• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Varol
Ahmet Varol
TÜM YAZILARI

Mescidi Aksa’ya yönelik tehlike büyüyor

06 Mayıs 2022
A


Ahmet Varol İletişim: [email protected]

Siyonist işgal rejimi, Ramazan’ın son on gününde ve bayram tatiline tekabül eden üç günde yahudi grupların Mescidi Aksa’ya baskın düzenlemelerine izin vermeme kararı almıştı. 

Tabii işgalci, bunu da kendi kâr hanesine yazabilmek için Müslümanlara bir iyiliği ve “uzlaşma atağı” olarak lanse etmeye çalıştı. Oysa bunun iki önemli sebebi vardı. 

Birinci ve en önemli sebebi: İşgalcilerin Hamursuz Bayramı günlerinde her gün baskın düzenlemesi ve bu sırada yahudi yerleşimcilerin önlerinin açılması için işgal polis ve askerinin saldırması sebebiyle gerginlik had safhaya çıkmış ve artık patlama noktasına gelmişti. O yüzden işgalci biraz balonun havasını indirme ve durumu yumuşatma ihtiyacı duydu. 

İkincisi: 22 Nisan Cuma günü zaten yahudilerin bir haftalık Hamursuz Bayramı bitiyordu. Dolayısıyla artık bu bayramla irtibatları faaliyetleri son buluyordu. Bu itibarla gerginliği biraz dağıtmak, havayı yumuşatmak açısından, yahudi festival günlerinin son bulmasının bır fırsat olarak değerlendirilmesi de işgalcinin işine gelecekti. Çünkü fanatik yahudi cemaatlerinin kendisine yönelebilecek tepkilerine verebilecek bir cevabı vardı. 

İşgalci her ne kadar, Ramazan bayramı tatilini de kapsayan 13 günlük süre içinde aşırı siyonist cemaatlerin Mescidi Aksa baskınlarını durdurduysa da, polis ve askerleriyle saldırılarını yine bir şekilde sürdürdü. Kadir gecesinde, Cuma namazlarında, bayram namazında Müslümanların buraya ulaşmalarını engellemek için her yola başvurdu. Ama onun tüm engellemelerine, binlerce kişinin Kudüs kapılarından geri çevrilmesine rağmen yine de söz konusu münasebetlerle Mescidi Aksa’da çok büyük cemaatler oluştu. Ayrıca Ramazan’ın son 10 gününde burada itikafa girenlerle birlikte Mescidi Aksa’da büyük bir hareketlilik vardı. 

İşgalci siyonist Ramazan bayramı tatilinin bitmesinin hemen ardından 5 Mayıs Perşembe sabahından itibaren yahudi yerleşimcilerin buraya baskınlarını yeniden başlatmalarına izin verileceğini duyurdu. 

İşgalcinin bu açıklaması tabii Filistin’de hem resmi organların hem de sivil toplum kuruluşlarının ve direniş hareketlerinin şiddetli tepkisine neden oldu. Çünkü böyle bir karar alınmasının amacı işgalci siyonist rejiminin Mescidi Aksa’yı paylaştırma planını hayata geçirme faaliyetlerinin kaldığı yerden devam ettirilmesi anlamına geliyordu. 

Fakat aşırı siyonist yahudi cemaatleri, işgalci siyonist rejimin sözde “Bağımsızlık Günü” kutlaması için sürdürülen çalışmaları da bahane ederek 5 Mayıs Perşembe sabahı Mescidi Aksa’ya büyük çaplı bir baskın planladı ve yerleşimcileri de bu baskına katılmaya teşvik amacıyla gerek sosyal medya üzerinden ve gerekse ilanlarla çağrıda bulundular. 

Kudüs ahalisi onların bu baskınlarını engellemek amacıyla sabah namazından itibaren Mescidi Aksa’da nöbet tutmaya başladı. 

Siyonist işgalci sabah namazına gelen cemaatin önemli bir kısmının namazdan sonra çıkmayıp içeride nöbet tuttuğunu görünce, bu durum karşısında yahudi yerleşimcilerin oluşturduğu grupların baskın düzenlemelerinin zor olacağını düşündü ve yine kalabalık polis ekipleriyle baskın düzenledi. Kıble Camisi’nde toplanan cemaatin üzerine gaz bombalarıyla ve kauçuk kaplamalı mermilerle saldırdı. Bu yüzden birçok kişi yaralandı veya gaz bombalarının yaydığı kimyasal maddeleri solumak zorunda kaldığı için nefes alma krizi yaşadı. 

İşgal güçleri ayrıca Mescidi Aksa’da nöbet tutan onlarca insanı vahşi yöntemlerle gözaltına alarak karakola götürdü. 

Yani yine aşırı şiddet uygulayarak Müslüman cemaatin hareketini engellemek suretiyle onları kontrol altına aldıktan sonra yahudi fanatik cemaatlerin gruplar halinde peş peşe Mescidi Aksa’ya baskın düzenleyip dolaşmalarına ve içeride ayinler yapmalarına imkan verdi. 

Bu uygulama işgal rejiminin Mescidi Aksa’yı paylaştırma planını hayata geçirmek amacıyla polis ve asker gücünü devreye sokma politikasının devam ettirilmesidir ve bu politikanın ısrarla sürdürülmesi Mescidi Aksa’ya yönelen tehlikenin gittikçe büyümesine yol açmaktadır. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

okuyucu

mübarek cuma günü hürmetine"ey zalim olan siyonist yahudiler ALLAH c.c.sizin belanızı versin,sizi en acı azaplar ile azaplandırsın inşaallah"...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23