• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Akif Bedir
Akif Bedir
Akif Bedir
TÜM YAZILARI

Yumun gözlerinizi, tıkayın kulaklarınızı

23 Ağustos 2017
A


Akif Bedir İletişim: [email protected]

İnternette gazeteleri geziyorum. Girdiğim her sitede ilgimi çeken, acı acı gülümseten haberleri görünce bazısını sizlerle paylaşmak ve yorumu sizlere bırakıyorum.

Fransız ekibi Paris Saint Germain, sezon sonunda eşi benzeri görülmemiş rekora imzasını atacak. Bugüne kadar flaş transferlerle dikkatleri çeken ekip, Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürmek için 520 milyon Euro’luk rekor bir transfer bütçesi hazırladı.

PSG’nin sahibi Nasır El-Khelaifi, dünya futbolunun en büyük yıldızlarını almak için düğmeye bastı. 222 milyon Euro’luk satın alma opsiyonunu ödeyerek Neymar’ı renklerine katan PSG, Borussia Dortmund’dan Ousmane Dembélé’yi transfer ediyor.

Katarlı işadamı Şeyh Nasır El-Khelaifi, 2012 yılında Paris Saint Germain’i satın aldıktan sonra David Beckham, Zlatan İbrahimovic, Thiago Silva ve David Luiz gibi dünya çapında oyuncuları transfer etmişti.

Arapların özellikle futbol dünyasındaki hamleleri, “Parayla saadet olmaz” tezini yerle bir etmeye devam ediyor. 2022 Dünya Kupası’nı düzenleyecek olan Katarlı yöneticiler, Zinedine Zidane’a 5 dakikalık reklam filminde oynamasına karşılık olarak 13 milyon Euro ödeyecek.

Real Madrid’in stadının ismi sponsorluk anlaşması gereği Abu Dabi Bernabeu olacak. Birleşik Arap Emirlikleri merkezli şirket kulübe yılda 20 milyon Euro para ödeyecek. 

Net serveti yaklaşık 150 milyar değerinde olan bir aileden gelen Sheikh Mansour’dan çılgın hamle. Futbol dünyasında harcanmaya başlanan çılgın rakamların birinin de Messi için ödeneceği iddia edildi. Yahoo Sport France, Manchester City’nin, Messi’nin 300 milyon Euro’luk satın alma opsiyonunu ödeyerek, Arjantinli yıldızı renklerine katacağını yazdı.

Yaklaşık 1.5 milyar dolar karşılığında 2008 yılında Manchester City’yi satın alan Mansour, bugüne kadar kulübe çok ciddi yatırımlar yaptı. Mansour kendi adına at yarışı festivalleri düzenliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli bir havayolu şirketi Fly Emirates Avrupa devlerinin göğsünde yeşil sahalara inecek. Arsenal 35 milyon Euro, Real Madrid 30 milyon Euro, PSG 25 milyon Euro, Milan’a 20 milyon Euro ödeyecek olan Arap şirketi reklamda Avrupa Şampiyonluğunu şimdiden ilan etti. 

Birleşik Arap Emirlikleri’nin bayrak taşıyıcı ve ikinci büyük havayolu şirketi Etihad Airways de Mancester City’nin göğüs reklamı için 24 milyon Euro ödüyor.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın yeğeni olan 62 yaşındaki işadamı ve Kingdom Holding Yönetim Kurulu Başkanı Prens El Velid Bin Talal Bin Abdülaziz El Suud, eşi ve kızları ile birlikte tatil için Bodrum’daydı.

32 milyar dolarlık serveti ile dünyanın sayılı zenginlerinden biri olan Suudi prensin Kingdom 5 KR isimli süper lüks yatı da Cennet Koy’unda hazır bekledi.

15 kişilik ekibi ile yemek yiyen Prens, lokantaya hesap ve 20 bin lira bahşiş bıraktı. Bir sonraki gün soluğu yine marina içinde alan Prens, bu kez Sait isimli balıkçıya giderek 40 bin lira hesap ödeyerek çıktı. Prens bir haftada en az 2.5 milyon lira harcayarak Bodrum’u ihya etti.

FİNAL: İsveç Göçmenlik Bürosu dünyanın en yaşlı sığınmacısı olduğu sanılan 106 yaşındaki Afgan Bibikhal Uzbek’in iltica talebini reddederek, sınırdışı edilmesine karar verdi.

Her yıl Afrika’da 10 milyon çocuk açlık ve hastalıktan ölüyor… Filistin’de insanlık ölüyor… Halep’te yürekler yanıyor… Suriye’de vicdanlar sızlıyor…  

35 bin Boşnak çocuğu Sırp faşistler katletti… Kandan, acı ve gözyaşından beslenen sözde barış gücü, emperyalist çete İslam dünyasını darmaduman ediyor. Yeryüzünde İslam toprakları kan, gözyaşıyla yoğruluyor, ahlar, feryatlar arş-ı alaya yükseliyor.

Acı, kan, gözyaşı, işgal, savaş, parçalanma çevrelemişken her yanlarını, yatlarıyla denizlerde keyif yapıp para harcayanlar hangi ruh halindeler ve cüzdan yerine vicdan muhasebesi yapabiliyorlar mı?

106 yaşındaki bir sığınmacıyı kapı dışarı eden VAHŞİ Batı’nın barbarlığına karşı Arap birliği, şımarık Arap zenginler niye sessiz kalıp, susuyorlar acaba?   

Masum insanların acısından, feryadından arş-ı ala titrerken mezhep kutsallığı, meşrep üstünlüğüne helal gelmesin diye uğraşan, çocukların feryatlarına kulak tıkayan sözde Müslümanlar hesap gününü hiç düşünür mü?   

Arap baharı yutturmacasını sessiz ve çaresiz izleyen, Avrupa bankalarını finanse eden, futbol takımları satın alan, reklamlarıyla ihya eden ahmaklar…

Ülke menfaati, ulusal çıkar” diyerek kan ve gözyaşlarıyla çırpınan mazlumları görmezden gelen, sözde Müslümanlar…

Tahtlarınız, saraylarınız elden gitmesin diye yumun gözlerinizi, tıkayın kulaklarınızı, gök kubbede yankılanan çığlıklara. Ölümü hiç düşünmeyin, Mahkemeyi Kübra’yı aklınıza getirmeyin.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23