• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Akben
Ali Akben
TÜM YAZILARI

Google’dan cin de çıkabiliyor

29 Mayıs 2016
A


Ali Akben İletişim:

Başlığımın yanlış olmadığını devamını okuduğunuzda anlayacaksınız. Yaşadığım sık örneklerden dolayı yıllardır hastalarıma dini konularda ve sağlıkla ilgili interneti ve arama motorlarını kullanmamalarını öğütler dururum.

Kendi hastalarımda kısmen başarılı olmama rağmen toplumda hâlâ yaygın olarak bu yanlış arayışın devam ettiği de bir gerçek. Sağlığımızı ilgilendiren veya merak ettiğimiz bir konuda Google’a yazdığımızda karşımıza çıkan yüzlerce sayfa içerisinde kaybolmamak mümkün değil. 

Tam bir mayınlı arazi. Hedefe doğru giderken merakınızı celbeden bir bilgi kafanızı daha baştan karıştırabilir. Reklamlardan kurtularak hedefe vardığınızda elde etmek istediğiniz bilgi ise sizi daha o anda hasta ederek kendinizi bir hastanenin acilinde bulabilirsiniz.

Çok sık karşılaşıyorum. Hiçbir şikayeti yok. Anlattıkları ile ilintili sağlık sorunu yok ama aklı karışmış ve hasta olmuş. Denize düşenin yılana sarılarak kendini sokturduğu bir alan burası. Örnek çok ama böylesi ile karşılaşmamıştım Alperen beyi görene kadar.

Alperen, üniversitede tarih okuyan 21 yaşında bir delikanlı. Meraklı ve akıllı. Şikayeti: Kaslarımda seyirme oluyordu Google’a yazdım. Bir sürü site ile karşılaştım. Bir tanesini açtım. Medyum sitesi idi ama sitede yazılanların hepsi bende vardı. Derhal verilen adrese gittim. Hikâye çok uzun ve çok ibretlik ve devam ediyor…..

Zor günlerle dolu aylardan sonra bir hastam vasıtası ile bana ulaşmıştı Alperen. Gözleri fal taşı gibi etrafa bakarak konuşuyor. Kuşkucu biraz da yaşadıklarından kalan gerilimli ve stresli. Merakı ve duygusallığı dışında ciddi bir sağlık problemi de yoktu.

Benzer vakalarla nerede ise her gün karşılaşan tecrübeli bir hekim olarak tüm okurlarıma dostane tavsiyem şu: Sağlığınızla ilgili bir sorun yaşadığınızda hekimlerimizden başkasından bilgi edinmeyelim. Eş dost tavsiyesi ile yanlış kararlar verip sağlığınızdan olmayın.

İnsanı hasta eden çok sebep var. Stres, uykusuzluk, yanlış beslenme, hareketsiz yaşam gibi. Hiçbir tanesi internetten bulaşan gibi tehlikeli değil. Çünkü bu kanaldan bulaşan hastalığı temizlemek oldukça zor ve zahmetli. Bir delinin kuyuya attığı taşı kırk akıllının çıkaramaması gibi bir durum bu.

3Y’DEN 3B’YE

Yeni hükümetimiz milletimize ve dünya mazlumlarına hayırlara vesile olsun diyorum. Ülkemizin zor günlerden geçtiği hepimizin malumu. Dost, düşman, at izi, it izi karmakarışık. Bir taraftan içimiz oyulurken başka taraftan dışımız muhasara altına alınmaya çalışılıyor. Mübarek aylardayız. Ramazan ikliminin manevi atmosferinde dua zamanı. 

Önceki hükümetler döneminde yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar yani 3Y öncelik arz ediyordu. Yeni kurulan hükümetimizde birlik, bütünlük, beraberlik yani önceliğimizin formülü 3B. 

3Y’de geçmişte yapılanlar ve yapılamayanlarla ilgili özeleştiri ihmal edilmemeli diye düşünüyorum. Çok mesafe alınan alanları elbette takdir etmeli ve teşekkür etmeliyiz. Yoksulluk ve yasaklarla ilgili alınan mesafeleri görmezden gelmemiz mümkün değil.

Yolsuzluk meselesi de 3B ile birlikte aynı hassasiyetle ele alınmalı. Bazı belediyelerle ve kurumlarla ilgi etrafa yayılan dumanın ateşi araştırılmalı. Malum ateş olmayan yerden duman çıkmaz denir. Bürokraside alınan olumlu tedbirler artırılarak devam etmeli. Yanlış yapanların, yağcıların, cukkacıların çoğaldığı günlerdeyiz. Doğruluk ve dürüstlük edebiyatı yapanların beden dillerine iyi bakıldığı zaman yanlışlarını görebilmemiz mümkün olur. 

TEBRİK

65 hükümette başbakan yardımcısı olarak görev alan sevgili hemşerim Veysi Kaynak beyi tebrik ediyorum. 

Vefakâr ve fedakâr kimliği ile şehrimize güzel hizmetleri olan değerli dostumuzun ülkemizin zor günlerinde aldığı şerefli görevi layıkı ile yapacağına eminiz. Rabbim hayırlı hizmetler nasip etsin. AMİN.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23