• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

İlim yaratıcı var diyor, fen kitapları ateist bakış açısıyla yazdırılıyor

31 Ekim 2019
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ’nde BİLİMLER IŞIĞINDA YARATILIŞ KONGRESİ yapıldı. Kongrede tebliğ sunan 130 ilim adamı; uzmanlık alanlarından örnekler vererek YÜCE YARATICI’YI sıfatları ve nitelikleri ile anlattı.

Gaziantep Üniversitesi tıp doktoru Prof. Mehmet Cesur, insan DNA’sı ile ilgili çok ilginç bir tebliğ sundu, evrim teorisinin ilimle bağdaşmadığını anlattı. Prof. Cesur şunları söyledi:

“Materyalist-ateist dünya görüşü; tabiatı kendi kendini yaratan ya da kendi kendine yeten otomatik bir makine olarak tanımlıyor. Otomatik sistemler bir deha eseridir ve amaçlıdır. Canlıların varoluşu ve devamlılığı doğal yolla [yönlendirici bir bilinç olmadan] mümkün mü?

Tabiatçılar, soruya “evet” demeye mecbur. En küçük amaçlı bir yönlendirme iması bile onların tüm iddialarını temelsiz kılar. Tabiatçıların tek silahı doğal seleksiyon (seçilme).

“En basit bir enzimin doğru yerde ortaya çıkma ihtimali yaklaşık 10130’de bir.
Bir çeşit mezgit balığı olan Coli
için 2000 enzime ihtiyaç var. Bunların tamamının bir bakteride bir arada bulunma ihtimali 1040.000’de bir.”

Colinin DNA’sı yaklaşık 4 milyon harf uzunluğunda. Bu ancak 1000 sayfalık bir kitap eder. İnsanın DNA’sı 3.5 milyar harf uzunluğunda, bir kütüphane dolusu kitabı dolduracak bilgi içerir. Evrendeki tüm atomların etrafında dönen elektronların sayısı yaklaşık 1075-80 olarak hesaplanmıştır.”

Kâğıt ve kalemi bir araya getirseniz senelerce hatta asırlarca bekleseniz bir harf yazamazlar. Tek harfi yazmak için yazan biri lazım. Kâğıt ve kalem kelime de cümle de yazamaz. Yazar olmadan kitap asla meydana gelmez.

Peki, mezgit balığının 1000 sayfalık DNA’sı kendiliğinden olabilir mi?

Kütüphaneler dolusu bilgiyi içeren insan DNA’sı nasıl kendiliğinden olabilir?

İnteligent (zeki kelimesi) inter ve lego kelimelerinden oluşur. Zeki demek alternatifler arasından geçen demektir. Proteinler, İngilizce’den daha karmaşıktır.

Hücre karmaşık moleküler mekanizmalar barındıran mikrominyatür bir fabrikadır. Her biri 100 milyar atomdan oluşur. Ribozom denen baskı tesisleri var, her protein bir kitaptır ama iş gören, aktif bir kitaptır. Cansız maddeden canlının oluşumu, fiziğe aykırı bir durumdur. Canlı varlıkların varlığı; amaçlı ve bilinçli bir dış müdahaleye işaret ediyor.

“Varlıkların var oluşunun sağduyulu bir yorumu, zekâ üstü bir varlığın fizik, kimya ve biyoloji ile uğraştığı ve doğada sözü edilmeye değer kör kuvvetlerin bulunmadığını ortaya koymaktadır” der Sir Fred Hoyle.

“Tesadüfler sonucu canlı bir hücrenin meydana gelme ihtimali, bir hurda yığınına isabet eden kasırganın savurduğu parçalarla tesadüfen bir Boeing 747 uçağının oluşmasından daha düşüktür” der Chandra Wickramasinghe.

