• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

Bin yıl daha kardeşlik

30 Temmuz 2015
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

Barış süreci bütün Türkiye’yi rahatlatmıştı. Hizan’dan Bitlis’e dönerken yöre halkının duyduğu sevinci görmüştüm. Bitlis’in gayretli ve mütefekkir eski Valisi Veysel Kösele ve çok değerli, faal Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz’ın davetlisi olarak konferanslar vermek üzere bölgeye gitmiş; Hizan, Tatvan, Adilcevaz, Ahlat ve Bitlis merkezde konferanslar vermiştim. Hizan dönüşü idi. Tatvan’a uğramadan, kısa yoldan Bitlis’e dönüyorduk. Dolmuştaki Bitlisli dostlar, elleri ile işaret ederek:

“Hocam, ne güzel günler! Yaylalarımızda koyun, kuzu otluyor. Bu yol tehlikeli olduğu için kullanılmaz, Tatvan üzerinden daha uzun yolu takip ederek Bitlis’e giderdik. Tayyip Erdoğan’a çok iyi bir lider, risk aldı ve barış için adımlar attı.”

CHP milletvekili Birgül Ayman Güler, Türk kanı ile Kürt kanı eşit değildir, demişti. Dolmuştaki eğitimci dostlar bu söze çok kırıldıklarını söylemişlerdi. 

Ben de onları Aşık Veysel’in şu mısralarını okuyarak teselli etmiştim:

“Allah birdir, peygamber hak

Rabbül âlemindir mutlak,

Senlik benlik nedir bırak

Söyleyim geldi sırası.

Kürd’ü Türk’ü ve Çerkez’i

Hep Âdem’in oğlu kızı

Beraberce şehit, gazi

Yanlış var mı ve neresi?

Kur’an’a bak, İncil’e bak

Dört kitabın dördü de hak.

Hakir görüp ırk ayırmak

İnsanlığın yüz karası.

Kişi ne çeker dilinden

Hem elinden, hem belinden

Hayr ü şer emelinden

Hakikat bunun burası.

Cümle varlık hep topraktan

Var olmuştur, emir Hak’tan

Rahmet dile sen Allah’tan

Tükenmez rahmet deryası.

Bin bir ismin birinden tut

Senlik benlik nedir unut.

Tuttuğun yolda doğru git,

Yoldan çıkma, olma asi.

Veysel sapma sağa sola

Sen Allah’tan birlik dile.

İkilikten gelir bela

Dava insanlık davası.”

Bitlis’li dostlar çok sevinmişlerdi. 

“Sevgili Peygamberimiz, Veda Hutbesi’nde, müminler kardeştir, beyaz ırkın siyah ırka, sarı ırkın siyah ırka üstünlüğü yoktur, üstünlük takvadadır, buyurur.

Üstat Bediüzzaman Bitlisli, biz onun talebesiyiz. Üstat, ben dindar bir Türk’ü, dinsiz bir Kürd’e tercih ederim, ırk davası gütmek Frenk illetidir, der.

Müslüman ırkçılık yapamaz, Müslümanları birbirine bağlayan en önemli bağ din bağıdır. Hepimiz aynı Allah’a, aynı kitaba, aynı peygambere, aynı dine inanıyoruz. Annemizi seçmek, Türk veya Kürt doğmak elimizde değil. Dinimizin emirlerine uymak ve Müslümanlarla kardeş olmak ve onları bağrımıza basmak elimizde ve bu, dinimizin emri. Kendimiz için istediğimizi, din kardeşimiz için de isteyeceğiz.”

Bir dolmuş dolusu dost birlikte çok sevinmiştik.

Bir defasında Diyarbakır’da Eğitim-Bir-Sen Başkanı Yasin Yıldız şöyle demişti:

- Üstat, dindar bir Türk’ü dinsiz bir Kürd’e tercih ediyor. Sen dindar bir Kürd’ü, dinsiz bir Türk’e tercih eder misin?

- Ne biri; bir dindar Kürd’ü, bin dinsiz Türk’e tercih ederim, dedim. 

Yasin Bey’le dostluğumuz daha bir pekişmişti.

Türkiye, bütün dünyanın imrendiği barış sürecini iki yıl yürütebildi. PKK’lılar, defalarca sabote etmek için uğraştıkları barış sürecini bitirmeyi nihayet becerdiler. Diyarbakır’da evinde uyuyan iki polisi şehit ettiler, asker öldürdüler, araç yaktılar; zehir kustular. Öcalan’ı etkisiz hâle getirdiler.

1983’de başlatılan PKK terörü kesintisiz 29 yıl devam etti. Bu kavgadan ne Türkler, ne Kürtler bir şey kazandı. Aksine iki taraftan 40 binden fazla insan öldü, ekonomimiz çöktü, Batılı silah tüccarları kazandı, biz kaybettik.

İki yıl süren barış sürecinden sonra tekrar başladığımız yere döndük. Bu hayra âlamet değil. 29 sene sürdürülen PKK terörü çok şükür bir Kürt-Türk savaşına dönüştürülemedi. İslam dini bizi birbirimize bağladı. 

Dinsiz, Marksist ve Leninist bir örgüt olan PKK, Türkiye’yi bölmek, küçültmek, zayıflatmak, Müslümanları sömürmek isteyen Batılıların, Ermenilerin, İsrail’in taşeronluğunu yaptı, yapmaya devam ediyor.

Değerli fikir adamı, yazar Prof. Sefa Saygılı’nın salı günkü Milat gazetesinde ifade ettiği gibi “inadına kardeşlik” diyelim. Her Türk bir Kürt’ü kardeş, dost ve arkadaş edinsin. Her Kürt kardeşimiz de bir Türk’ü kardeş edinsin. Kardeşlik bağlarımızı güçlendirelim. 

Irkçılığın bizi parçalamak için Batılılar tarafından üretilmiş bir virüs olduğunu unutmayalım. Müslümanlar kardeştir, buyuran Yüce Kur’an’ın emrini hayata geçirelim. 

Kürtler ve Türkler, bin yıl bu topraklarda kardeşçe yaşadık, İslam’a hizmet ettik, bin yıl daha beraber yaşamak için vira Bismillah diyelim.

Müslümanlığı yüceltmek için gayret etme zamanı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23