• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

Kıyamet günü, bayram edebilmek!

14 Haziran 2018
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

Kıymetli dostlarım, on gündür Kâbe’deyim. Hatimle teravih, gece 23.45’ten 2.30’a kadar 10 rekât teheccüd namazı kılıyoruz cemaat hâlinde. Kâbe’nin zemini, üst katları tıka basa doluyor. Güzel sesli hafızların namazda okuduğu Kur’an âyetleri kulaklarımızın pasını siliyor, gönlümüzün tozlarını temizliyor, kalbimizi cilalıyor, zaman zaman ürpertiyor, düşündürüyor, sarsıyor ve cemaati ağlatıyor. Sabah namazı cemaat Kâbe’nin dışına taşıyor, yer gök cemaat oluyor. Yeryüzü mescit, Kâbe mihrap, Kur’an kâinatın sahibinden bizlere hitap. Yüksek sesle ilan ediyor: 

“Allah’tan başka tanrı yoktur, yemin olsun ki sizi kıyamet gününde toplayacaktır. Bunda asla şüphe yoktur. Allah’tan daha doğru sözlü kimdir?”

Kâbe imamları özellikle ölüm, haşir, hesap, kitap-hesap, cehennem âyetlerine gelince yürekleri ürperten bir sesle kıyamet günü olup bitecekleri anlatan âyetleri sarsıla sarsıla okuyorlar. Ürperiyoruz, gönlümüz ihtizaza geliyor, sarsılıyoruz. 

Kur’an yüksek sesle ilan ediyor:

“Kıymetli malların değersizleştiği, dağların yürütüldüğü, yıldızlar dökülüp saçıldığı, semanın parça parça olduğu, Güneş’in dürüldüğü, vahşi hayvanlar toplandığı, denizlerin kaynatılıp doldurulduğu, dağların yürütüldüğü, dünyanın sarsıldığı ve param parça olup savrulduğu gün...  

Nefisler ruhlarla bedende bir araya getirilir ve insanlar dağınık gruplar hâlinde diriltilir, amellerini görmek için kabirden çıkarılır.

İnsan, bu dünyaya ne oluyor diye şaşkınlıkla sorar.

O gün dünya kendisine vahyedilen haberleri birer birer anlatır. Diri diri toprağa gömülen kızcağızın hangi suçtan dolayı öldürüldüğü sorulur. Gökyüzü bugünkü hâlinden ahiretteki hâline değiştirilir, cehennem kızıştırılır, cennet yaklaştırılır. Amel defterleri verilir ve sayfalar açılır.

Her nefis ahiret için ne hazırlamışsa onu bilir. 

O gün kimsenin kimseye faydası olmaz. Hiç kimse başkasına yardım edemez.

Kim zerre kadar iyilik yapmışsa karşılığını görür; kim de zerre kadar kötülük yapmışsa onun karşılığı olan cezasını alır.

“Ey insan, seni Kerim Rabbine karşı ne aldattı?” diye sorulur. 

O gün insan düşünür fakat bu düşüncenin ona bir faydası olmaz.

Herkese kitabı verilir ve işte bu kitabın, oku, denir.

Kâfirler, keşke dünya hayatımda iyi şeyler yapsaydım diye hayıflanır.

İyilerin kitabı illiyyindedir, illiyin hükümlerin yazılı olduğu bir kitaptır, Allah’a yakın melekler onu görürler.

O gününün gürültüsünü duyduğu gün insan; kardeşinden, annesinden, babasından, eşinden ve çocuklarından kaçar. O gün herkesin çok meşgul olduğu işleri vardır.

Rabbimiz iyi insanlara seslenir:

“Ey huzura kavuşmuş nefis! Sen Rabbinden razı, o senden razı olarak dön! Kullarımın arasına gir, cennete gir!”

İyi insanlar, şüphesiz Naim cennetlerinde nimetler içinde ağırlanacaklar. Mutlulukları yüzlerinden okunacak, gülecekler, sevinecekler. Yüksek cennetlerde yüksek koltuklar üzerine kurulup birbirleriyle sohbet edecekler. Orada kaynak suları fışkıracak. Onları yüzlerinden tanırsın, yüzlerinde sevinç pırıltıları vardır. Onlara ağzı mühürlü kaplarda kokusu misk gibi içecekler sunulur. Katığı Tesnim suyundandır ki ondan sadece Allah rızasını kazanmışlar içer. Orada anlamsız, boş laf duymazlar. Köşklerinde dizilmiş yastıklar, saçaklı yaygılar, konuşmuş kadehler vardır. 

Bir şeye imrenmek isteyenler buna imrensinler!

Günahlara batmış kimseler, zillete düşecekler, yüzleri toz toprak olacak, karanlık kaplayacak; çalışıp yorulmuşlar fakat cehenneme atılacaklar. Orada kaynar sulardan içirilecek, acı dikenden başka yiyecek bir şey bulamayacaklar. Dikenler ne onları besleyecek ne de fayda sağlayacak. Oradan bir yere çıkamayacaklar.

Vay, o günü yalanlayanlara!..

Kıyamet gününe inanmıyorlardı, azgındılar, günahlara dalmışlardı. Allah’ın âyetleri kendilerine okunduğu zaman, bunlar eskilerin masalları, diyorlardı. Yaptıkları günahlardan dolayı kalpleri paslanmıştı. 

Onlar dünyada iken iman edenlere gülüyor, onların yanından geçtiklerinde alay ediyor, evlerinde döndüklerinde keyfediyorlardı. İyi insanları gördüklerinde, bunlar sapıtmış kimseler, diyorlardı. Hâlbuki bu, üzerlerine vazife değildi. O gün Rablerine karşı çok mahcup olacaklar, sonra cehenneme atılacaklar. 

Kıyamet günü, iman edenler koltuklarına kurulacak, kâfirlere gülecekler.

Kâfirlere hak ettiklerinin karşılığı verilmiş olacak. 

O gün hüküm yalnız Allah’ındır. Âlemlerin Rabbi olan Allah dilemedikçe kimse bir şey istemeyecek.” 

Seçim yaklaşıyor, Türkiye’nin gündemi başka, biliyorum. Size Kâbe, Mekke ve Medine gündemini yazıyorum; hesap günü, iyi kötü, küçük büyük her amelimizin hesabını vereceğiz. Seçimde oy vereceğiz, verdiğimiz oyun da hesabı var, oyunuzu bu hesabı dikkate alarak kullanın.

Allah tuttuğumuz oruçları, kıldığımız namazları, yaptığımız ibadetleri kabul buyursun! Yüce Mevla, bizleri kıyamet günü bayram edenlerden eylesin!

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23