• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Akben
Ali Akben
TÜM YAZILARI

Sahur ve sabır

30 Mayıs 2017
A


Ali Akben İletişim:

Sahur ne güzel bir zaman dilimi. Gün boyu yemeden içmeden kesilecek bedene enerji yüklerken gecenin tadından tuzundan da nemalanma vakti. O vakit ki, beynimizden salgılanan melatonin hormonu zirveye çıkmış. Manevi kapıları açan envai çeşit anahtarlar emrimize amade edilmiş.

Değerli dostlar ömrü olana yine ben geldim dedi. Dünya gailesinden dolayı pek farketmesek de geldi şükür. Kıymetimi değerimi iyi bilin diyor adeta. İçimde barındırdığım bin aydan daha hayırlı olan geceyi bizlere bonus olarak getirmiş.

Hoş geldin sefalar getirdin. Muhabbeti ile sehaveti ile rahmeti ve bereketi ile geldi şükür. Ümmetin zor günlerinde yine can simidimiz oldu.

Bizi mutlu ve umutlu yapacak hormonal dengelerimizin kalibrasyonu yapılmış. Ertesi gün muhtaç olacağımız tüm hormonların salınımına ayar verilerek farkında olmadan korunma altına alındığımız saatler.  

El açanların geri çevrilmediği geceler birbirini takip ederek yok mu diyor. İsteyin dileyin vereyim. Vaat büyük yerden. Rabbimizden değerli dostlar.

Sahur seheri müjdelerken beynimiz de tüm doku ve organlarımıza bugünün oruçlu geçirileceği bilgisini göndererek ona göre çalışma düzeni alınmasını sağlıyor. 

Hücrelerimiz içerisinde yıl boyu kalmış ve kir pas tutmuş atıklarını açlık süresi içerisinde harcayarak temizlik hücreden başlıyor.

Günün yoğun koşturmacası içerisinde yeni düzenlemeye ayak uyduramayan bazı organlarımızdan gelen uyarılar olacak. Buna yeni düzenlemeye alışma dönemi de diyebiliriz. Ufak tefek mızırdanmalar olabilir. Olsun. Temizlenmek arınmak için değer.

Özellikle tiryakiler bu süreçte sabır silahını kullanmak durumunda kalabilir. İradesi güçlü maneviyatı yüksek olanlar için ilk günlerde bile böyle bir silahı kullanmak gerekmeyebilir.

İftara gelince bu gerçekten yaşanılarak tadı anlaşılacak bir süreç. Maddi ve manevi olarak yaşanılan hazzı tarif de mümkün değil tahmin de mümkün değil. Kişiye göre dozu farklı olan bu hazzı yaşamayanlar bir yaşasa, sadece bu tad için bile oruca niyet edebilirler. 

Oruç elbette diyet için, haz için veya sağlıklı olmak için tutulmamalı. Onun tek bir gayesi olmalı. O da oruç benim içindir diyenin rızası. Evet orucu farz kılan mükâfatını kendisinin vereceğini beyan eden Rabbimiz için tutulmalı. Niyetler bu safiyanelikle yapılmalı.

Sahuru seheri ve teravihleri ile bedenen yapılan bu ibadetin bizim bilmediğimiz başka birçok yararı olmalı. Okyanustaki kum taneli zekâlarımızla bunun sırrına vakıf olmak mümkün değil. 

Ancak akledenlerden olabilir ve akledersek bu sırra biraz vakıf olabiliriz.

Dün evet dediğimiz bir çok bilimsel gerçekliğe bugün hayır dediğimizi aklımızdan çıkarmayalım. Materyalist bilimin açıklayamayacağı bir çok sır gizli oruçta.

İlimle bilimin birlikteliği ile taktığımız gözlükleri kullanarak içimizdeki dışımızdaki dünyaya bakabilirsek daha az yanılarak ve hata yaparak yaşama şansımız olabilir.

Yoksa her şeye bilimsel yafta aramak gibi bir garabetin akıntısına kapılarak hüsrana doğru gitmekten kendimizi kurtaramayız. İlimle bilimin farkına varmamışlara diyeceğim bir şey yok.

Bilim aysbergin görünen küçük kısmını anlatır bize. İlim ise görünmeyen büyük kısmını anlayanlara anlatır.

Anlayanlar olmamız dileği ile hayırlara vesile olsun diyorum.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23