MEB’in 8.sınıf Fen Bilimleri kitabı ‘bilinçli zekâ üstü varlığı’ hiç anmaz:

“Vücudunuzda her gün binlerce yeni hücre üretilir. Acaba DNA, oluşan bu yeni hücrelere nasıl aktarılır? (s. 42) DNA kendini eşleyerek sayısını 2 katına çıkarır. Böylece yeni hücre oluşumu tamamlandığında DNA, her hücreye eşit miktarda aktarılır.” (S. 43)

Prof. Cesur, yaratıcı olmaksızın varlıkların var olamayacağına vurgu yaptı:

  “Tamamen mekanik güçler tarafından gerçekleştirilen amaçsız mutasyon denilen kazalar sonucu, bu kadar muhteşem ve renkli canlılar âlemi olamaz.

Evrenin varlığı; varlığı yokluğa tercih eden özneyi gösterir. Varlık âlemi, kaosu kâinata tercih eden bir seçiciye işaret eder, varlık âlemini öznesiz izah etmek mümkün değildir. Cansız dünyadan bir tercih eden olmadan canlı moleküller çıkabilir mi? 

Göz 40-60 kez müstakil olarak evrimleşti, deniyor. Evirip çeviren olmazsa göz nasıl değişebilir?

Yeni bir cinsin oluştuğu gözlenmemiştir ve gözlenemeyecektir de. Memeli olmayanın memeliye, kanatsızın kanatlıya dönüşümü gözlenmiş değildir. Üstelik mesele gözlenme bile değil, bunun kendiliğinden olduğunun gözlenmesidir.

Çok hücrelilerde bir organ veya sistem değişikliği devasa bir genetik değişikliği gerektirir. Yunusların ve yarasaların sonar sistemi, yüksek matematik bilgisi gerektirir: Yankıları analiz edebilen bir beyin, dalga yayma ve algılamayı sağlayan hassas sistemler, kıvrak ve atak bir beden kendiliğinden olabilir mi? 

Evrenin ömrü evrime yetmez.

Fizikçi William Thomson, dünyanın yaşının tekâmüle elverişli olmadığı fikrinden hareketle evrimin hem bilimsel hem dinî açıdan kabul edilemeyeceğini söyler.

Uzun bir zamanda yavaş yavaş oluşma iddiası temelsiz. Evrenin ömrü bir tek proteinin oluşumu için yetmez oysa… Küçük küçük adımlar, evrimin doğal seleksiyonuyla izah edilemez. Farklı tür denecek farklılıklar ise küçük adımlarla olmaz. Her şeyi bilen, her şeyi gören, her şeyi gücü yeten bir yaratıcı olmadan kâinat ve içindeki varlıkların var olması mümkün değildir.”

Alanında uzman 130 bilim adamı, kendi ihtisas alanlarında tebliğ sundu ve Allah’ı sıfatlarıyla birlikte anlattı. 

MEB bu kadar çok, inanç sahibi ilim adamı dururken ders kitaplarını neden materyalistlere yazdırır?

 SOHBET VE İMZA: TÜYAP KİTAP FUARI’ndaki Ensar Neşriyat Standında 2-3 Kasım saat 12-16arası okuyucularımızla sohbet edip kitaplarımı imzalayacağım. Dostlarım davetlisiniz. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kemal

Ateist de doğadaki ilimlere hayran oluyor. Fakat aklı yetmiyor. Çok karışık olayları anlamak ve açıklamak zor geliyor ona. Kestirmeden ve ucuz açıklama yoluna gidiyor. Çok zor bir olay iki şekilde kolayca açıklanır. Sebep ya Tanrı'da ya da doğaya izafe edilir.

Rabia

Euzubillahimineseydanirraciymbismillahirrahmanirrahiym müminler ancak kardeştir.hucurat süresi 10.ayet.Sayin yazarımız buradan eğitim diye bağırıyorsun siyonistin eğitim bakanından ses çıkıyor.bu masonlar hiç de gizli değil, kılıçlarıyla her yerde, YouTube dandaizleyebiliyorsunuz.yalanlarinida ifşa ediyorlar.dunya insanları bunlar.ben muslumanlardanim.yazinizicin teşekkürler.saygilar selam ve dua ile.Allaha emanet olun.hasbinallahu ve nimel vekil deriz.tesekkur ederiz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23