• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

Hedefe kilitlenmek azim ve kararlılıkla yürümek

15 Eylül 2022
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

 

Okullar açıldı, milyonlarca öğrencimiz ders başı yaptı. Ömrünü eğitime vermiş bir yazar olarak her öğrencimizin yeteneklerini geliştirmesini, başarılı ve iyi bir insan olmasını isterim. 

Öğrencilik yıllarında mesleğini seven ve ufuk açan bir öğretmene rastlamak şans.

İdeal ve ilham veren, doğru bir yol haritası çizen kitap okumak da öğrenciyi hedefine götürür.

Hele büyük hedefleri olan, yeteneklerini geliştirmek isteyen ve bunun için azim ve gayretle çalışan bir arkadaş çevresine sahip olmak çok daha güzel, zor işleri kolaylaştırır.

En önemlisi öğrencinin kendi verdiği karar, koyduğu hedefler ve kendisine çizdiği yol haritası. Başarı yolunda yürümek için yaptığı program, sonra da programa uyma kararlılığı, zorluklarla karşılaştığı zaman onları yenmek için gösterdiği çaba, azim ve gayret.

Yetenek kolay işler yaparken gelişmez. Hiç kimse kolay iş yaparak kahraman olamaz. 

Başarı zorlukları sever. Yetenekler zorluklarla boğuşurken gelişir. 

Zekâ; bol bol okurken, araştırma yaparken, önemli projeler hazırlayıp hayata geçirmek için uğraşırken gelişir. 

Kasımpaşa Lisesi’nde öğretmenlik yaparken tanıdığım öğrencim Abdullah Pural’ı hiç unutmam,hikâyesini Başarıya Götüren Yol kitabımda anlattım. İlkokul öğretmeni, Abdullah’a kızmış, sen adam olmazsın, demiş. Abdullah da ona kızmış ve sana göstereceğim, demiş. Öğretmene inat derslere asılmış. Lise sonda yazdığı kompozisyonda hikâyesini anlatmış Abdullah. Kâğıdı okudum, yanıma çağırdım, yeniden tanıştık. Kendisini tebrik ettim ve dedim ki:

Başarılı olmaya karar vermişsin, bunun için çalışıyorsun, inadını iyi yolda kullanıyorsun. Azim ve gayretini tebrik ederim. Sen adam olursun, kimseden eksiğin yok. Başaranların senden hiçbir fazlası yok.”

Abdullah liseden sonra üniversite kazandı, coğrafya öğretmeni oldu, doktora yaptı, aynı okulda öğretmenlik yapma zevkini yaşadık. 

Recep Tayyip Erdoğan ile Kasımpaşa’da yolumuz kesişti. Büyük düşünüyor, en zirve hedeflere ulaşmak istiyordu, kendisine doğru bir yol haritası çizmişti, azim ve sabırla yürüyordu. İnanılmaz zorluklarla karşılaştı, asla pes etmedi, belediye başkanı seçildi, şiir okudu diye uyduruk mahkeme kararıyla hapse atıldı. Hürriyet, muhtar bile olamaz diye manşet attı.  

Dürüstlüğünü, delikanlılığını, zorluklarla mücadelesini ve kötü adamlarla mücadele etme azmini milletimiz çok beğendi. Şiir okudu diye mahkûm edilmesini unutmadı. 

Gün geldi, parti kurdu, seçime girdi ve başbakan oldu. 2001’den beri girdiği her seçimi kazandı, Anayasa değişikliği ile cumhurbaşkanı oldu. Zor günlerinde milletimiz onu hep destekledi

Zirvelerde Uçan Kartal” isimli hikâyemde onu anlattım. Başarı İnanç İşidir isimli kitabımdaki ilk başarı hikâyesi. 

Başarı merdivenlerini tırmanmak için kişinin aldığı kararlar ve bu kararları uygulamak için gösterdiği çaba çok önemli. Neticede herkes kendi hayat filminde başrol oyuncusu, kararları kendimiz verir, kendimiz uygularız.

