• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Varol
Ahmet Varol
TÜM YAZILARI

Yahudi damadın dümenleri

23 Haziran 2017
A


Ahmet Varol İletişim: [email protected]

Mahmud Abbas ve Benyamin Netanyahu yönetimlerinin Katar’ın ablukaya alınmasıyla oluşan gündemden yararlanarak Gazze’nin elektriğini kısma konusunda oynadıkları ortak oyundan “Abbas ve Netanyahu’nun Katar fırsatçılığı” başlıklı yazımızda ayrıntılı olarak söz etmiştik. Sonrasında yahudilerin bazı insan hakları kuruluşlarının ve BM’nin yaptığı elektriğin kısılmaması yönündeki çağrılara rağmen Gazze’ye verilen elektriğin kademeli bir şekilde azaltılması programı uygulamaya kondu. Bu uygulama on bir yıldan beri sürdürülen insanlık dışı ve vahşi ablukaya rağmen onuruna sahip çıkan Gazze halkını siyonist işgale şartsız bir şekilde teslim olmaya zorlamayı amaçlıyor. Böyle bir amaç için uygulanan programın önünü açan kişi de ne yazık ki Filistin Yönetimi Başkanı olarak anılan fakat Filistin halkına en büyük ihaneti yapan Mahmud Abbas’tır. 

Abbas ve Netanyahu ikilisi bir yandan da işgal zindanlarında yıllarca kaldıktan sonra özgürlüklerine kavuşanlara ve şehit ailelerine ödenen aylık maaşların kesilmesi için bir danışıklı dövüş oyunu oynuyor. Netanyahu’nun hükümeti Filistinlilerden toplayıp Abbas yönetimine devrettiği vergilerden, eski esirlere ve şehit ailelerine ödenen kadar miktarı gasp etme kararı aldı. Abbas’ın adamları görünüşte bu karara tepki gösterdiler ve bunun korsanlık olduğunu söylediler. Söyledikleri doğruydu ama kendileri de diğer tarafta eski esirlerin ve şehit ailelerinin önemli bir kısmının maaşını kesme kararı aldılar. 

Abbas - Netanyahu ikilisi bu dümenleri çevirirken ABD yönetimi de Filistin’deki direnişe, Hamas ve İslâmî Cihad gibi hareketlere destek veren ülkelere yaptırım uygulanmasına dair bir kanun tasarısını gündemine aldı. Maksat Filistin direnişini uluslararası alanda iyice kıskaca almak. 

ABD zulmü bir yandan da Filistin’deki İslâmî direnişin başını çeken Hamas’ın terör listesine alınması için BM teşkilatına baskı yapıyor. 

Bilindiği üzere Katar’ın kıskaca alınmasının en önemli sebeplerinden biri de zaten Filistin direnişine destek vermesi ve bu direnişin siyasi kanadını temsil eden kişilere kapılarını açmasıdır. Katar’a baskı yapılmasına devam edilmesinin amacı da bu konularda onu tavize zorlamak ve Filistin davasına hiçbir şekilde yardım etmeyeceğini taahhüt etmesini sağlamaktır. 

Bir yandan bu dümenler çevrilirken bir yandan da işgalin meşrulaştırılması ve Katar’ı ablukaya alan ülkelerin siyonist işgalle ilişkilerini normalleştirmelerinin önündeki engellerin kalkması için görüşmeler sürecinin yeniden başlatılması amacıyla atağa geçildi. 

ABD Başkanı Filistin meselesiyle ilgili doğrudan görüşmeler sürecinin yeniden başlatılması için Jared Kushner isimli yahudi damadını görevlendirdi. Trump’ın Filistin düşmanı ve siyonist işgalciye iyice yağ çeken, çok belirgin bir şekilde destek veren politikasının belirlenmesinde yahudi damadının etkili olduğu tahmin ediliyor. 

Kushner, kayınpederinin Suudi Arabistan ziyaretine iştirak edebilmek için, uçağının Şabat (Cumartesi) tatiline denk gelen bir vakitte kalkacağından dolayı hahamdan özel izin çıkarmıştı. Bu da hahamların ayrı bir özelliği. Kendilerini adeta Rab yerine koyarak onun yasakları veya emirleri üzerinde keyiflerine göre oynama yapabileceklerini, istedikleri için yasağı kaldırabileceklerini düşünüyorlar. 

Damat Kushner kayınpederinin en üst kademedeki müsteşarları arasında yer alıyor. Aynı zamanda sözde “barış (!)” görüşmelerini başlatmak yani ihanet gemisinin yeniden harekete geçmesi için dümenleri çevirmek üzere görevlendirildi. Bunun için bu hafta içinde Filistin’i ziyaret ederek işgal rejiminin başbakanı Netanyahu’yla ve Filistin özerk yönetiminin başkanı Abbas’la görüşmeler yaptı. 

Görüşmelerin mahiyeti hakkında fikir verebilmek için bu konuya müteakip yazımızda da devam etmemiz gerekiyor. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23