör partisi. Gençleri dağa kaçırıyor, Diyarbakır Anneleri parti önünde hesap soruyor. İHA’lar, SİHA’lar nerede terörist görürse canına okuyor. HDP milletvekilleri sarılıp kucaklayıp öpecek terörist bulamaz hâle gelmiş. 

MHP Genel Başkanı, haklı olarak terör partisinin kapısına kilit vurulmasını istiyor.

Kemal ahlaksızlar, edepsizler, zaniler, Sarıgüller, İnceler sebebiyle en kara günlerini yaşıyor.

Dostlar, milletimize ruh veren, şuur veren, büyük devlet ve medeniyet kurma ideali veren İslam dinidir. Gençliğimize şuur ve kimlik veren bu derslerin dilekçe vererek seçilmesi ve üniversite sınavında soru çıkmaması derslere ilgiyi azaltıyor. 

Gelin, Saymaz’a hidayet dileyerek aşağıdaki dilekçeyi kendi adınıza yazıp CİMER’e gönderin. Hem derslerin öğrenci gözündeki itibarı artsın hem de gençlerin imanları güçlensin. Hem de kutsallarımıza sırtını dönüp saldıranlara iyi bir cevap vermiş olalım.

Sayın Cumhurbaşkanım;
     Kur’an, Siyer ve Temel Dini Bilgiler dersleri velilerin dilekçe yazması halinde verilmektedir. Birçok veli bu durumdan ya habersiz ya da ihmalkâr. Bu sebeple öğrencilerimizin çoğu bu nimetten mahrum olmaktadır.

Gençlerimizin imanlı ve inançlı yetişmesi için bu dersleri seçmeli olarak siz koydunuz. Allah razı olsun.

Daha fazla gencimizin gönlünün Kur’an nurları ile nurlanması için bu dersi görmek istemeyenler dilekçe vermeli.

Üniversiteye giriş sınavlarında TYT’de 40 AYT’de 30 soru sorulmalı.

Saygılarımla.

Öğretmen-Yazar Ali Erkan Kavaklı

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kemal Kelle

Robotlar sözden ne anlar,ancak format atarsın.Formatı da dışarıda atılmış,uzaktan kumanda ediliyorlar.Onların reklamını da yapmaya gerek yok bence.Dosta selam,yola devam.

Abdullah sarciek

Allah kaleminize,kuvvet versin ,meseleyi güzel anlamış ve üzerine gidiyorsunuz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23