Yeteneklerini geliştirmek, iyi insan olmak, iyilikleri çoğaltmak çaba ister.

Ödemiş’te tanıdığım ve başarı hikâyesini kitaplaştırdığım Fazıl Çelik’i hiç unutmam. 

28 Şubat süreciydi, Fazıl imam hatip lisesinde okuyordu. O yıllar şeytan ve adamları; meslek lisesi ve imam hatiplilerin üniversiteye girişte 15 puanını kırıyordu, kat sayı kumpası kurmuşlardı. 

2003‘te Fazıl’ın okulunda konferans verdim, dedim ki: 

“İmam hatipliler size kumpas kurdular, çok çalışarak bu oyunu bozun, asla vazgeçmeyin, mutlaka okuyun, derslere asılın, engel var ama aşılabilir. Vaz geçen başarısız olur.”

Beş yıl sonra Fazıl’dan mektup aldım, yazdıkları hâlâ hafızamda capcanlı: 

Hocam, sen beni hatırlamazsın ama ben seni asla unutmuyorum. Sen Ödemiş’e geldiğin zaman üniversite okuyamam deyip okulu bırakmıştım, sizi dinledikten sonra engelleri aşma kararı verdim, tavsiyeniz üzerine birincilik yarışına girdim. Okulu birinci olarak bitirdim. Şimdi ilahiyatta okuyorum.”

Fazıl liseden sonra iki yıllık meslek yüksekokulunu kazandı, birincilikle bitirdi. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 2011’de katsayı zulmüne son verdi. Fazıl tekrar üniversite sınavına girdi, ilahiyatı kazandı, orayı da birincilikle bitirdi. 

Bu yıl Fazıl, meslektaşım Mustafa Koç ile birlikte konferans vermek üzere beni Ödemiş’e davet ettiler. Konferanstan sonra doya doya sohbet ettik. Fazıl; hindi çiftliği kurmuş, yedi kişi çalıştırıyor ve İHH Ödemiş başkanlığı yapıyor. Yeniden kucaklaştık. Hikâyesini “Başarının Büyüsü” isimli kitapta hikâye ettim. Çok güzel bir başarı serüveni. 

Başarılı ve iyi bir insan olmak için karar vermek, büyük hedefler belirlemek, zorluklarla mücadele etmek, doğru bir yol haritası çizmek, yol arkadaşları seçmek çok önemli.

Beyin Vitamini: Zekâsını ve yeteneklerini geliştirmek, engelleri aşmak, zorlukları yenmek, başarı merdivenlerini tırmanmak isteyen öğrencilere Başarıya Götüren Yol, Başarı İnanç İşidir, Başarının Büyüsü, Başarıya Koşan Bilge Genç, Sınav Stresini Yenme Sanatı kitaplarımı tavsiye ederim. (İletişim: 0212- 4911903; [email protected])

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mesut Sarp

Büyük hedefler yetmez. Mesela Merkez Bankasinda dolar kaybı pek önemli degil asıl büyük kayıp kişi başına gelir tarafında… 2011’de dünyada kişi başına ortalama gelir 10.700 dolar iken, Türkiye’de bunun 530 dolar fazlasıyla 11 bin 220 dolar seviyesindeydi. 10 yıl sonra 2021’de dünya ortalaması yüzde 17 artışla 12.500 doları aşarken, Türkiye’nin kişi başına geliri yüzde 19 düşüşle 9.530 dolara geriledi. Neden gerilere düştük?

Türkiyeli

Allah yokmuş gibi davranarak bu dünyada maddi başarılar kazanabilirsiniz.Nitekim Allah insana çalışmasından başka bir şey yok buyurmuştur.Ancak Allah olmadan işin bereketi,huzuru ve ahiretteki karşılığı yoktur.işin başı bismillah sonu elhamdulillahtır.Vesselam.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23