• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Akif Bedir
Akif Bedir
Akif Bedir
TÜM YAZILARI

Vaa mı başka izah tarzı

21 Haziran 2017
A


Akif Bedir İletişim: [email protected]

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, MİT TIR’ları vatana ihanet davasında FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım etmek, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk maksadıyla açıklamaktan önce müebbet, iyi halden dolayı 25 yıl hapis cezasına mahkûm edildi.

Devlet sırrını ifşa etmek dünyanın her yerinde suçtur, cezası vardır ve her kim olursa olsun bu cezayı çeker, çekmelidir de. MİT TIR’ları eylemi de haberle devlet sırlarının ifşası da devletin varlığına yönelik örgütlü bir kalkışmanın, ihanetin ve satılmışlığın yeterli kanıtıdır.

Sıradan bir gazeteci iken siyasetteki popülaritesini örtülü olarak FETÖ’ye borçlu olan Berberoğlu’nun tutuklanmasını protesto için Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve avanesi Ankara’dan İstanbul’a “politik” bir yürüyüş başlattı.

Normal şartlarda sıkıntı yok, yürüsünler. Devlet şükür yol vergisi almıyor, uzun ince yollar yürüyerek de aşınmıyor. 

Bırakalım diledikleri kadar yürüsünler, “durmak yok yola devam” ana ilke fakat bunların ruh halleri normal değil. 

Bu yürüyüş nerede biter, nasıl sonuçlanır bilmeyiz ama bunların yürüyüşü de normal değil, amaçları da normal değil, katılanlar da normal değil, kısaca bunların her şeyi anormal.

Türkiye aleyhine kamuoyu oluşturmak, Türkiye’yi devlet düzeyinde terör örgütleriyle ilişkilendirmek, Ortadoğu’da sınırların yeniden çizilmeye başlandığı, mezhep savaşının fitilinin ateşlendiği, İslam topraklarının gelecek elli yıldaki yapısına yönelik Haçlı/Siyonist konsorsiyumunun işbaşı yaptığı mahut bölgede, Türkiye’nin elini güçsüz kılmak amacıyla FETÖ tarafından planlanmış bir operasyonu her gün yeni bir gafla, her gün bir çam devirerek savunup “adalet yürüyüşü” diye yollara düşmek hangi akla hizmettir? 

PKK-FETÖ ve Gezi provokatörlerinin yani terör örgütü yandaşlarının CHP’yle kol kola olması doğal mıdır? 

Kendi ülkesinin geleceğini, egemenliğini, gücünü hedef almış bir örgüte taşeronluk yaparak kendini kullandırtmış bir milletvekilinin aldığı cezayı protesto etmek şaşılacak bir şey değil midir?

Adaleti sokaklarda aramak hangi akla, hangi kaideye, kurala uygundur? Adaleti, hukukun kendi doğal mecrasındaki işleyişinde, bağımsız ve tarafsız mahkemelerde aramak doğru olan değil mi?

Şu mübarek ramazanda seferi olduğu için oruçtan muaf olsa da, Akşener’den bolca dua alsa da yola düşmek alışılagelmiş bir eylem midir? Ya yuvarlandığında Kamal’a bir şey olsaydı?

Küresel emperyal sistem ve uzantılarının bütün güçleriyle Türkiye’ye saldırdığı bu dönemde “provokasyon yürüyüşüne” başlamak nedendir, neye hizmet etmek, neye zemin hazırlamak içindir?

Bu yürüyüş, Ortadoğu’da Katar üzerinden Türkiye’yi dizayn etmeye amaçlayan küresel güçlerin, içerde de yerli figürler eliyle başlattığı yeni bir hamledir.

Bu yürüyüş Yenikapı ruhuna karşı 15 Temmuz kalkışmasını arka planda destekleyen şer güçlerin CHP üzerinden yeni bir saldırısıdır.

FETÖ ile başarılamayan işgal girişimi, şimdi CHP ile devam ettirilmek isteniyor. FETÖ’nün siyasi ayağı, yürüyen ayağa dönüştü.

Bunların amacı yol aşındırmak değil, ülkeyi, vatanı, birlik ve beraberliğimizi dinamitlemektir.

 “Adalet” illüzyonu ile sahne alan ve sandıktan ümidini kesen bir partinin kargaşa ve kaostan “ya çıkarsa” beklentisi, son çırpınışlarıdır bunlar.

İhanete destek verenlerin cezalandırılmasına tahammül edemeyenlerin ayak oyunlarıdır bunlar.

Kendi ülkesi aleyhine casusluk faaliyetinde bulunanlardan hesap sorulmasına karşı çıkanların çılgınlıklarıdır bunlar.

Bu çırpınışlar bitirilen FETÖ’nün boşluğunu doldurma girişimidir. Bunlar da aynı kaynaktan beslenen, efendileri aynı olan, aynı söylem ve eylem birliğinde buluşan ruh ikizleridir.

Bu yürüyüşün adaletle falan alakası yoktur. Sadece parti içindeki kargaşayı, muhalefeti susturmak için sergilenen garip, tek perdelik bir oyundur bu.

Bu çırpınış bir tükenişin feryadı olup bir daha asla göremeyeceği yüzde 49’luk oy oranını elde tutabilmek için yapılan son hamledir. 

Bu yürüyüş devletin ve milletin birliği ve beraberliğine değil toplumda kutuplaşmanın derinleşmesine, parçalanıp dağılmanın artmasına hizmettir. 

Bir yanında rezidans kraliçesi diğer yanında milyonluk telefon faturalarını millete ödeten milletvekili adalet arama yolculuğu. Ne ilginç değil mi? 

Sen önce etrafında yuvalananların adil olmayan icraatlarına el at Kılıçdaroğlu...

Sen önce devletin kılcalına musallat olan kanlı FETÖ terör örgütü ile mücadele edilirken devletin yerli ve milli unsurlarının attığı doğru adımları eleştirmeyi bırak…

Ya terör örgütünün kaset kumpası ile oturduğun liderlik koltuğunu terk et ya da dayanışma içerisine girdiğin FETÖ parazitini sırtında taşımaktan vazgeç… 

Vaa mı başka izah tarzı…

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23