• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Varol
Ahmet Varol
TÜM YAZILARI

Şeytanın ordusu Suriye’de

08 Ekim 2015
A


Ahmet Varol İletişim: [email protected]

Rusya, Suriye’de katil Baas rejiminin geleceğini kurtarmak ve onu istemeyen halkın direnişini bastırmak amacıyla bundan önce de fiilen savaşıyordu. Baas rejiminin şimdiye kadar direnebilmesinin sebebinin de zaten kendi gücünden değil arkasındaki bu küresel ve bölgesel emperyalist güçlerin desteğinden kaynaklandığı biliniyor. Fakat Rusya şimdiye kadarki savaşını sadece siyasi ve ekonomik destek olarak yansıtıyordu. Dolayısıyla son hava saldırılarını başlatması öncesindeki savaşı resmî olarak ilan edilmemiş bir savaştı. O yüzden genellikle teçhizat ve eleman desteği şeklinde görülüyordu. Teçhizat ve eleman desteğini üst üste koyduğunuz zaman yine fiilen savaşa iştirak, cephede yer alma sonucu çıkar. 

Ama belki son operasyon öncesindeki savaşı katkı ve destek düzeyinde kalıyordu. Şimdi ise fiilen savaşı, özellikle de hava saldırılarını devralmış durumda. Rusya’nın buna ihtiyaç duymasının sebebinin de Baas rejimine ait ve onu kurtarmak amacıyla ön cephede savaşmak üzere İran tarafından gönderilen çarpışan güçlerin tükenişe geçmesi olduğunu tahmin etmek zor değildir. Fakat her ne pahasına olursa olsun Suriye’yi kaybetmemek istediklerinden yeni operasyonlarında daha arsızca hareket etme kararı aldılar ve hava cephesini büyük ölçüde Rusya’ya terk ederek kara saldırıları için yeni takviyeler ve bu takviye güçlerle yeni saldırı hazırlıkları yapma yoluna gittiler. 

Rusya’nın Suriye’de geniş çaplı hava saldırı cephesi açmasının emperyalist güçlerin aralarında ittifak sağlamaları sonrasında olduğunu, ABD ile Rusya başkanlarının BM Genel Kurulu’ndaki konuşmalarında Esed tartışması yapmalarının tamamen göstermelik ve perde arkasında sağlanan ittifakın açığa çıkmasını engelleme amaçlı bir taktik olduğunu dile getirmiştim. ABD’li yetkililerin Rus uçaklarının sivil hedefleri vurmasına yönelik eleştirileri de aynı türden bir taktiktir. 

Amerikalı yetkililerin Rus uçaklarının Suriye’de sivil hedefleri vurmasına göstermelik bir şekilde eleştiriler yönelttikleri sırada Amerikan uçakları da Afganistan’da bir hastaneyi vuruyorlardı. Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü adlı gönüllü sağlık teşkilatının Afganistan’ın Kunduz eyaletinde işlettikleri hastanenin işgalci Amerikan güçleri tarafından vurulması sonucu 19 kişinin hayatını kaybettiği 37 kişinin de yaralandığı haber verildi. BM yetkilisi güya bu saldırının, “kasıtlı” yapılmış ise “savaş suçu” sayılabileceğine dair açıklama yaptı. Bu açıklamada da tam anlamıyla tilki kurnazlığına başvurularak saldırının yanlışlıkla da yapılmış olabileceği, sonra “savaş suçu” sayılmasının sadece “ihtimal” olduğu, bu tür ihtimallerin ise ABD saldırıları açısından sıfır çıktığı mesajlarının verilmeye çalışıldığı çok belirgindi.

Bizim olayların başlangıcında vurguladığımız ittifakı, olayları izleyen başka yorumcuların da gelişmelerle birlikte teşhis ettiklerini ve yorumlarında vurguladıklarını görüyoruz. 

Rus uçakları bir yandan saldırıları ve vahşi katliamları sürdürürken Rus generallerin Tel Aviv ziyareti gerçekleştirmeleri ise oldukça düşündürücü. Ondan iki hafta önce yani Rusya’nın doğrudan hava saldırılarını resmi olarak başlatmasından önce de İsrail generallerinin Rusya ziyareti gerçekleştirdikleri dile getirildi. Konuyla ilgili haberlerde bütün bu ziyaretlerin Rus uçaklarıyla İsrail uçaklarının Suriye’de karşı karşıya gelmemeleri için gerçekleştirildiği iddia edildi. İnsanlar hunharca katledilirken gülecek halimiz yok. Sanki Rus uçaklarının saldırı düzenledikleri hava sahasında İsrail uçakları da dolaşıyormuş da karşı karşıya gelmemeleri için üst düzeyde tedbirler alınması gerekiyormuş gibi. Böyle bir şeyin olmadığı malum. Fakat olması ihtimalini göz önünde bulunduralım. O zaman da böylesine üst düzeyde, karşılıklı ziyaretler ve kapsamlı görüşmeler yapılması mı gerekir? Gerçekte ziyaretin siyonist işgal rejiminin, Suriye’de başlatılan hava saldırıları açısından işe yarayacak tecrübelerinden ve yöntemlerinden yararlanılması amaçlı olması çok daha yüksektir. 

Perde arkasında gerçekleştirilen tüm anlaşmalar, bağlantılar, ziyaretleşmeler ve işbirliği oyunları Suriye’de şeytanın ordusunun tüm kanatlarının ittifak halinde olduğunu gözler önüne seriyor. Böyle bir ittifakın sebebi ise orada hesaplarının birleşmesidir. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23