• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Varol
Ahmet Varol
TÜM YAZILARI

Koynunda beslediğin canavardan ne bekliyordun?

24 Mart 2023
A


Ahmet Varol İletişim: [email protected]

 

Siyonist işgal güçlerinin rahata kavuşturulması için Ürdün’ün Akabe şehrinde düzenlenen sözde güvenlik zirvesinin arka planı ve sonrasında Nablus’un Huvvare kasabasında yahudi yerleşimci milisler tarafından gerçekleştirilen vahşi saldırı hakkında 2 Mart tarihinde yayınlanan “İhanetin koynunda beslediği canavar” başlıklı yazımızda ayrıntılı bilgi vermiştik. Aynı şeyleri tekrar etmeye gerek görmüyoruz. 

Aynı ihanet grubu 19 Mart Pazar günü de yine aynı amaçla, yani işgalci siyonisti rahatlatma ve güvene kavuşturma, direniş eylemlerinin önüne geçme amacıyla Mısır’ın Şarmu’ş-Şeyh şehrinde bir toplantı düzenledi. 

Aynı gün, işgal rejiminin başındaki Netanyahu hükümetinde Maliye Bakanı olarak görev yapan ve Itamar Ben Gvir ile aynı kafa yapısına sahip yani aşırı ırkçı zihniyette ve siyonist terör örgütlerinin yetiştirdiği Bezalel Smotrich Fransa’nın başkenti Paris’te, üzerine siyonistlerin hayalini kurduğu sözde “Büyük İsrail” haritasının çizili olduğu bir bezin asıldığı masayı önüne koyarak her yönüyle ırkçı ve provokatif içerikler taşıyan konuşma yaptı. 

Tabii konuşması siyonist ırkçılığın vahşi yüzünü dışa yansıtan birçok önemli çirkin provokasyon içerik taşımakla birlikte en çok dikkat çeken ifadeleri Filistin halkı diye bir halkın olmadığı iddiasıydı. 

Irkçı siyonistin iddialarını tartışmaya değer bulmadığımız için üzerinde durmaya da gerek görmüyoruz. Onun böyle bir konuşmayı Paris’te yapabilmesine fırsat verilmesinden Fransa’nın nerede durduğunu, işgalci siyonistleri eleştiren herhangi bir konuşma karşısında hemen “antisemitizm”le ilgili yasalarını devreye sokan ve Roger Garaudy’yi bu yüzden yıllarca mahkemelerde süründüren Fransa’nın siyonist ırkçılık karşısında bu derece müsamahakar davranmasından onun çifte standartçılığını ve gerçek kimliğini okumamız da mümkün. 

Ancak asıl üzerinde durmamız gereken konu Ürdün’ün izlediği siyaset ve sergilediği tavırdır. 

Bu olaydan üç hafta önce işgalci siyonisti rahata kavuşturma amaçlı güvenlik zirvesine ev sahipliği yapan, Smotrich’in söz konusu konuşmasını yaptığı tarihte de yine aynı amaçla Mısır’ın Şarmu’ş-Şeyh şehrinde düzenlenen ikinci güvenlik zirvesine iştirak eden Ürdün, ırkçı siyonist bakanın sözlerine ve Ürdün topraklarını da içine alan sözde “Büyük İsrail” haritasının çizili olduğu bezin asıldığı masayı önüne koyarak konuşmasına görünüşte tepki gösterdi. Ürdün Dışişleri Bakanlığı işgal rejiminin Amman Büyükelçisini çağırarak tepkisini dile getirdi. 

Ama bu tepki ne ifade eder? Bu canavarın kazıklarını çakması için küresel güçlerle işbirliği yapanlar “Ürdün Haşimi Krallığı” isimli devleti kuranlar değil midir? Şimdiye kadar onu koynunda özenle besleyen, Batı Yaka’daki direnişin yükselişe geçmesi karşısında sıkışması üzerine ABD’nin talimatlarıyla zirveler düzenleyen, “Aman, canavarımın ayağına diken batmasın!” diye telaşa kapılan sen değil misin?

Koynunda beslediğin ve özenle koruduğun canavardan başka ne bekliyordun? 

Üstelik böyle bir aşırılık karşısında eğer samimi isen, sadece sözlü tepkide bulunmanın yeterli olmayacağını kabul etmen ve “Artık bu canavarın dişlerinin sökülmesi gerekir, aksi takdirde o büyüdükçe ondan kaynaklanan tehlike de büyüyecek ve bugün Filistin’i kan gölüne çeviren bu canavar yarın Ürdün’ü de kan gölüne çevirebilir” diyenlerin sözlerine hak vermen, işgalci siyonistle bütün bağlarını koparman, onun tüm temsilcilerini ülkenden kovman ve Filistin halkının haklı ve meşru direnişinin yanında durman gerekir. 

Eğer bunu yapmıyorsan, söylenenler ve yapılanlar karşısında sessiz kalmadığın intibaı vermek amacıyla yaptığın göstermelik ve içi boş açıklamalarını kesinlikle samimi ve gerçekçi bulmayız. “ABD’nin baskılarına kafa tutamayız” diye bir savunmada bulunuyorsan o zaman müsaade et de, küresel emperyalizmin işgal edilen Filistin’in doğusuna Ürdün Haşimi Krallığı adıyla bağımsız bir devlet değil işgalci siyonistleri koruma amaçlı bir sınır karakolu kurduğunu iddia edenlere hak verelim. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23